Gönderen Konu: Soner Şahin Arılığı  (Okunma sayısı 15864 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 11549
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 71
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Soner Şahin Arılığı
« Yanıtla #195 : Aralık 24, 2018, 07:18:45 »

Özellikle kafkas melezi oldukça hareketliydi, polen bile getiriyordu. Kafkas ise daha durgundu.


Melez de olsa bölge arısı özelliği olan arı her zaman iyi olduğu görülüyor.

Bölge arısı yani uyum sağlamış arı ırkı.

Şu ırk, bu ırk hepsi hayal.

Çevrimdışı özer selçuk

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3439
  • Yer: Ankara-Bala
    Yaş: 33
  • arı yoksa doğada yok
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 18 kovan
  • Rakım: 757 metre
Ynt: Soner Şahin Arılığı
« Yanıtla #196 : Aralık 24, 2018, 07:50:32 »
Mum parçacıkları nasıl ayıklanır bilmiyorum, bakalım süzdükten sonra geriye nasıl bir şey kalacak.

Zeytinyağının içine öğütmeden, olduğu gibi koydum, hâlâ içinde kırmızı büyük parçalar var. Kıvamı oldukça katılaştı ama içinde eriyen propolis mi yoksa mum mu pek anlamadım. Propolisler kırmızı renkliydi, çözelti ise kirli sarı oldu.



İstersen birazcık daha zeytin yagi katabilirsin.ben oyle yapmistim.1 hafta sonra kalin bir bezle süzünce simsiyah propolis aktı.benimkide böyle bembeyazdi.siyah akinca korkmuştum
ÖZ-SEL ARICILIK
Özer Selçuk

Çevrimdışı mesutalsan

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 345
  • Yer: Karacabey\BURSA
    Yaş: 41
  • tüm arıcı dostlarına selamlar
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 28
  • Rakım: 50
Ynt: Soner Şahin Arılığı
« Yanıtla #197 : Aralık 24, 2018, 09:31:25 »
Mum parçacıkları nasıl ayıklanır bilmiyorum, bakalım süzdükten sonra geriye nasıl bir şey kalacak.     Propolis ve zeytin yağ ölçüsü. 1 birim propolis 3 birim zeytinyağı olacak. Ben yaptım ve kullanıyorum. Bu miktarıda sayın Aslı Özkırım hocamızdan aldım. Kendisi üniversite labratuarında yapıyorlarmış.

Zeytinyağının içine öğütmeden, olduğu gibi koydum, hâlâ içinde kırmızı büyük parçalar var. Kıvamı oldukça katılaştı ama içinde eriyen propolis mi yoksa mum mu pek anlamadım. Propolisler kırmızı renkliydi, çözelti ise kirli sarı oldu.


Hayatta ya tozu dumana katarsın yada tozu dumanı yutarsın...                                                                                         Yeniyenice köyü\ BANDIRMA

Çevrimdışı ssahin

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 215
  • Yer: TRABZON
    Yaş: 35
  • Soner ŞAHİN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 2
  • Rakım: 860
Ynt: Soner Şahin Arılığı
« Yanıtla #198 : Aralık 24, 2018, 11:11:05 »
Melez de olsa bölge arısı özelliği olan arı her zaman iyi olduğu görülüyor.

Bölge arısı yani uyum sağlamış arı ırkı.

Şu ırk, bu ırk hepsi hayal.

Kafkas fazlasıyla temkinli, kolay kolay açılmıyor. Aslında bu özelliği hava koşulları çok fazla değişken olan bizim köy için iyi. Ama öte yandan gelişimi de yavaş oluyor.   

Çevrimdışı ssahin

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 215
  • Yer: TRABZON
    Yaş: 35
  • Soner ŞAHİN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 2
  • Rakım: 860
Ynt: Soner Şahin Arılığı
« Yanıtla #199 : Aralık 24, 2018, 11:13:19 »
İstersen birazcık daha zeytin yagi katabilirsin.ben oyle yapmistim.1 hafta sonra kalin bir bezle süzünce simsiyah propolis aktı.benimkide böyle bembeyazdi.siyah akinca korkmuştum

Yoğunluğunu azaltmak istemiyorum ama bu gidişle eklemem gerekecek. Yaklaşık 20 gün oldu, biraz daha bekleyip süzerim.

Çevrimdışı özer selçuk

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3439
  • Yer: Ankara-Bala
    Yaş: 33
  • arı yoksa doğada yok
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 18 kovan
  • Rakım: 757 metre
Ynt: Soner Şahin Arılığı
« Yanıtla #200 : Aralık 24, 2018, 12:34:02 »
Yoğunluğunu azaltmak istemiyorum ama bu gidişle eklemem gerekecek. Yaklaşık 20 gün oldu, biraz daha bekleyip süzerim.
Ben 40 gun bekletmistim.sana tavsiye .ketilda su ısıt.kavanozu biraz o suda beklet.sonra calkala.mum dibe yapışıyor.ama propolis eriyor
ÖZ-SEL ARICILIK
Özer Selçuk

Çevrimdışı ssahin

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 215
  • Yer: TRABZON
    Yaş: 35
  • Soner ŞAHİN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 2
  • Rakım: 860
Ynt: Soner Şahin Arılığı
« Yanıtla #201 : Aralık 24, 2018, 13:48:33 »
Ben 40 gun bekletmistim.sana tavsiye .ketilda su ısıt.kavanozu biraz o suda beklet.sonra calkala.mum dibe yapışıyor.ama propolis eriyor
İlk başta ben de öyle yaptım, içindekiler hep dibe yapıştı, zor çözdüm.
Şimdi kalorifer peteğinin üzerinde duruyor. Çok ısınırsa mum da erimez mi?

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 11549
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 71
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Soner Şahin Arılığı
« Yanıtla #202 : Aralık 24, 2018, 15:43:27 »
İlk başta ben de öyle yaptım, içindekiler hep dibe yapıştı, zor çözdüm.
Şimdi kalorifer peteğinin üzerinde duruyor. Çok ısınırsa mum da erimez mi?

Ben yapmadım ama fikir yürüteyim:

Bal mumu eriyip karışmış gibi görünse de soğuyunca üstte toplanıp donması gerekir.

Zeytin yağı geçelim bal mumu asitik ortamda bile erimemesi gerekir.