Gönderen Konu: Sebahattin Demirci Arılığı  (Okunma sayısı 44573 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sebahattin Demirci

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 371
  • Yer: Samsun
    Yaş: 47
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #390 : Eylül 02, 2019, 10:35:28 »
Bereketli olsun Sebahattin bey ,
balı dinlendirmeden mi kavonoza koydunuz ?
meşe ve basra balı olabilir benim ballarda böyle koyu renkli oluyor

Teşekkür ederim Hakan bey,
Sadece 1 gün süzme kazanında bekledi, sonra kavanoza aldım.
Beşerin bulaşık eli karışmamak şartıyla, hiçbir şeyde hakikî nezafetsizlik ve çirkinlik görünmüyor.

Çevrimdışı Sebahattin Demirci

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 371
  • Yer: Samsun
    Yaş: 47
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #391 : Eylül 02, 2019, 10:42:57 »
Bu balı nasıl süzdünüz?

Kavanoza koyarken durumu nasıldı?

Murat hocam, balı süzme kazanında bir gün beklettim, sonra süt süzdükleri elekten geçirip kavanoza koydum. Balın rengi böyle koyu, tadında da hafif bir burukluk var.
Beşerin bulaşık eli karışmamak şartıyla, hiçbir şeyde hakikî nezafetsizlik ve çirkinlik görünmüyor.

Çevrimdışı cnidre

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 216
  • Yer: Ankara
    Yaş: 52
  • -
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 22
  • Rakım: 1100
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #392 : Eylül 02, 2019, 12:23:12 »


Bu sezonun bal rengi. Çok koyu bir renk çıktı. 15-20 kg. civarı oldu. Bereket versin.

Bereketli olsun Sebahattin Bey, bu sene kendi tüketimim için aldığım presleme balımın yoğunluğuna çok benziyor, polenli bir çerçeveye mayıs başında ve söüt döneminde bal doldurttum, akabinde ilgili peteği iyice mıncıklayarak ve presleyerek iri gözenekli elekten süzdüm, sonuç resimdekine çok benzerdi. Keifle tükettiğimiz çok yoğun bir bal olmuştu.
Arı iyi olursa, balı Bağdat'tan bile getirir.

100 kovandan 10ar kilo bal alacağıma, 10 kovandan 100er kilo bal almayı eylerim (C.Farrar)

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 12353
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 73
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #393 : Eylül 02, 2019, 17:49:48 »
Murat hocam, balı süzme kazanında bir gün beklettim, sonra süt süzdükleri elekten geçirip kavanoza koydum. Balın rengi böyle koyu, tadında da hafif bir burukluk var.

Benim söylemek istediğim: balın içinde yüzer durumda kırıntılar var gibi duruyor.

Bekletilmiş ve dinlenmiş balda bunlar olmaması gerekir.

Yoğunluk durumundan dolayı altta veya üste toplanması gerekirdi.

Çevrimdışı özer selçuk

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 4084
  • Yer: Ankara-Bala
    Yaş: 35
  • arı yoksa doğada yok
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 18 kovan
  • Rakım: 757 metre
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #394 : Eylül 02, 2019, 18:06:43 »
Maşallah abi bereketli olsun.gercekten cok koyu rengi
ÖZ-SEL ARICILIK
Özer Selçuk

Çevrimdışı Sebahattin Demirci

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 371
  • Yer: Samsun
    Yaş: 47
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #395 : Eylül 02, 2019, 18:08:39 »
Benim söylemek istediğim: balın içinde yüzer durumda kırıntılar var gibi duruyor.

Bekletilmiş ve dinlenmiş balda bunlar olmaması gerekir.

Yoğunluk durumundan dolayı altta veya üste toplanması gerekirdi.

Murat hocam, kavanoza doldurunca hemen fotoğraf aldım, ondan olabilir, birkaç saat bekledikten sonra fotoğraf çekmiş olsaydım belki daha pürüzsüz olurdu.
Beşerin bulaşık eli karışmamak şartıyla, hiçbir şeyde hakikî nezafetsizlik ve çirkinlik görünmüyor.

Çevrimdışı Sebahattin Demirci

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 371
  • Yer: Samsun
    Yaş: 47
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #396 : Eylül 02, 2019, 18:18:19 »
Maşallah abi bereketli olsun.gercekten cok koyu rengi

Çok sağol Özer kardeşim. Kendi balımız olunca rengi, tadı, kıvamı teferruat kalıyor :) Başka bir keyif bu :)
Beşerin bulaşık eli karışmamak şartıyla, hiçbir şeyde hakikî nezafetsizlik ve çirkinlik görünmüyor.

