Merhaba Kamer bey,
maşallah arılarınızı şurup şımarığı yapmışssınız bu kadar şuruplamaya sırlanmış çerçeveleriniz olması lazım bence
))
duvarlar ve kemerlerde yeteri kadar stok varsa bence artık şurup vermeyin , veya sadece oğullara bir miktar verebilirsiniz.
artık doğadan bal ve polen yeterince geliyor , şurup konusunda ve petek kabartma konusunda Uğur Dika arkadaşımızın yontemını uygulayabilirsin istersen videoları izlersin ve paylaşımlarını okursun baya faydası olur.
arılığınız hayırlı olsun umarım güzel bir sezon geçirirsiniz
Merhaba sayın bestofwesd,
Doğrusu arıyı temin etmede gecikince ve gerek bu forumda gerek kursta öğrendiklerim ile arı satın aldığımız kişinin şurup petek kabartmalı hızlandırır tavsiyesi üzerine bol şurup verdik. Arıyı orman gülüne yetiştirmek istedim.
Sadece haftasonları şuruplayacaktım normalde o yüzden bolca vermiştim ama sağolsunlar bana yardımcı olmak için her gün veriyorlar.Yalnız bu arılar adam batırır 1 günde bitiriyorlarmış şurubu. Nerdeyse 2 günde peteğide kabartıyorlar ama. Şurubu keseceğim orman gülleri açtı çünkü. ma oğul kovanlarını geliştirmem lazım. Onlarda ektiğim arı otuna yetişsinler. Onları hem yavruya hem peteğe teşvik etmem lazım. 1/2 oranında şurup vereyim diyorum. Kattaki kovana da 3/1 oranında Azda olsa şurup vereyim ki oğul kovanlarına yağma yapmadılar.Şeker oranını azaltayım ki bala karıştırmasınlar. Uğur DİKA arkadaşın videolarını izledim onun arıları karniyol ve bu arıların popülasyon hızı ve petek kabartma kabiliyetleri oldukça yüksek. Bendeki arılar Yığılca arısı bu konularda biraz yavaşlar.
Şimdi başka bir düşünce hasıl oldu bende. Yeni bir bölme yapmak.
Önce birşey sormak istiyorum. Hırçın arıyı sakinleştirmek için anasını değiştirin diyorlar. Bu oğulun kendisinden yeni oğul çıkarsam oda aynı özellikleri taşır. Yeni bir ana alsam ve her iki oğuldan birer çıta arı alarak ayrı bir kovan bölsem bu yeni kovandan ana üretip oğul kovanlarına versem ana üretmek için oluşturduğum yeni kovanı da diğer kovanlara petek kabartma ya kullansam çokmu ütopik olur sizce?