Gönderen Konu: Hakan DÜZ Arılığı  (Okunma sayısı 56064 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hakand

• Ziyaretçi
Ynt: Hakan DÜZ arılığı
« Yanıtla #15 : Mart 15, 2017, 15:07:50 »
Hakan bey farklı bir arılık bulma imkanınız yokmu...

Kendime ya da tanıdığıma ait bir yer henüz bulamadım. Şimdilik elimde tek seçenek olarak duruyor Numan bey.

Çevrimdışı Şevket Topal

• Ana Arı
  • Yer: Bursa Mustafakemalpaşa
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 100 ama arı bu ölürde çoğalırda
« Yanıtla #16 : Mart 15, 2017, 15:11:29 »
Hakan bey Bursanın neresindesiniz Mkemalpaşaya yakınsanız yardımcı olmaya çalışalım Zeytinliklere böcek ilacı atarlar arıların telef olur
Cefa çekmeden sabır etmeden sahip olduğumuz hiçbirşeyin kıymeti olmaz unutma kolay sahip olunan çabuk kaybedilir.

Çevrimdışı özer selçuk

• Ana Arı
  • Yer: Ankara-Bala
  • arı yoksa doğada yok
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 18 kovan
  • Rakım: 757 metre
« Yanıtla #17 : Mart 15, 2017, 15:36:06 »
Numan abi neden öyle dedin .ilaç konusu mu ?
ÖZ-SEL ARICILIK
Özer Selçuk

Hakand

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Mart 15, 2017, 16:24:53 »
Hakan bey Bursanın neresindesiniz Mkemalpaşaya yakınsanız yardımcı olmaya çalışalım Zeytinliklere böcek ilacı atarlar arıların telef olur

Yıldırım ilçesi Yıldırım mahallesindeyim Şevket bey. Keşke yakın olsam o tarafa  :-[

Çevrimdışı Hakan TURNA

• Moderator
  • Ana Arı
  • Yer: Arılık>>BURSA-Nilüfer-Tahtalı Köyü(mahallesi)
  • Öğretmen
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 35
Ynt: Hakan DÜZ Arılığı
« Yanıtla #19 : Mart 15, 2017, 18:50:27 »
**Şimdiden hayırlı olsun.

Hakand

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Mart 15, 2017, 19:14:42 »
**Şimdiden hayırlı olsun.

Teşekkür ederim Hakan bey

Çevrimdışı bkb1988

• Pupa
  • Yer: Bursa - Umurbey
  • Kovan Sayısı: 10
« Yanıtla #21 : Mart 15, 2017, 21:37:46 »
Hocam o kadar benziyor ki benim ariligima önünde senin tarla dediğin yerde bir ormanlık var yaklasik 5-6 donum. Arkam 4 metre yuksekliginde bir kayalik. Kayaligin ustu komple zeytinlik; sağım komple zeytinlik solum ise orman arazisi. Sansim yüksekte kaliyorum yoldan.
Gelelim verime.
Zeytinden zaten bir şey alamiyoruz.
Bizim sansimiz ormanlik  olmasi bol çiçekler calilar var. Sağ taraftaki abi yaklaşık 300-400 metre karelik kisma ilaç atmayacak ; biz ise zaten ilacimizi aksam atiyoruz ezandan sonra.
Ari elbet kiriliyo.
Elbet zarar goruyo.
Gecen yil temmuzda en verimli andayken bir miktar kirilma oldu tüm önlemlere rağmen.
Bir ağabey ile konuştum zeytinlikler genelde sabah 6 da ilaclanir sizde konusun sabah 5 de kovan kapaklarini kapatin. Öğlen acarsiniz dedi bir yöntem
Ayrıca tavsiyem o tarla boşta kalmasin.
Konusun sahibiyle ekmiyorsa hemen fazelya ekin geçen sene kovan basi katkolisi 4-5 kilo oldu bence bize; hic fena degil.
Dersiniz tarla kirasi bu 2 kilo senin :D

VIA_V8C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Emrah Kütükçü

• Ana Arı
  • Yer: bilecik
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Kovan Sayısı: 29
  • Rakım: 900-1100
« Yanıtla #22 : Mart 17, 2017, 16:35:29 »
Hayirli olsun simdiden abi.

Siz hayirlisiyla bi niyetine girin hepsi olur insallah...

SM-J500FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı süleymann

• Ana Arı
  • Yer: Ankara-Yakacık-Yenimahalle
  • Kovan Sayısı: 30 civarı
  • Rakım: 1100
« Yanıtla #23 : Mart 17, 2017, 17:01:01 »
Hayırlı olsun.
Arıyı alırken yavrulu çerçeve sayısını dikkate alın.
Günümüzde ilaç kullanılmayan saha bulmak çok zorlaştı.
Yavrulu derken her çerçevede full e yakın yavrulu mu olcak avuç kadar olsada kafi olurmu

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı gökhan

• Larva
  • **
  • Yer: Mersin
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
« Yanıtla #24 : Mart 17, 2017, 18:01:51 »
Hayırlı olsun benim arımda 5 yıl zeytinlikte durdu neyseki adamlar hiç ilaçlamıyordu çiçek açtığındada arılar coşuyordu bence güzel yer bulmuşsunuz eğer ilaçlama sırasında sabah erkende güneş doğmadan kapağı kapatırsanız yararı olur

