Gönderen Konu: Ömer Faruk KARABACAK Arılığı  (Okunma sayısı 87238 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolfman87

• Ziyaretçi
Ynt: Ömer Faruk KARABACAK ARILIĞI
« Yanıtla #30 : Mayıs 23, 2017, 09:50:51 »
Dün  babamla beraber yeni arıların ilk kontrollerinin yaptık iki tanesinde 5 cerceveninin 3 u ful kapalı yavrulu fakat diger iki kovanda 1.5 cerceve anca kapalı yavru var. Sanırım bu

kovanların  kendinin toparlaması için 1 aya ihtiyacı var  :(  Artık bu sene acemilik dönemi olarak kabul edip seneye hazırlanacaz durum belli oldu havalarda kötü gidiyor. Dün tüm

kovanlara  yarım litre şurup verdik   babam  iki gün sonra gidip tekrar şurup verecek artık düzenli besleyeceğiz  arılarda hiç stok olmaması dikkatimi çekti  bu normal mi ?

İki adet plastik taban aldım  üzerine kuluçkalık vede kapak ayarlayıp iki arı daha almayı düşünüyoruz. Bu sezon baldan ziyade arıları geliştirip bölme yapabilirsek karlı sayacağız

kendimizi.

Çevrimdışı Muratcan Öztürk

• İşçi Arı
  • Yer: GiRESUN
  • Muratcan Öztürk
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 36
  • Rakım: 300
« Yanıtla #31 : Mayıs 23, 2017, 10:29:06 »
1 tanede 10 çerçevelik bir kovan arı alsaydınız balda yerdiniz.
aldığınız kovanların anası hakkında bilginiz var mı
MURAT52

wolfman87

• Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : Mayıs 23, 2017, 10:40:00 »
Anası  var mı yok mu olarak mı yoksa  ırk olarak mı hocam  ?

Dün gittiğimizde hava kararıyordu vede cocugu hastaneye götüreceğim için sadece serbet verdik vede cıtaları kontrol ettik  fakat kovanlar çok sakindi  gözümüze günlük yumurta

hiç çarpmadı  amma kovanın birinde ben ana arıyı gördüm diğer üçünde pek bakmadık fakat babam carşamba günün sabahtan gidip ayrıntılı bir kontrol yapacak.

Çevrimdışı Muratcan Öztürk

• İşçi Arı
  • Yer: GiRESUN
  • Muratcan Öztürk
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 36
  • Rakım: 300
« Yanıtla #33 : Mayıs 23, 2017, 15:46:44 »
Anası  var mı yok mu olarak mı yoksa  ırk olarak mı hocam  ?

Dün gittiğimizde hava kararıyordu vede cocugu hastaneye götüreceğim için sadece serbet verdik vede cıtaları kontrol ettik  fakat kovanlar çok sakindi  gözümüze günlük yumurta

hiç çarpmadı  amma kovanın birinde ben ana arıyı gördüm diğer üçünde pek bakmadık fakat babam carşamba günün sabahtan gidip ayrıntılı bir kontrol yapacak.
yaşlıysa kışın yolda bırakanilir sizi
MURAT52

wolfman87

• Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : Mayıs 23, 2017, 15:53:11 »
Usta yaşını bilmiyorum amma sorarım öğrenirim olmadı değiştiririm analarının  ;)

Çevrimdışı özer selçuk

• Ana Arı
  • Yer: Ankara-Bala
  • arı yoksa doğada yok
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 18 kovan
  • Rakım: 757 metre
« Yanıtla #35 : Mayıs 23, 2017, 20:21:13 »
Abicim hep yorumlarını okuyordum .arılık açmışsın Hayırlı olsun .Şu kullanıcı adinida değiştirsen harika olacak.
Bereketli olsun inşallah .
Kışın yaşlı ana sıkıntı .imkanın varsa kendi analarını üret istetme kenarda dursun
ÖZ-SEL ARICILIK
Özer Selçuk

Çevrimdışı İbrahim 10AK

• İşçi Arı
  • Yer: Balıkesir
  • Kovan Sayısı: 8
  • Rakım: 75
« Yanıtla #36 : Mayıs 23, 2017, 21:46:10 »
Yeni arılığınız hayırlı bereketli olsun.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

wolfman87

• Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : Mayıs 24, 2017, 09:49:04 »
Çok sağolun iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. 

Ana arı üretimine başlıyacam Allahın izniyle arıların biraz güçlenmesi 10 cerceve olmasının bekliyorum ana arı çiftleştirme kutusu yaptım 5 adet bir 5 tane daha yapacam ve 10

adet  ana üretmeyi planlıyorum deneme amaçlı şimdilik öğrenmelik. Bunun yanında bölme yapıp farklı cins analarla da bölgemde bir test sürüşü yapmak istiyorum  3-4 farklı ana

ile  biraz havalar düzelip de arılar palazlanmasının heyecanla bekliyorum  ;)

Vede hemen kullanıcı adımı değiştiriyorum  :) 

Çevrimdışı KARABACAK

• Ana Arı
  • Yer: KÜTAHYA
  • Ömer Faruk Karabacak
  • Kovan Sayısı: 28
  • Rakım: 1080
Ynt: Ömer Faruk KARABACAK Arılığı
« Yanıtla #38 : Mayıs 26, 2017, 09:39:53 »
Sonunda bir ismimi değiştireyim dedim bir gün forma giremedim amma karabacak yaptım umarım buda sıkıntı olmaz.

