Hepinize iyi sahurlar diliyorum.ikidir başıma gelen bir konuyu sizlere sormak istiyorum değerli üstadlarım. Ağacın dalından silkelediğim ve üçüncü çerçeceden sarkan ki çerçeveler ballı polenli oğulum iki gün sonra kpntrol ettiğimde bir kepçe kadar kalmışlardı bunun nedenini anlayamadım ama ana arısı duruyordu ve döllendi yumurtlamaya başladı bende diğer kovanlardaki küçük örülmüş peteklerin yavrulanıp öertülmesin den sonra strafor kutuya bu arıyı ve petekleri koydum herşey yolunda şimdi sorum şu bu arı neden bukadar küçüldü ve başka bir kovana sadece ballı peteklerle 3çerçeve arı bölsem ve üç dört gün sonra bu anayı kafese vermeden koysam anayı keserlermi çünkü anayo ana kafesine koyamıyorum yanına bakıcı koyacam onlarda beni sokuyorlar tuttuğum anda bi kolay yöntemi varmıdır .çok uzun oldu emeği geçenlere şimdiden teşekürler.
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anayı yeni yapılan bölmeye öylece veremezsin, verirsen hemen 10 dakikada ölüsünü kovanın önünde görürsün.
Forumda ana verme hususu çok işlendi. Kendi arılığında vereceğin anaya bakıcı koymana gerek yok.
Bir ana kafesi alıp çiftleştirme kutusundaki ananın olduğu küçük çerçeveyi al. Ana üzerindeyken çerçeveyi hafifçe salla ki seni sokacak tarlacılar uçsun.
Biraz uzağa git. Eldiveni çıkart ve anayı kanatlarından tutarak kafese koy. Ananın arka kısmına dokunmamaya gayret et. Bu durumda iğne yemeyeceğini tahmin ediyorum.
İlk zamanlarda benim de başıma geldiği için endişeni anlıyorum ve cevap yazma gereği duydum Kolay gelsin...