yakup bey merhaba selam serhat ardahana..ve erzuruma..ben muğlalıyım,ilk atama olarak 2 yıl ardahanda memurluk yaptım ve yaşadım.ilk yıl posofa gidip 3 kovan saf kafkas aldım ve bala çalıştırmadan yine posof kafkas arısı üretim merkezinden hazır döllenmiş analar alıp ikişer çerçeveyle hepsini böldüm.ikinci sezonda kıştan hiç zaiyat vermeden arılarımız çıktı ve o sene bir miktar arımı bala çalıştırıp yine kalanları posoftan aldığım analarla böldüm.sonrada tayinle uşağa geldim.ülkenin en güzel meralarina sahip yerde yaşıyorsunuz.ben kıymetini bilemedim malesef.ben çıldır tarafında kotanlı köyünde kura nehri kenarında arıcılık yaptım genelde hafta sonları gidebiliyordum ardahan merkezli bi arıcı dayım var onu herkez tanır sevilen sayılan biridir birlikte arıcılık yaptık,hafta içi o bakardı benim arılara.velhasılı ardahan arıcılık için tam bir cennet sanayi hiç yok doğa tertemiz flora çok zengin..bu sene ardahanda yağmur tam bal akım zamanında fırsat vermedi bizim dayının arılarına ama yinede 16.5 teneke bal almış 25 kadar kovandan üniversitenin orda çamlıçatakta arılığı.hasadınız bol ballı bereketli olsun..eğer bölme yapmaya niyetliyseniz hazır döllenmiş anaları posoftan temin edin ve bu zamanda zayıf düşürmeyin kovanlarınızı derim malum kafkas bir ay sonra gün dönümünde yumurtayı keser..
A.selam abi içten ve sıcak ve bir okadarda güzel dilek temenni ve yazın icin
Abi 2 yıldır başladım bende arıcılığa
Geçen yıl 2adet saf kafkas kaldım posoftan
Baharda da onlardan bölme yaptim
Bu sene yine yapmak istiyorum
Geçen yaz görev yaptığım yere Göle deydi
Eşek arısı hatta sinek bile yoktu
Bu sene iklim iyiydi
Kendi köyümde idi arilar Erz urum Olur ilçesi
Arada kuşbakışı uzaklık 50 km
Bizim köy Göle 'ye göre sıcak
Bu sene haddinden fazla eşek arısı var