Dün babam arılara surup vermeye gitti malum zayıf koloniler desteğe ihtiyacları var havalarda cok kapalı ve yağmurlu gidiyor bu aralar.
fakat  ayın 21 de verdiğimiz şerbet ile yanına  duvarın içine  iki güçlü olana birer ham petek girmişdik

evet 6 cerceve arılara ham girilmek önerilmiyor fakat elimizde kabarmış petek yok olanlarda 20 senelikimha ediyoruz

velhasıl pazar günü girilen petekleri kabarttıklarının söylüyor babam iki taraflı olarak el kadar arı toplululğu ile kabarttıklarının vede 4 gün öncekine göre çok barız gelişim gösterdiklerinin söyledi.

gözle görülür bir fark varmış artık bende hafta sonu gidince bakarım.   

Çevrimdışı Murat AKIN

• Genel Moderator
  • Ana Arı
  • Yer: Tekirdağ
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
« Yanıtla #39 : Mayıs 26, 2017, 14:56:58 »
Sonunda bir ismimi değiştireyim dedim bir gün forma giremedim amma karabacak yaptım umarım buda sıkıntı olmaz.

Dün babam arılara surup vermeye gitti malum zayıf koloniler desteğe ihtiyacları var havalarda cok kapalı ve yağmurlu gidiyor bu aralar.
fakat  ayın 21 de verdiğimiz şerbet ile yanına  duvarın içine  iki güçlü olana birer ham petek girmişdik

evet 6 cerceve arılara ham girilmek önerilmiyor fakat elimizde kabarmış petek yok olanlarda 20 senelikimha ediyoruz

velhasıl pazar günü girilen petekleri kabarttıklarının söylüyor babam iki taraflı olarak el kadar arı toplululğu ile kabarttıklarının vede 4 gün öncekine göre çok barız gelişim gösterdiklerinin söyledi.

gözle görülür bir fark varmış artık bende hafta sonu gidince bakarım.

Daha önce demiştim:

Cümleleri bölme, nokta koyunuz.

Biraz düzelttim.

Çevrimdışı KARABACAK

• Ana Arı
  • Ömer Faruk Karabacak
« Yanıtla #40 : Mayıs 26, 2017, 15:14:03 »
Daha önce demiştim:

Cümleleri bölme, nokta koyunuz.

Biraz düzelttim.
:-[  Özür dilerim murat hocam kusura bakmayın lütfen bundan sonra daha dikkatli ve düzenli yazmaya çalışırım.

Çevrimdışı KARABACAK

• Ana Arı
  • Ömer Faruk Karabacak
« Yanıtla #41 : Mayıs 29, 2017, 09:27:53 »

Hafta sonu arıların başındaydık sabah dan gittik babam ile  arılık yaptık . Elimizdeki malzemelerden birşeyler yapmaya çalışdık.

Arılara pek bakamadık amma iyi çalışıyorlardı 3 gün önce verdiğimiz iki ham peteği  3/4 oranında arı ile sarmışlar ve kabartmışlar bile şaşırdık 5-6 çerçeve arılar amma iyiler

çarşamba günü hepsine birer tane daha temel petek vermeye karar verdik baya sıkışmışlar. Tabi şerbet vermeyi de unutmadık 750 şer ml  şerbet verdik.

Arılar şu anda  6 - 6 - 7 - 5 çerçevedeler.

Çevrimdışı KARABACAK

• Ana Arı
  • Ömer Faruk Karabacak
« Yanıtla #42 : Haziran 02, 2017, 09:46:31 »
     Dün arılar kontrol edildi ve 750 ml şurup verildi straforlu bölme tahtası ile sıkıştırıldı ve birer tane ham petek girildi.

Arıyı sıkıştırma prensibi yazın sıcaklıkların arttığı bu zamanlarda da geçerli değil mi ustalar ?

Çevrimdışı özer selçuk

• Ana Arı
  • Yer: Ankara-Bala
  • arı yoksa doğada yok
  • Kovan Sayısı: 18 kovan
  • Rakım: 757 metre
« Yanıtla #43 : Haziran 02, 2017, 10:28:53 »
     Dün arılar kontrol edildi ve 750 ml şurup verildi straforlu bölme tahtası ile sıkıştırıldı ve birer tane ham petek girildi.

Arıyı sıkıştırma prensibi yazın sıcaklıkların arttığı bu zamanlarda da geçerli değil mi ustalar ?
Arıyı sıkıştırma daki maksat fazlalık çerçeve leri alıp arıyı bir araya ,üst üst toplamak ve daha rahat  ısınıp az bal yemesini sağlamak tır.
Ama yazın arıyı sıkıştırma işe Son duvar çerçevesi nı kaplayacak kadar arı olsun yeter .çok sıcak arıyı yakar .
Yazın herzaman 1 tane fazladan ham petek koyarım bölmelere .isterse gider kabartir.
ÖZ-SEL ARICILIK
Özer Selçuk

Çevrimdışı muammer polat

• Ana Arı
  • Yer: ANKARA
  • [email protected]
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 63+1
  • Rakım: 950-975
« Yanıtla #44 : Haziran 02, 2017, 10:41:59 »
Sıcaklar arttığı bugünler arıyı gevşek çalıştırıyoruz sıkışan arılar hemen oğula meyleder