Gönderen Konu: Hakan Kayhan Arılığı  (Okunma sayısı 83185 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sebahattin Demirci

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 338
  • Yer: Samsun
    Yaş: 46
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 9
  • Rakım: 350
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #495 : Temmuz 05, 2018, 11:35:59 »
Hakan Bey, gerçekten çok faydalı ve anlaşılır bir çalışma olmuş. Emeğinize sağlık.
Evet, bir gözsüz akrep ve ayaksız bir yılan gibi haşerata mağlûp olan insana bir küçük kurttan ipeği giydiren ve zehirli bir böcekten balı yediren, onun iktidarı değil, belki onun zaafının semeresi olan teshir-i Rabbânî ve ikram-ı Rahmânîdir.

Çevrimdışı bestofwesd

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1615
  • Yer: Bursa / Kurtul Köyü
    Yaş: 44
  • HAKAN KAYHAN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #496 : Temmuz 05, 2018, 11:53:15 »
Hakan Bey, gerçekten çok faydalı ve anlaşılır bir çalışma olmuş. Emeğinize sağlık.

Çok teşekkürler, Sağolun Sebahattin bey...
sorgulamayan insan cahildir sorgulatmayan ise zalim

Çevrimdışı cnidre

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 199
  • Yer: Ankara
    Yaş: 52
  • -
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 22
  • Rakım: 1100
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #497 : Temmuz 05, 2018, 13:35:36 »
Hakan Bey merhaba,

Detaylı ve çok faydalı bir çalışma olmuş, elinize sağlık.

Video'da bahsettiğiniz posadan yapılan kremin linkini paylalabilirmisiniz acaba.

Teşekkürler.

...send from my device with using Tapatalk Pro

Arı iyi olursa, balı Bağdat'tan bile getirir.

100 kovandan 10ar kilo bal alacağıma, 10 kovandan 100er kilo bal almayı eylerim (C.Farrar)

Çevrimdışı bestofwesd

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1615
  • Yer: Bursa / Kurtul Köyü
    Yaş: 44
  • HAKAN KAYHAN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #498 : Temmuz 05, 2018, 14:39:52 »
Hakan Bey merhaba,

Detaylı ve çok faydalı bir çalışma olmuş, elinize sağlık.

Video'da bahsettiğiniz posadan yapılan kremin linkini paylalabilirmisiniz acaba.

Teşekkürler.

...send from my device with using Tapatalk Pro



Merhaba
Teşekkürler,

üyemiz İsmail Akyüz arkadaşımızın arılık sayfasında tum bilgiler mevcut ordan bakabilirsiniz...
sorgulamayan insan cahildir sorgulatmayan ise zalim

Çevrimdışı bestofwesd

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1615
  • Yer: Bursa / Kurtul Köyü
    Yaş: 44
  • HAKAN KAYHAN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #499 : Temmuz 08, 2018, 15:42:21 »
Benim meşhur supersedureciye artik müsade edicem 3 yildir iyi çalıştı.  Değişim zamanı geldi artik...

O supersedure yaptikca ben ya bozuyor yada bolme yapiyordum vadesi doldu sanırım...



SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sorgulamayan insan cahildir sorgulatmayan ise zalim

Çevrimdışı bestofwesd

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1615
  • Yer: Bursa / Kurtul Köyü
    Yaş: 44
  • HAKAN KAYHAN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #500 : Temmuz 08, 2018, 21:43:22 »
Çift analı sistem.

Murat hocamin tavsiyesi uzerine mesafeyi açtık.

Bu kovanda toplam 24 cerceve var her katta 6 çerçeve.

1.kat yerli ana ari + ana izgarasi + 2.kat ballik + 3. Kat ballik + ana izgarasi + 4.kat kafkas ana ari.

Bakalim nasil sonuç  verecek.




SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sorgulamayan insan cahildir sorgulatmayan ise zalim

Çevrimdışı Ramazan Çetintaş

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 275
  • Yer: Kocaeli
    Yaş: 38
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 15
  • Rakım: 220
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #501 : Temmuz 08, 2018, 21:57:06 »
Hakan hocam belli bi yerden sonra yavru sayısının azalmasını istiyoruz.

