evet o adam olabilir.O adamın yanına gidip pratik yapabilirsen türk arıcılığı adına çok iyi olur ben ürettiği sunitohumlu anaları alanlardan duydum batıda görev yaparken bölge arıcıları bahsetmişti aynı kişiyse eğer bi fırsat bulup yanında biraz tecrübe edinin derim.Işin püf noktalarını öğrenin ki sonra sizde başkalarına öğretme fırsatı bulursunuz ülkemizde bu alanda fazla arıcı yok belkide 10 15 kişi ya var ya yoktur.
Pratik yada bilgi alabileceğım yer var burada Mustafa Kemal Üniversitesinde Doçent Dr Aziz Gül hocam. Zaten onun yanına gidip edindiğim vede gözlemlediğim bilgiyle sunitohumlama uygulamasında başarı sağladım. Ne zaman istersen gel yardımcı olurum demişti kendisi.
Bu Suriyeli şahıs ana yada erkek temin etmede işime yarar, fakat buna ne kadar sıcak bakar işin o boyutu var. Çünkü bu kişinin bayağı iyi müşterisi var, sunitohumlama ana satıcısı kendisi. Yanlış bilmiyorsan 300 _ 400 auro gibi rakamlara ana sattığını duymuştum geçmiş yıllarda, şimdi güncel fiyatı nedir bilmiyorum.
Ben hobi aricisiyim, benim gibi küçük arıcı birisinin bu kadar Damızlığa para vermesinin pek mantığının olmadığının kanaatindeyim. Ürettiğim bal miktarim düşük, onuda 80 TL den verdim bitiremedim geçen sezonun balını. Şimdi yeni sezonun balını alacam onun maliyeti kg bazinda 100 TL altında olmayacak.
Yani senin anlayacağın çevredeki aricilardan sunitohumlama yada ada safi temin edenlerden kendi damızlık ihtiyacımı karşılıyorum. Karşılığında sunitohumlama ana veriyorum....
Bu işi yapacak olan olursa elimden geldiği kadar yardımcı olurum bilgi vede tecrübelerimden...
Çünkü ben kaç tane sunitohumlama yapan kişiyle irtibat kurmaya çalıştım adamlar tenezzül edip cevap bile vermediler, bilgi almak istediğimde...
Ana alacam desem cevap verirlerdi eminim...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi