Aynen Murat ustama katılıyorum.
Dışarıda bal özü kıt olduğunda, çıta yanına konan kayık yemliğe deli gibi sarıyorlar. 5-10 dakika içinde en az 40-50 arı boğuluyor. Başında beklerseniz, ilk andaki telaştan sonra, yarım saat içinde sakinleyip şurubu zayiatsız çekiyorlar. Taze şurubun aşırı cazibesinden herhalde, çok heyecanlanıp birden yükleniyorlar. Bizim yazın tatilde, otelin yemek saatinde birden yemek kuyruğuna saldırmamız gibi

Hiç kayıp vermeden, arı zayiatsız şuruplama yapabildiğim şurupluk ise, kovan örtü tahtası üstü şurupluğu. Bunun da sebebi, kayık yemliğin kenarları çok dik olduğundan arı doğrudan şurubun içine düşerken, kovan örtü tahtası şurupluğundaki şurup alım rampası yatık eğimli olduğu için arı şuruba düşmüyor.
Onun da tek sıkıntısı kayık yemliğe göre yarı yarıya az şurup alması. Hele de kovanınız öne doğru biraz eğimliyse, iyice az alıyor şurubu (ben öne biraz eğimli olmasından çok memnunum. Hem doğal havalandırmaya katkı sağlıyor, hemde yağmurlu havalarda kovan içine su girmesini engelliyor).