Bulunduğum bölgede kızıl arı ve eşek arısı çok fazla.Gözlemlemlerimde eşek arıları birer ikişer kovana girş yapmaya çalışırlarken bal arılarının maşallahı var tutup aıtorlar arada ufak kayıplarda olsa da. Ben cüsse olarak büyük olan kızılarının daha zararlı olacağını düşünürken kovanlarım işyerimin çatısında olduğundan yükseklik faktörümü etkili bunda ki: onlara cazip gelmiyor daha 1 tane kızıl arı görmedim kovanlarımın etrafında. kovanımın yanı başında sarıca arı yuvası var onlarda büyük zayiat vermediği için dokunmuyorum. Bu arada o kadar çok bambus arısı var ki fotolarını yakından çekmeye çalışıyorum fakat telefonumun kamera çözünürlüğü odaklama yapmaya el vermiyor veya ben çekemiyorum. Bu bambusalr bahçede çok fazla olmasına karşın yine kovanalrımın etrafında 1 kez olsun görmedim. Geçen sene bahçemdeki domatesler,salatalık ve çileklerde bambus bolluğu vardı.Bu sene 2 kovan bal arım avr iken onlar çileklere ve çiçeğine rağbet göstermediler.Bambuslar çok hoşuma gidiyor.Farklı irilikte ve 2 çeşit dikkatimi çekti burada(MOSKOVA Bölgesi RUSYA) .