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakand

• Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Mart 18, 2017, 15:10:20 »
Hocam o kadar benziyor ki benim ariligima önünde senin tarla dediğin yerde bir ormanlık var yaklasik 5-6 donum. Arkam 4 metre yuksekliginde bir kayalik. Kayaligin ustu komple zeytinlik; sağım komple zeytinlik solum ise orman arazisi. Sansim yüksekte kaliyorum yoldan.
Gelelim verime.
Zeytinden zaten bir şey alamiyoruz.
Bizim sansimiz ormanlik  olmasi bol çiçekler calilar var. Sağ taraftaki abi yaklaşık 300-400 metre karelik kisma ilaç atmayacak ; biz ise zaten ilacimizi aksam atiyoruz ezandan sonra.
Ari elbet kiriliyo.
Elbet zarar goruyo.
Gecen yil temmuzda en verimli andayken bir miktar kirilma oldu tüm önlemlere rağmen.
Bir ağabey ile konuştum zeytinlikler genelde sabah 6 da ilaclanir sizde konusun sabah 5 de kovan kapaklarini kapatin. Öğlen acarsiniz dedi bir yöntem
Ayrıca tavsiyem o tarla boşta kalmasin.
Konusun sahibiyle ekmiyorsa hemen fazelya ekin geçen sene kovan basi katkolisi 4-5 kilo oldu bence bize; hic fena degil.
Dersiniz tarla kirasi bu 2 kilo senin :D

Verdiğiniz moral için teşekkürler. Köylü kaygılandırıyor beni. Önümdeki tarlaya birşey ekme müsaadesini geçtim, zarar vermeseler yetecek. Önceden buralara kovan götürenlerden zarar görenler olmuş. Kendi hataları mı bilmiyorum ama ben köylüyle ters düşmemeye çalışıyorum. Zaten pek de kimseyi tanımıyorum.

Hakand

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Mart 18, 2017, 15:14:06 »
Hayirli olsun simdiden abi.

Siz hayirlisiyla bi niyetine girin hepsi olur insallah...

SM-J500FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok teşekkür ederim Emrah kardeşim. İnşallah dediğin gibi olur. Bilecik'te neredesin ? Pazaryeri'ne ayda 1 kere mutlaka geliyorum ben.

Hakand

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Mart 18, 2017, 15:15:22 »
Hayırlı olsun benim arımda 5 yıl zeytinlikte durdu neyseki adamlar hiç ilaçlamıyordu çiçek açtığındada arılar coşuyordu bence güzel yer bulmuşsunuz eğer ilaçlama sırasında sabah erkende güneş doğmadan kapağı kapatırsanız yararı olur

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim Gökhan bey. Kovanı kapatmak gibi bir imkanım olur mu bilemiyorum, köyde yaşasaydım hiç sorun olmazdı da  :-[

Çevrimdışı bkb1988

• Pupa
  • Yer: Bursa - Umurbey
  • Kovan Sayısı: 10
« Yanıtla #28 : Mart 18, 2017, 15:31:06 »
Verdiğiniz moral için teşekkürler. Köylü kaygılandırıyor beni. Önümdeki tarlaya birşey ekme müsaadesini geçtim, zarar vermeseler yetecek. Önceden buralara kovan götürenlerden zarar görenler olmuş. Kendi hataları mı bilmiyorum ama ben köylüyle ters düşmemeye çalışıyorum. Zaten pek de kimseyi tanımıyorum.
Abi
Arilarini bi al.
Yildirim Tarim ilce müdürlüğüne git deki su kadar kovanim var ilaclamadan zarar görmemesi için uygun bir yer arayisim var.
Muhakkak sana bir yol yer gösterirler.
Ariyi herkes sevmez.
Zamanında bir yere koydum ; kendi tapulu malimiz; sorun olmaz dedim; lakin gelen gecen sovuyor baktim; kaldirdim arilari oradan.
Tabi bana calinan 1 kovan + anasiz bir kovana mal oldu artik hirsiz midir; rahatsız olan mi bilemedim.

Benim ariligin etrafida bizim zeytinlik. İşbirliği yapmaya yanasmiyolarsa en iyisi bu.
Gecen yil gemlik şahinyurdundaydim. Arilarimi hic acamadim ; tam aciyorum arkamdan biri grliyo bas bas bagiriyo soktu diye:D
Mümkünse insandan uzak olsun; 20 km yol yap :))

Hakand

• Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Mart 18, 2017, 15:34:32 »
Abi
Arilarini bi al.
Yildirim Tarim ilce müdürlüğüne git deki su kadar kovanim var ilaclamadan zarar görmemesi için uygun bir yer arayisim var.
Muhakkak sana bir yol yer gösterirler.
Ariyi herkes sevmez.
Zamanında bir yere koydum ; kendi tapulu malimiz; sorun olmaz dedim; lakin gelen gecen sovuyor baktim; kaldirdim arilari oradan.
Tabi bana calinan 1 kovan + anasiz bir kovana mal oldu artik hirsiz midir; rahatsız olan mi bilemedim.

Benim ariligin etrafida bizim zeytinlik. İşbirliği yapmaya yanasmiyolarsa en iyisi bu.
Gecen yil gemlik şahinyurdundaydim. Arilarimi hic acamadim ; tam aciyorum arkamdan biri grliyo bas bas bagiriyo soktu diye:D
Mümkünse insandan uzak olsun; 20 km yol yap :))

Aynen dediğiniz gibi. Köyden biriyle konuştum en son. Buralarda arı istemezler, şikayet ederler dedi. 20 km ye dünden razıyım  :) Hatta 54 km ötede çok güzel bir yer buldum, birazdan işte çıkınca o tarafa keşfe gideceğim ama bu seferde yakıt nasıl olacak  :P 16.00 da Bursa batısına keşfe çıkıyorum, bakalım ya nasip