Murat hocam engin tecrübelerinize ihtiyacım var
önce tabloyu tarih tarih yazayım.
20 çerçeveli kovanda supersedure meme yapıldı
22 nisanda doğmuş olan anayı kovanda gördüm.
29 nisanda tekrar kontrol ettim anayı göremedim yumurta da yoktu
6 mayısta test çerçevesi verdim her yastan açık kapalısı olan
14 mayısta test çerçevesinde memeler görüldü ve temizlendi
ayrıca 14 mayısta 16 çerçeve 1 ve 2. kata koyuldu, test çerçevesi dahil 4 çerçeve propolis tuzağı ile ayrılan 3. kata koyuldu
16 mayısta hazır ana arı geldi 3. kattaki test çerçevesinde oluşan diğer memeler de kesilerek hazır ana kafesle 3. kata verildi
20 mayısta ana arıyı serbest bıraktım hem sakınlerdı hemde sıkıntı yoktu
20 mayısta ayrıca 1 ve 2. katta yalancılama sıkıntısı olmasın diye oraya da bir tane acıklı kapalılı bir çerçeve verdim.
21 mayısta kontrol ettim bir baktımki ana arının üzerinde yumak yapmışlar hemen duman sıktım tokaya aldım ( bu arada tokaya alırken ana arı uctu bıraz dolandı geldi bu ayrı bir macera)
tokaya aldıktan sonra çerçeveleri kontrol ederken 6 mayısta verdiğim test çerçevesinde 2 adet meme gördüm böyle bir şey nasıl olabilir ? imkansız derecesinde bir olay .yalancılama oldu desem heryer yumurta olması lazım .
bugün öğlen ana hem kontrol edeyim hem anayı salayım derken bir baktım bir meme daha fotoğrafı aşağıda .
arıca yaklaşık 10 tane kadar da larva olan göz vardı larvaları öldürdum memeyi bozdum ana arıyı salmıştım baktım yine rahat bırakmıyorlar tekrar tokaya aldım . oysa öldürmek isteseler arılar tokaya girip çıkıyor orda niye öldürmüyorlar anlamadım.
hocam bi yardım edin nedir bu durum bu larvalar nerden geldi ? propolis tuzağı ile ayrılan ikinci kattan gelme ihtimali var mı ? hatta bu ihtimale karşı üst üste iki tane propolis ızgarası koydum kafayı yemek üzereyim
bu arada öğlen 2. kattaki çerçeveye baktım sadece 1 tane meme yapmışlar onu da bozdum
aşağıda fotoğrafını gönderdiğim çerçeve 6 mayısta verdiğim test çerçevesi

buda bozduğum meme

buda memenin içindeki larva