Gönderen Konu: Cüneyt Eren ariliği  (Okunma sayısı 49538 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cuneyt...ariligi

• İşçi Arı
  • Yer: Hatay/ Antakya
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Cüneyt Eren ariliği
« Yanıtla #225 : Haziran 28, 2022, 07:49:29 »
Tebrik ederim.

Uygulamaları daha çok yaparak başarı sonuçlarının daha çok olacaktır.

Kolay gelsin.
Teşekkür ederim Murat hocam, bundan sonraki süreç daha kolay olur inşallah...

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• İşçi Arı
« Yanıtla #226 : Temmuz 10, 2022, 11:08:58 »
Buraya bir not daha düşeyim, ilk sunitohumlama dan 16 taneden 13 kalmıştı onlar güzel yumurtaya devam ediyor...
2 sini sunitohumlama da damızlık temin ettiğim arıcı arkadaşa gönderecem...

Sonradan 11 ana arıya daha sunitohumlama uyguladım.
26 Haziran da 5 ana bunun birini öldürdüler.
30 Haziran da 6 anaya.
Şu anlık kalan 10 anadan 2 si yumurtaya geçti.
Diğerleride ilerki günlerde yumurtlamaya geçer diye düşünüyorum...
Bu sezon sunitohumlama olayını bu şekilde bitirmiş oldum... Erkek üretimi minimal düzeye kadar düştü bölgemde...

Normalde bölgemizdeki işçi arılar 1. Fotoda sağ alttaki sarı halkalı olanlar gibidir.
Ağırlıklı olarak işçi arılar sunitohumlamanin kendi kızlarına döndü fotodaki şekliyle...
Yenidoğan tüm işçi arılar tek tip...
Herkese hayırlı bayramlar olsun....                                                                                                                                 

Çevrimdışı ismail akyüz

• Ana Arı
  • Yer: hatay-defne-harbiye-<zirve>
  • ismail akyüz
    • https://www.facebook.com/ismail.akyuz.984
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 200
  • Rakım: 240
« Yanıtla #227 : Temmuz 10, 2022, 15:21:45 »
eline sağlık,bende bir zamanlar heves etmiştim,ama koloni sayısını artırınca zaman ayıramaz oldum,bir kişi tek başına 300 koloni zor oluyor,bazen yaptığım bölmenin ne zaman çiftleştide yumurtaya başladı şaşkınlığını yaşıyorum,ilerde saf ırk ile çalışmak adına hala yapılması gereken uygulamadır bu hayalimde olan....

• İşçi Arı
« Yanıtla #228 : Temmuz 10, 2022, 15:41:20 »
eline sağlık,bende bir zamanlar heves etmiştim,ama koloni sayısını artırınca zaman ayıramaz oldum,bir kişi tek başına 300 koloni zor oluyor,bazen yaptığım bölmenin ne zaman çiftleştide yumurtaya başladı şaşkınlığını yaşıyorum,ilerde saf ırk ile çalışmak adına hala yapılması gereken uygulamadır bu hayalimde olan....
Haklısın İsmail bey ciddi anlamda zaman alıyor,   yapılan işlemler için her seferinde  eve git gel yapmak gerekiyor... Ama en iyi tarafı elinin altında damızlığın olduğu için hiçbir yere ihtiyaç duymuyorsun...

Çevrimdışı Acemiarici4806

• İşçi Arı
  • Yer: Burdur Merkez
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 44
  • Rakım: 750
« Yanıtla #229 : Temmuz 12, 2022, 11:13:01 »
Buraya bir not daha düşeyim, ilk sunitohumlama dan 16 taneden 13 kalmıştı onlar güzel yumurtaya devam ediyor...
2 sini sunitohumlama da damızlık temin ettiğim arıcı arkadaşa gönderecem...

Sonradan 11 ana arıya daha sunitohumlama uyguladım.
26 Haziran da 5 ana bunun birini öldürdüler.
30 Haziran da 6 anaya.
Şu anlık kalan 10 anadan 2 si yumurtaya geçti.
Diğerleride ilerki günlerde yumurtlamaya geçer diye düşünüyorum...
Bu sezon sunitohumlama olayını bu şekilde bitirmiş oldum... Erkek üretimi minimal düzeye kadar düştü bölgemde...

