0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
3 defa rulamit va yaptim arilarima. 3 gun sonra kovanlarin alt tepsilerini cekince ölmüş varoa larin arasinda canli bir cok varoa vardi. Bu ilac zamanla mi öldürüyor. Yoksa sadece dökülmesînimi sagliyor.
Kovan içine konulan ve kovan kokusununa uygun olmayan kokular kovan içinde bulunan varraoları rahatsız eder.Örnek kovana konulan nane, kekik, defne, kafur benzeri kokular varraoyu kovandan uzaklaştırır ama öldürmez.
buna benzer bir uygulammayı düşündüm,şöyleki,kovan alt çekmecem plastik olsaydı içine kekik suyu koyacaktım ve rahatsız olan varoalar içine düşüp boğulacaktı,alt çekmecenin plastik olmasının bu yönü güzel,ama uzun süre su kalırsa arının nem oranı artışından dolayı iyi değil,benim alt çekmeceler tahta.. ben şaloma ile çıtır çıtır yakıyorum..
çerçeve üzerine taze 10-15 defne yaprağı koysak ? nasıl olur
Murat bey rulamit tamamını öldürmesi gerekmez mi? Kimyasal ilaç bu
Kimyasal ilaç olunca öldürecek diye bir şey yok.Yaptığınız ilacın içinde 265 mg gram etken madde var mı acaba.Duman kovan içine dengeli yayılıyor mu? işte o yüzden varraolardan ölmeyenler kalıyor.
Murat bey bu rulamitin dozunu bir türlü ayarlıyamıyorum. bir uçuş deliğinden yapıyorum. bir kapaktan yapıyorum. bazen 8 körük sıkıyorum kovana bazen 10. Ne tavsiye edersiniz. üstten kapaktan mı. kaç körük . fazla sıkınca arıya zararı varmıdır?