Abi senin metod ne tam alarak ? Yazmak sıkıntı olmazsa paylaşırsan sevinirim.
Muammer abi zaten kovanda hiç yavru kalmamış yalancılamaya gitti veya gidecek kovan terki ana arı verildikten umunt ışığı olduğu halde gercekleşirmi veya ana arı olmadan arı kovanı terk eder mi ?
ana arı olmadan kovan terki görmedim ben şuana kadar. yalancılasa da, zaman çok geçmemişse yeni ana verdiğinde yalancilayan arıyı kovan içini denetleyen asker arılar bulup öldürüyolar yeni ana yumurtlamaya başlar başlamaz. ancak yeni anayi kabul edecekleri şüpheli. çoğu zaman d etmeyebilir bu mevsimde
yalancilayan 2 kovanima ana verince yalancilamadan vaz gectiklerini ve anayi tekrar kabul ettiklerini gördüm, arılar 2 çerçeve kadardı. ancak ayni kovanin anasiydi, başka ana değildi.
ancak yalancılarsa uğraşmaya değmez bence. hergün bu kovanı değişik kovanların üzerine koy her gittiğinde, tarlacilari koyduğun kovana girer. ilk önce kapali yavrulari dağit gitsin.
uğraşmaya değmiyor vakit aliyor, bakacağin başka ariya da bakamiyoun. dağitirsan diger kovnlardan daha fazla bal da alirsin.. bu kovanin balinfan fazla toplamda bal alma ihtimalin daha fazla olur