Merhaba Arkadaşlar,
Hepinize güzel bir hafta diliyorum.
Haftasonu ilk bölmeleri yaptım;
Geçen pazar anasını 3 çerçeve ile aldığım kovanda 6 çerçeve kalmıştı en iyi arımdan 2 çerçeve yumurtalı alıp vermiştim mememler dün kapanmıştı. 3+3+2 şeklinde bölmeyi yaptım her üç bölmede kapalı kahverengine dönmüş açılmak üzere 1'er çerçeve arı var yani yavrular açılınca kadro iyi olacak inşallah. bölmelerin önüne dal parçaları koydum bakalım işe yarayacak mı dönen illaki olacağı için ana kovanda 2 çerçeve bıraktım.
İsmail bey Formik asit uygulamasını kestim haftasonu yaptığım kontrolde size gönderdiğim 4-5 varroadan başka bir varroa dokuntusu olmadı çekmeceleri gözlemledim baya temizler belkide şeritin faydası oldu bilemiyorum.
yalnız tabanı plastik olmayan bir kovanımda baskın varroa var dokuntuyu gözlemleyemiyorum ama arıların üzerinde görüyorum . buna hem şerit hem formik uygulamasına devam ediyorum. ve bu koloninin anası çok çelimsiz ve yavaş ilerliyor şu an 6 çerçevede 3 çerçeve kapalı yavrusu var ama yaptığım kontrolde ananın yavru atımı çok yavaş buna nasıl bir şey yapsam iyi olur arkadaşlar ? hazır ana alıp versem ? bu nufus için hazır anayı vermek riskli olabilir mi ? 2 ye bolum ıkı tane hazır ana mı versem bilemedim
merhaba hakan bey,
öncelikle ölen arılarınız için geçmiş olsun,
3 kat koyduğunuzda ölecek diye tahmin etmiştim,yazmıştım,
siz iş dönüşü birkat yapacam demiştiniz sanırım,ihmal olmuş,
yine siz karlısınız,kazandığınız bir deneyim oldu,

varoa için alttan çekeceli olmayan kovanınınızda hala varoanın olması araştırmalarımda tahmin ettiğim yolun doğru gittiğine şahitlik etti,
sizlere teşekür ederim.
bereketli bir sezon dilerim..