Bu çift analı sistem sanki erken baharda mevcudu hızlı artırmak için  işe yarayabilir.  Yinede deneme yapmak iyidir öğrenilecek şey bitmiyor.

Ana değişiminde başarılı oldum. Alta verdiğim meme sayesinde kesintiye uğramadan ana değişti. Tecrübe iyidir.
İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan kork. N.F.K.

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 12059
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 72
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #502 : Temmuz 08, 2018, 22:46:37 »
Üst ana ızgarasında çıkış deliği var mı?

Biraz geç kaldın deneme yapmış olursun.

Hasat sonunda ne yapacağını da seçmelisin ki ona göre düzenleme yapılacak.

Çevrimdışı bestofwesd

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1615
  • Yer: Bursa / Kurtul Köyü
    Yaş: 44
  • HAKAN KAYHAN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #503 : Temmuz 09, 2018, 08:43:30 »
Üst ana ızgarasında çıkış deliği var mı?

Biraz geç kaldın deneme yapmış olursun.

Hasat sonunda ne yapacağını da seçmelisin ki ona göre düzenleme yapılacak.

Murat Hocam Merhaba,

Ana ızgarasında çıkış deliği yok ama fotoda görünen yuvarlak giriş çıkış deliği var .

1 ve 2 ci katın giriş çıkışı öne bakıyor 3 ve 4 cu katıngiriş çıkış delikleri arka tarafa bakıyor kovan iki yönlü çalışıyor.

Evet hocam baya bi geç kaldım aslında bu uygulama için ama deneme ve tecrübe kazanmış olurum.

asıl amacım bu kovanın ana arısını değiştirmekti ama 1.kattaki ana supersedure yapıp yeni ana uretince yenisi nasıl olacak diye imha etmedim 2 li sistem devam ettim.

Hasat sonrası konusunu bende düşünüyorum tam da ne yapmalıyım diye soracaktım ki siz sordunuz.

iki analı kışlatma yapar isem aradaki mesafe konusu yüzünden sıkıntı olur diye düşünüyorum veya 4. kattaki kuluçkalığı başka bir kovana alarak kışlatma seçeneği olabilir . Siz ne önerirsiniz hocam ?

Bu arada hasata baya süre var gibi görünüyor çünkü hasat edilecek bal yok kovanlarda umarım temmuz ağustosta iyi bir akım olur da çerçeveler dolar.


Hocam sizin oralarda da haziran boyunca baya yağmur oldu hava durumundan takip ettiğimize göre. Sizde durum nedir ?
sorgulamayan insan cahildir sorgulatmayan ise zalim

Çevrimdışı bestofwesd

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1615
  • Yer: Bursa / Kurtul Köyü
    Yaş: 44
  • HAKAN KAYHAN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #504 : Temmuz 09, 2018, 08:45:49 »
Hakan hocam belli bi yerden sonra yavru sayısının azalmasını istiyoruz.

Bu çift analı sistem sanki erken baharda mevcudu hızlı artırmak için  işe yarayabilir.  Yinede deneme yapmak iyidir öğrenilecek şey bitmiyor.

Ana değişiminde başarılı oldum. Alta verdiğim meme sayesinde kesintiye uğramadan ana değişti. Tecrübe iyidir.

Ramazan Bey Merhaba, Kuluçkalıkları 6 şar çerçeve yaptım zaten .

Benimde en büyük amacım bolca tecrübe kazanmak .
sorgulamayan insan cahildir sorgulatmayan ise zalim

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 12059
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 72
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #505 : Temmuz 10, 2018, 22:40:36 »
Hasat sonrası konusunu bende düşünüyorum tam da ne yapmalıyım diye soracaktım ki siz sordunuz.

iki analı kışlatma yapar isem aradaki mesafe konusu yüzünden sıkıntı olur diye düşünüyorum veya 4. kattaki kuluçkalığı başka bir kovana alarak kışlatma seçeneği olabilir . Siz ne önerirsiniz hocam ?