Normalde bölgemizdeki işçi arılar 1. Fotoda sağ alttaki sarı halkalı olanlar gibidir.
Ağırlıklı olarak işçi arılar sunitohumlamanin kendi kızlarına döndü fotodaki şekliyle...
Yenidoğan tüm işçi arılar tek tip...
Herkese hayırlı bayramlar olsun....                                                                                                                                 

Maşallah cüneyt bey azminizle sağlam ilerliyorsunuz gün gelir iyice profesyonelleşirsiniz elbet.Bölgenizde suni tohumlama işini yapanları bi araştırın suriyeli birinin bu alanda çok iyi olduğunu duymuştum ama adını bilmiyorum.

• İşçi Arı
« Yanıtla #230 : Temmuz 12, 2022, 13:53:15 »
Maşallah cüneyt bey azminizle sağlam ilerliyorsunuz gün gelir iyice profesyonelleşirsiniz elbet.Bölgenizde suni tohumlama işini yapanları bi araştırın suriyeli birinin bu alanda çok iyi olduğunu duymuştum ama adını bilmiyorum.
Muhammed Korali diye biri varmış Suriyeli Hatay Dörtyol tarafinda fakat oda anaları çok pahalıdan sattıgini duydum.
Ben ticari olarak yapmadığım için o kadar parada vermek istemedim... Özellikle benim ariligim büyük değil hobi boyutunda...

Benim yaptığım uygulama bu yıl şu şekilde oldu. Elinde Damızlığı olan yakın çevredeki arıcı arkadaşlar la irtibat kuruyorum, bu aricilardan başlatıcımi alıp onun ariligina götürüp larva tranferi yöntemiyle ana üretiyorum, ayriyeten bu damizlikta bir çerçeve erkekte urettiriyorum.

Karşılığında sunitohumlama urettittigim analardan, ana için 1 sunitohumlama, erkek içinde 1 sunitohumlama ana gönderiyorum.

Hem karşı tarafın elinde yeni Damızlığı oluyor hemde benim damızlık ihtiyacım karşılanmış oluyor...

Çevrimdışı Acemiarici4806

• İşçi Arı
  • Yer: Burdur Merkez
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 44
  • Rakım: 750
« Yanıtla #231 : Temmuz 12, 2022, 14:41:31 »
evet o adam olabilir.O adamın yanına gidip pratik yapabilirsen türk arıcılığı adına çok iyi olur ben ürettiği sunitohumlu anaları alanlardan duydum batıda görev yaparken bölge arıcıları bahsetmişti aynı kişiyse eğer bi fırsat bulup yanında biraz tecrübe edinin derim.Işin püf noktalarını öğrenin ki sonra sizde başkalarına öğretme fırsatı bulursunuz ülkemizde bu alanda fazla arıcı yok belkide 10 15 kişi ya var ya yoktur.

• İşçi Arı
« Yanıtla #232 : Temmuz 12, 2022, 17:03:53 »
evet o adam olabilir.O adamın yanına gidip pratik yapabilirsen türk arıcılığı adına çok iyi olur ben ürettiği sunitohumlu anaları alanlardan duydum batıda görev yaparken bölge arıcıları bahsetmişti aynı kişiyse eğer bi fırsat bulup yanında biraz tecrübe edinin derim.Işin püf noktalarını öğrenin ki sonra sizde başkalarına öğretme fırsatı bulursunuz ülkemizde bu alanda fazla arıcı yok belkide 10 15 kişi ya var ya yoktur.
Pratik yada bilgi alabileceğım yer var burada Mustafa Kemal Üniversitesinde Doçent Dr Aziz Gül hocam. Zaten onun yanına gidip edindiğim vede gözlemlediğim bilgiyle sunitohumlama uygulamasında başarı sağladım. Ne zaman istersen gel yardımcı olurum demişti kendisi.

Bu Suriyeli şahıs ana yada erkek temin etmede işime yarar, fakat buna ne kadar sıcak bakar işin o boyutu var. Çünkü bu kişinin bayağı iyi müşterisi var, sunitohumlama ana satıcısı kendisi. Yanlış bilmiyorsan 300 _ 400 auro gibi rakamlara ana sattığını duymuştum geçmiş yıllarda, şimdi güncel fiyatı nedir bilmiyorum.

Ben hobi aricisiyim, benim gibi küçük arıcı birisinin bu kadar Damızlığa para vermesinin pek mantığının olmadığının kanaatindeyim. Ürettiğim bal miktarim düşük, onuda 80 TL den verdim bitiremedim geçen sezonun balını. Şimdi yeni sezonun balını alacam onun maliyeti kg bazinda 100 TL altında olmayacak.

