Hafif düzeydeki yavru çürüklüğü nü arilari sıkıştırarak vede kekik sulu şurup vererek önüne geçtim, oluşan çurukluk dönemindeki tüm pupadaki gözler bosaldi, şimdi ise yavru atimi hızla artıyor, yeni pupaya geçmiş yavru durumu fena değil (ağustosta yavru nerdeyse durmuştu vede arılar çok tembeşmişti) , 2 tur yavru çıkışı kışa kadar çok rahat olur. Yoğun bir şekilde polen sitoklama başlamış petek gözlerine, çalışmaları çok iyi, varrova da bayağı bir gerileme var, çok şükür arilarim kurtulacak gibi. Arilarimin toparladiğini görünce insanın güveni yerine geliyor. Vede ana arının geç olmasının artisi cok fazla imiş buna da şahit olmuş oldum. Genç analilar çabuk toparladı 2 yaşında ki ana daha yavaş toparlıyor sanki hayattan bıkmış gibi. Bu 2 yaşında ki ana birkez ana yenilemek istedi izin vermedim çünkü 2 aydan beri bir tane bile erkek ari yoktu, bu gün bir tane gördüm pupadaki arida tek tük erkek pupalari vardı. Ileriki günlerde fotoğrafları çekip paylaşmaya calişacam. Son bir şey daha bu saldırgan arılar kuzu gibi oldular varrova azalmaya başladıktan sonra, varrovadanmiydi yoksa başka sebeptenmiydi bilmiyorum....
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi