ustalar daha iyi bilir ama
1 arıyı sıkıştır yani çerçeve üzerinde arı nüfusu çok olsun hatta nerdeyse çerçeve ekleyecek durumda şıkışık olsun kovan iç duvarlarında ve giriş deliği önünde arı taşabilir
2 amitraz dumanı nasıl verdin uygulamalar değişiyor ama körük içinde karton yakıp verdiysen her bir koloniye kaç puf sıktın
3 senin orayı bilmem ama Ankara da geçen yıl cok yoğun varoadan dolayı zayıflayan kolonimi sarıcalar bitirmişti hemen bizde eylül ekim gibi sarıca oluyor bu tür arılara yağmacılık riskine karşı tuzak kurabilirsin
4 hali bilen ustanın dediğine göre varoa taşıyan her arıyı kolonide yok say onlar nüfus olarak var ama ortalıkta gezen bi işe yaramayan kalabalık gözükmesini sağlayan ama yağmada vs işe yaramayan arılar
5 flumetrin şeritlere dikkat etmek gerekiyor geçen dikkat etmeden aldım meğerse flumetrin içermiyormuş destek ürünüymüş ruhsatı yok
6 kovanların polen çekmeceli ise bi bak bakalım ne kadar varoa dökülmüş (hah şimdi aklıma geldi bende foto çekeçektim çekmeceleri özer şimdik sorar unuttum )
aklıma gelen bunlar birde fazla takma kafaya arı bu azalırda çoğalırdaa
kendine iyi bak balın kovanın bereketli olsun
son olarak 13 çerçeveden 4 çerçeveye nasıl ne kadar zamanda düştü bu koloni
Teşekkür ederim süleyman bey,
1. Son çerçevede ari ne zaman az görsem o çerceveri aldım, taşacak kadar değil ama. Yarın ilk işim tam sıkıştırmak olacak.
2. Amitraz tutsunun uzerinde her karton 10 kovana verilir yazıyordu. Bende içindeki kartonu 3 e böldüm, 1 parçasını yakıp dönüşümlü 3 kovana pufladim bitinceye kadar. Geriye kalan 2 parçayı buz dolabı posetine koyup ışık almayan yerde sakladım tekrar kullanilana kadar 3 gun arayla. 4. Dozu dün vermiştim. Bu arada kovan çekmecesiz. Her amitraz vermeden önce dip tahtasına bakıyorum 3 _ 5 adet varrova olusu var.
3. Mart ayında almıştım arıcı abi den arilari, o dönemde da ari üzerinde varrova vardı, gözle görülür düzeyde, birşey yapmadı yapmamı da söylemedi. Ağustosun 2 'sinde ayrımı ayırıp yeni yere getirdim. Ne sarıca ne de eşek arisi yok rahatsızlık veren. Sadece yere düşen kanatsız arilari hemen aşiran karıncalar var, oda kovana giremiyor.
4. Varrova zararlisina ne kadarı maruz kalmış , etkilenmiş bilmiyorum. 10 _ 15 kanat siz olması her kovanda vede çabuk gerilemesi, çok etkilenmiş olmalı.
5. Özellikle dikkat ettim v.stop isimli ürün aldım. Son kullanım tarihi de uygun. takali 2 gun oldu.
6. Eski usul sabit taban li, polen çekmecesiz.
2 _16 ağustos ta yavru yok denecek düzeydeydi. Öncesindeki 1 ayda durumu nu bilmiyorum. Arılar amik ovasindaydi.
16 ağustosta sagim yaptıktan vede 3 kez 1 e 1 besledikten sonra el içi kadar kapalı ya geçmiş gunluklu vede larva aşamasında hemen hemen her çerçevede yavru olmaya başladı.
2 ağustosta 13 cercelik ar iyi tasiyabilmek icin 10 çerçeveye sıkıştırdim. 1 aylık süreçte oldu 4 çerçeveye düşmesi.
1 aylık süreçte yavru üretiminin durma düzeyinde olmasımi yoksa varrovami sebep bu gerilemeye bilmiyorum !
Varrova için yapabileceğim başka birşey var mi. Ekim deki vereceğim formik asit haricinde. Tabiki ekimi gorebilirseler.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi