Gönderen Konu: Ömer Faruk KARABACAK Arılığı  (Okunma sayısı 89511 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KARABACAK

• Ana Arı
  • Yer: KÜTAHYA
  • Ömer Faruk Karabacak
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Kovan Sayısı: 28
  • Rakım: 1080
Ynt: Ömer Faruk KARABACAK Arılığı
« Yanıtla #495 : Haziran 07, 2018, 09:26:08 »
Abilerim dün  köye gittim. Hasta arının  kovanını değiştirdim. Tüm çerçevelerini yaktım. 6 çerçeve  kuluçka vardı arı 3 çerçeve kalmış. Ham petek verdim 2 adet vede şurupluğu değiştirip. Şurupluğa

su koydum bugün aç kalacaklar. Üzerilerine kekik suyu sıktım. Bugün  babam gidip tekrar kovanı değiştirecek. Bir tane kabarmış vede iki çerçeve ham verip. Şurupluga 2/1 şurup verecek. Artık ne

kadar  toplarsa. Tüm malzemeleri  çamaşır suyuna bastım el demirlerini  vede şuruplukları. Bakalım artık ya nasip ne olacak eğer yavru atarsa  Düzgün bir çerçeve destek atarım  Ağustosda hazır ana

ile bölmek için artık ne kadar gelişirse karımıza ;)

Çevrimdışı bestofwesd

• Ana Arı
  • Yer: Bursa / Kurtul Köyü
  • HAKAN KAYHAN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
« Yanıtla #496 : Haziran 07, 2018, 10:17:37 »
Faruk  neler oluyor senin arılıkta ? bi yalancı bi yavru çürüğü geçmiş olsun arkadaşım
sorgulamayan insan cahildir sorgulatmayan ise zalim

Çevrimdışı KARABACAK

• Ana Arı
  • Ömer Faruk Karabacak
« Yanıtla #497 : Haziran 07, 2018, 10:58:53 »
Abi  çok teşekkür ederim,  şu kısa arıcılık hayatımızda arılar bize her türlü deneyimi edindiriyor sağolsunlar.

Bu çürüklük yeni aldığım arılardan çıktı abi sanki hasta gelmiş :( Naparsın  nasip ;)

yalnız diğerleri iyi şukur. 21 22 tanesine  kat attım ;)  bazı kovanlar bal ve polen blokesi olmuş bazılarında hiç bal kalmamış yavru alanı cok fazla. Bende blokeli kovandan bir petek aldım söle bal ve

polen dolu arısının silktim  ötekindende  ful yavrulu olan bir cerceve aldım fakat balı yok arasında değiştirdim. Biraz dengelensin diye. Bloke olana ham petek verdim ayrıca ;)

Yalnız bazı kovanlar sağlam stok yapmış bazılarında yok :(

Muammer ŞAHİN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #498 : Haziran 07, 2018, 12:15:13 »
Abi  çok teşekkür ederim,  şu kısa arıcılık hayatımızda arılar bize her türlü deneyimi edindiriyor sağolsunlar.

Bu çürüklük yeni aldığım arılardan çıktı abi sanki hasta gelmiş :( Naparsın  nasip ;)

yalnız diğerleri iyi şukur. 21 22 tanesine  kat attım ;)  bazı kovanlar bal ve polen blokesi olmuş bazılarında hiç bal kalmamış yavru alanı cok fazla. Bende blokeli kovandan bir petek aldım söle bal ve

polen dolu arısının silktim  ötekindende  ful yavrulu olan bir cerceve aldım fakat balı yok arasında değiştirdim. Biraz dengelensin diye. Bloke olana ham petek verdim ayrıca ;)

Yalnız bazı kovanlar sağlam stok yapmış bazılarında yok :(

stok yapanların; gelen nektarı bir kısmını yavruya bir kısmını stoğa ayıranların; soğuk iklim arısı, stok yapmayanların tamamını yavruya yatıranların; sıcak iklim arısı olup olmadığına bakabilirsin.

eğer bunlar f1 tipi arıysa (örneğin:kafkas F1, karniyol f1 v.s.), kendisinin soğuk yada sıcak iklim arısı olmasından ziyade, çiftleştiği erkeklerin belirsiz olmasından dolayı, kışlama özelliği olarak: anaya çekme durumundan ziyade babaya çekme durumu olduğunu gösterir.

şunu anlatmaya çalışıyorum.

örneğin soğuk iklim arısı kafkas arısı, kemer yapmadan kovanı yürütüyorsa demekki soğuk iklim arısı özelliği kaybolmuş, sıcak iklime kaymış. bu arı kışa girerken stoğunu yapamayacağı için kışın fazla stok tüketip kışı atlamatama ihtimali var.

anası belli iken, davranış özelliği olarak farklı ırk davranışı gösterenler varsa yavaş yavaş işaretlemeye başlamanı tavsiye ederim.

işaretlerden bunlara yapacağın kış stoğu oluşturma beslemelerini daha fazla tutman yada kendi kış stoğunu yapamayan arıların yaşlı ana olanlarını zayıflatıp sonbahar döneminde bunların kapalılarını diğer zayıf kovanlara takviye olarak vermen gerekebilir.

arılıktan elemeye karar verirsen eğer.