Yani senin anlayacağın çevredeki aricilardan sunitohumlama yada ada safi temin edenlerden kendi damızlık ihtiyacımı karşılıyorum. Karşılığında sunitohumlama ana veriyorum....

Bu işi yapacak olan olursa elimden geldiği kadar yardımcı olurum bilgi vede tecrübelerimden...

Çünkü ben kaç tane sunitohumlama yapan kişiyle irtibat kurmaya çalıştım adamlar tenezzül edip cevap bile vermediler, bilgi almak istediğimde...
Ana alacam desem cevap verirlerdi eminim...

• İşçi Arı
« Yanıtla #233 : Temmuz 30, 2022, 12:38:59 »
Yavrunun % 98 i kendi kızlarına dönüştü.

Çevrimdışı Bilal Solo

• Boş Petek
  • Yer: Kars
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 25
  • Rakım: 1800-2300
« Yanıtla #234 : Temmuz 30, 2022, 16:06:35 »
Maşallah arıların rengi çok güzel gözüküyor hepsi tek renk. Bende ileride öğrenmek istiyorum bu suni tohumlama işini.

• İşçi Arı
« Yanıtla #235 : Temmuz 30, 2022, 21:00:44 »
Maşallah arıların rengi çok güzel gözüküyor hepsi tek renk. Bende ileride öğrenmek istiyorum bu suni tohumlama işini.
Teşekkürler Bilal bey. ilk başlarda çok uğraştırıyor ama olayı çözünce sonraki uygulamalarda daha da kolay oluyor...
Şimdilik en büyük sıkıntı damızlık temini...

Sanırım bu daha net seciliyordur

Çevrimdışı ÇILGINDAĞLI

• Ana Arı
  • Yer: İSTANBUL-BÜYÜKÇEKMECE
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 35
  • Rakım: 110
« Yanıtla #236 : Temmuz 31, 2022, 01:06:35 »
Kızlar güzel de bu çerçevelerde bu mevsimde en az 4 parmak kemer olması gerekir?????
Rıdvan (çılgındağlı)

• İşçi Arı
« Yanıtla #237 : Temmuz 31, 2022, 07:29:30 »
Kızlar güzel de bu çerçevelerde bu mevsimde en az 4 parmak kemer olması gerekir?????
Aynen dediğin gibi olması lazımdı abi, fakat benim bulunduğum bölgede bal verimi geçen yıla kıyasla 3 te 1 e kadar düştü. Bu bölmelere besleme yapamadım yağmayla asıl bal alacağım kolonilere besleme ürünü geçer korkusuyla. Bal sağımını 3 gün önce bitirdim bu koloniye 3 göz besleme yaptım fotoğraftan hemen önce. Bun dan sonra 3 _ 4 güne bir ritimli beslemeye vede varrova mücadelesine gececem ilk fırsatta...
Stok durumu çok düşük olması sebebiyle yavru sahası çok düştü, normalde çok güzel günlük atımı var bu anaların, şimdiye kadar gördüğüm en iyi yavru atımında sahip ana nesli diyebilirim...

• İşçi Arı
« Yanıtla #238 : Temmuz 18, 2023, 10:18:59 »
Çoktandır mobilden giriş yapılamıyor du bugün nasıl olduysa giriş yapabildim.

• İşçi Arı
« Yanıtla #239 : Temmuz 18, 2023, 10:34:31 »
Bu sezon pek birşey yapamadım, arıların ilkbahar bakımı aksadı gelişim çok yavaş vede geride kaldı. Sonradan aralıklı olarak bakabildigim için toparlaya bildiğim kadarıyla düzene koydum. Diğer taraftan sezonun sonu geldi...

Arıları Hatay dan Mersin'e taşıdım, sunitohumlama işlemiyle kısıtlı olarak ilgilene bildim. Ancak saflaştırma yapmaya çalıştım oda 1. aşamada kaldı. Arıları taşıma işlemi gecikince bölmeler de geç te olsa yapıldı.
Genel olarak olduğu kadarıyla toparladım...

Yeni yerinde verim düşük gibi gözüküyor şimdilik. Şimdiye kadar sabit arıcılık yapiyordum, artık bende gezdirecem gibi gözüküyor.

Eksiklikleri tamamlamaya çalıyorum, Asıl eksiklik kovan sehbalarını halledecem sıra ona geldi...