Çevrimdışı Salih İşlek

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 435
  • Yer: ANTALYA/DÖŞEMEALTI
    Yaş: 44
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 15 Civarında
  • Rakım: ÇOK YÜKSEK DEĞİL
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #397 : Eylül 03, 2019, 08:44:04 »
         Bereketli olsun Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin..
Hak ol ki hüda mertebeni eyleye ali

Çevrimdışı yasinyusufyaman

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2197
  • Yer: ISPARTA-GÖLBAŞI KÖYÜ
    Yaş: 31
    • BLOĞUM
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 15
  • Rakım: 800
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #398 : Eylül 03, 2019, 08:46:21 »
Bereketli olsun abi, kış boyu sana şifa niyetine yeter inşallah ;)
Bal arısının hilkati, kudret-i İlâhiyeye isnat edilmezse, nihayetsiz müşkilât olur.

Çevrimdışı Sebahattin Demirci

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 371
  • Yer: Samsun
    Yaş: 47
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #399 : Kasım 26, 2019, 14:22:59 »




Bu pazar çok çalıştım
Domuzlar farketmez inşallah.
Beşerin bulaşık eli karışmamak şartıyla, hiçbir şeyde hakikî nezafetsizlik ve çirkinlik görünmüyor.

Çevrimdışı yasinyusufyaman

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2197
  • Yer: ISPARTA-GÖLBAŞI KÖYÜ
    Yaş: 31
    • BLOĞUM
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 15
  • Rakım: 800
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #400 : Kasım 26, 2019, 16:23:04 »
Bereketli olsun abi.
Bu soğukta patates olur mu sizin oralarda.
Biz mart veya nisan gibi ekimini yaparız.
Bal arısının hilkati, kudret-i İlâhiyeye isnat edilmezse, nihayetsiz müşkilât olur.

Çevrimdışı Sebahattin Demirci

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 371
  • Yer: Samsun
    Yaş: 47
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #401 : Kasım 26, 2019, 16:51:07 »
Bereketli olsun abi.
Bu soğukta patates olur mu sizin oralarda.
Biz mart veya nisan gibi ekimini yaparız.

Çok sağol Yasin.
Geçen sene bir türlü uygun havayı denk getirip patates dikemedim. 
Geçen hafta sordum soruşturdum, bizim buralarda, şu sıralarda dikilir dediler, hatta çoğu dikmiş şimdiden.
Bende diktim. İnşallah iyi olur.
Beşerin bulaşık eli karışmamak şartıyla, hiçbir şeyde hakikî nezafetsizlik ve çirkinlik görünmüyor.

Çevrimdışı özer selçuk

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 4084
  • Yer: Ankara-Bala
    Yaş: 35
  • arı yoksa doğada yok
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 18 kovan
  • Rakım: 757 metre
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #402 : Kasım 26, 2019, 19:26:58 »
Bereketli olsun inşallah abi.ozelden numaranı verirmisin
ÖZ-SEL ARICILIK
Özer Selçuk

Çevrimdışı ismail akyüz

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3428
  • Yer: hatay-defne-harbiye-<zirve>
    Yaş: 38
  • ismail akyüz
    • https://www.facebook.com/ismail.akyuz.984
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 150
  • Rakım: 240
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #403 : Kasım 30, 2019, 11:52:57 »
domuzlar bayılırr ;D  babam geçen sene tatlı patates ekmişti, bahçeyi sürmeğe gerek kalmadı ;D

Çevrimdışı Sebahattin Demirci

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 371
  • Yer: Samsun
    Yaş: 47
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Sebahattin Demirci Arılığı
« Yanıtla #404 : Nisan 15, 2020, 16:12:20 »


Bu ana kutusu çerçeveleri şu an günlüklü.

Kapalıya döndükten sonra, ana kutusuna aktarsam, sonra beğendiğim başka kovandan kibrit kutusu kadar günlüklü kesip, bu kapalıların yanına koysam nasıl olur acaba.

Buradaki amaç, tekrar ana çerçevesi kabarttırıp, günlük atıncaya kadar vakit kaybetmemek.
Beşerin bulaşık eli karışmamak şartıyla, hiçbir şeyde hakikî nezafetsizlik ve çirkinlik görünmüyor.