Çevrimdışı KARABACAK

• Ana Arı
  • Ömer Faruk Karabacak
« Yanıtla #499 : Haziran 18, 2018, 13:05:58 »
Sayın  abilerim   Kütahya  bölgesinde arıcılık yapan arkadaşlarım bal akımı ne durumda veya ara ara yağan yağmur arılarımızı nasıl etkiler ?

mehmet tekin uşak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #500 : Haziran 18, 2018, 22:20:59 »
Yağmurlar bal akımını kesiyor tekrar devam edecektir, ancak 6-9 sistemini erken yaptım sanırım kovanlar bal akımını yakalayamadı arı mevcutları azalıyor, nektar akım dönemi düzensiz oluyor, yağmur yağdığı günler ballıklar hafifliyor, bir hafta sonra güneşli bir hafta olunca tekrar dolduruyorlar hayırlısı bakalım,

Muammer ŞAHİN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #501 : Haziran 19, 2018, 11:22:34 »
Yağmurlar bal akımını kesiyor tekrar devam edecektir, ancak 6-9 sistemini erken yaptım sanırım kovanlar bal akımını yakalayamadı arı mevcutları azalıyor, nektar akım dönemi düzensiz oluyor, yağmur yağdığı günler ballıklar hafifliyor, bir hafta sonra güneşli bir hafta olunca tekrar dolduruyorlar hayırlısı bakalım,

Uşak'ın hangi ilçesi köyü? arılar nerde?

Muammer ŞAHİN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #502 : Haziran 19, 2018, 11:27:08 »
Sayın  abilerim   Kütahya  bölgesinde arıcılık yapan arkadaşlarım bal akımı ne durumda veya ara ara yağan yağmur arılarımızı nasıl etkiler ?

Faruk bey, yağmurlardan dolayı nektar kesilmesi normal, önemli olan arının geriye gitmemesi. mevcudu koruyorsa yada çok az da olsa bal biriktirebiliyorsa yaşam payı var demektir. Verim payı da güneşli günler gelince gelecektir. Umudumuzu koruyalım. Yağmurların işareti yer çiçeklerinin açacak olması, yer çiçeği arıya kendini baktıracaktır inşallah.

Geriye giden arınız varsa fazla petekleri alıp arıyı sıkıştırırsanız ortalıkta boşboş çerçeve gezip temizlik yapıp mumları ince işçilik yapanları yavru bakımına ve kovan içi ile tarla faaliyetlerine hazırlığa yardım etmeye yönlendirecektir düşüncem. Arılar daha birlikte hareket etme alışkanlığı kazanır böylece

Çevrimdışı KARABACAK

• Ana Arı
  • Ömer Faruk Karabacak
« Yanıtla #503 : Haziran 19, 2018, 11:36:26 »
İnşallah hocam ;)

mehmet tekin uşak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #504 : Haziran 19, 2018, 21:17:59 »
Merkez, Eskisaray köyü Muammer bey.

Muammer ŞAHİN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #505 : Haziran 20, 2018, 10:02:30 »
Merkez, Eskisaray köyü Muammer bey.

güzel yer. 3.5 yılım geçti orada, her sokağını adım adım yürüreyerek geçti ömrümüz. özlüyorum. kıymetini bilmek lazım.

Çevrimdışı yasinyusufyaman

• Ana Arı
  • Yer: ISPARTA-GÖLBAŞI KÖYÜ
    • BLOĞUM
  • Kovan Sayısı: 15
  • Rakım: 800
« Yanıtla #506 : Haziran 20, 2018, 11:36:14 »
güzel yer. 3.5 yılım geçti orada, her sokağını adım adım yürüreyerek geçti ömrümüz. özlüyorum. kıymetini bilmek lazım.
Hangisi geçti 3,5 yıl mı yoksa ömür mü.
Eğer ömrünüz geçtiyse şu an yaşınız 3,5 olması lazım.
Bal arısının hilkati, kudret-i İlâhiyeye isnat edilmezse, nihayetsiz müşkilât olur.

Çevrimdışı yasinyusufyaman

• Ana Arı
  • Yer: ISPARTA-GÖLBAŞI KÖYÜ
    • BLOĞUM
  • Kovan Sayısı: 15
  • Rakım: 800
« Yanıtla #507 : Nisan 17, 2019, 14:34:03 »
Aloooo Ömer Faruk Bey nerelerdesin, bir gittin pir gittin  :o ::)
Bal arısının hilkati, kudret-i İlâhiyeye isnat edilmezse, nihayetsiz müşkilât olur.

Çevrimdışı bestofwesd

• Ana Arı
  • HAKAN KAYHAN
« Yanıtla #508 : Nisan 17, 2019, 14:52:33 »
he ya Faruk nerde bi ses ver gadaşım

Çevrimdışı bestofwesd

• Ana Arı
  • HAKAN KAYHAN
« Yanıtla #509 : Nisan 17, 2019, 14:54:02 »
Hangisi geçti 3,5 yıl mı yoksa ömür mü.
Eğer ömrünüz geçtiyse şu an yaşınız 3,5 olması lazım.

Muammer olaydı ne güzel atışırdınız Yasin sende özlemiyor musun ? :)