Gönderen Konu: Gözle yavru çürüklüğü tespiti  (Okunma sayısı 7542 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Göksel PEKYUREK

• Ana Arı
  • Yer: Ankara
  • .
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 60
  • Rakım: 1000
Ynt: Gözle yavru çürüklüğü tespiti
« Yanıtla #15 : Ağustos 31, 2017, 23:04:12 »
Kovan yerini değiştirmek zorunda olduğum bir kovanda nüfus eksikliğinden dolayı yavru çürüğü meydana geldi çürük olan çerçeveyi en dışa aldım bir çerçeve kapalı yavrulu arılı takviye verdim şıkıştırdım surupladım sorun ortadan kalktı çürük olan çerçeveye yumurta atılamaması sonucu bir süre içersinde temizleniyor.
Bu yöntem üşümeye veya bakımsızlığa dayalı çürüklerde ve erken durumlarda geçerli

Çevrimdışı yunus08

• Larva
  • **
  • Yer: KÜTAHYA
  • Kovan Sayısı: 2
« Yanıtla #16 : Eylül 10, 2017, 15:55:13 »
Burayı dikkatlice okuyun ne yapacağınıza siz karar verin.
Teşekkür ederim.

Çevrimdışı yunus08

• Larva
  • **
« Yanıtla #17 : Eylül 10, 2017, 15:56:54 »
Kovan yerini değiştirmek zorunda olduğum bir kovanda nüfus eksikliğinden dolayı yavru çürüğü meydana geldi çürük olan çerçeveyi en dışa aldım bir çerçeve kapalı yavrulu arılı takviye verdim şıkıştırdım surupladım sorun ortadan kalktı çürük olan çerçeveye yumurta atılamaması sonucu bir süre içersinde temizleniyor.
Bu yöntem üşümeye veya bakımsızlığa dayalı çürüklerde ve erken durumlarda geçerli
Ne güzel çaresi kolay olmuş. Sanırım benim sorunum daha büyük. İlaç aldım onunda takviye yapmayı düşünüyorum. Yeni kabarmış petek verip eski ve yavru çürüklüğü olan çıtaları alacam. Arıyı da olabildiğince sıkıştırıp olumlu sonuç almayı umuyorum.

• Ana Arı
  • .
« Yanıtla #18 : Eylül 10, 2017, 21:10:13 »
Yoğun çürük varsa çürüklü çerçeveyi veya çerçeveleri alın kaç çerçeve arı varsa yarı yarıya sıkıştırın
Altı çerçeve ise kovan üç çerçeveye sıkıştırın günlük az az ritmik koyu besleyin hiç bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Rahat olun iyileşecektir.

Çevrimdışı yunus08

• Larva
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 11, 2017, 15:10:04 »
Yoğun çürük varsa çürüklü çerçeveyi veya çerçeveleri alın kaç çerçeve arı varsa yarı yarıya sıkıştırın
Altı çerçeve ise kovan üç çerçeveye sıkıştırın günlük az az ritmik koyu besleyin hiç bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Rahat olun iyileşecektir.
Dediğinizi uygulayacağım. İnşallah. Mesela bazı çerçerevelerin 1/10unda var bu yavru çürüğü. Böyle olanları ne yapmalıyım?

• Ana Arı
  • .
« Yanıtla #20 : Eylül 11, 2017, 20:39:58 »
Koku gelmiyorsa çok az sayıda çürük oluşmuşsa o çerçeveleri imha edin yarı yarıya sıkıştırın besleyin

Çevrimdışı yunus08

• Larva
  • **
« Yanıtla #21 : Eylül 11, 2017, 22:47:11 »
Koku gelmiyorsa çok az sayıda çürük oluşmuşsa o çerçeveleri imha edin yarı yarıya sıkıştırın besleyin
Anladım. Teşekkür ederim