Bu arada hasata baya süre var gibi görünüyor çünkü hasat edilecek bal yok kovanlarda umarım temmuz ağustosta iyi bir akım olur da çerçeveler dolar.





İki analı yetiştirmenin sonunda ne yapılacağı bir yerde yazıyor.

Anlayamadığın yerlerde soru beklerim.

Çevrimdışı bestofwesd

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1615
  • Yer: Bursa / Kurtul Köyü
    Yaş: 44
  • HAKAN KAYHAN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #506 : Temmuz 11, 2018, 08:56:02 »


İki analı yetiştirmenin sonunda ne yapılacağı bir yerde yazıyor.

Anlayamadığın yerlerde soru beklerim.

Okudum hocam, çok teşekkür ederim.

önerdiğiniz her iki yöntemde uygulanabilir benim için. 1. yöntem için gerekli aparatı temin etmeliyim biranönce...
sorgulamayan insan cahildir sorgulatmayan ise zalim

Çevrimdışı bestofwesd

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1615
  • Yer: Bursa / Kurtul Köyü
    Yaş: 44
  • HAKAN KAYHAN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #507 : Temmuz 11, 2018, 09:24:08 »
Vişne zamanı gecmeden yapilacaklar

Önce likör sonra konsantre visne suyu yapacağım

Likörü anlatayim digeri daha sonra..



Vişne likörü yapımında iki ekol var.

1. Ekol güneşte 1 hafta sonra karanlık odada bekletmek
2.Ekol tüm malzemeleri koyup direk karanlık odada bekletmek.
Ben her iki ekolü de deneyeceğim . hangisinde daha iyi lezzete ulaşırsam bundan sonraki yıllarda o yoldan devam edeceğim. bu haftasonu kurulumu yaptım.

intenette  çeşitli tarifler mevcut . kimisinin şekeri kimisinin alkol oranı farklı. Alkol oran hesabını yaparak ideal ölçülerde ayarlayabilirsiniz. Araştırmalarıma göre likör %20 ila %30 oranında olması gerekiyormuş. bende %25-30 bandında olacak şekilde kurulumlar yaptım. çok sert gelirse su ile seyreltmek mümkün...

Tarifler geliyor...


1. ekol

VİŞNE LİKÖRÜ MALZEMELER

2 kg vişne
750 gr şeker
70 cl’lik yüzde 96 oranlı saf alkol
1 litre su
Tarçın, karanfil, muskat, kakule


Hazırlanışı: Sapları biraz kesilen vişne ve şeker birlikte bir hafta güneşte bekletilecek. Bir haftanın sonunda bu usareye üç-dört tarçın çubuğu, yedi-sekiz karanfil, bir o kadar kakule ve bir muskat eklenecek. Bunlara su ve alkol de ilave edip, bu sefer güneşten uzak, bir dolap içinde beklemeye bırakacaksınız. Üç ayın sonunda muhteşem rengi ve kokusuyla vişne likörünüz içime hazır hale gelmiş olacak.

bu tarifte alkol oranı yaklaşık 25-30 bandında oluyor 


2. Ekol


1 kilo vişne

1 kilo şeker

1 litre %96 lık alkol

3 litre su


isteğe göre tarçın karanfil ve diğer baharatlardan koyabilirsiniz çok koymayın koku baskın olmasın


ben iki tarifde de sadece tarçın ve karanfil koydum . tüm malzemeleri kavanoca koyup direk karanlık bir dolaba koyuyoruz 3 ay bekliyoruz

bu tarifte alkol oranı yaklaşık %20 bandında oluyor.




şeker ve alkol oranları her iki tariftede sonradan ilaveler ile ayarlanabilir.


malum %18 üzerinde mayalar çalışamıyor bozulma kolay kolay olmaz. ama yinede nihai ürünü dolapta bekletmek iyidir :)


ilave sorusu olan olursa alabilirim....


Bal şarabında mükemmel bir sonuca ulaştım umarım bunda da başarıya ulaşırız :)














sorgulamayan insan cahildir sorgulatmayan ise zalim

Çevrimdışı Salih AYAZ

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 115
  • Yer: Abazlı Köyü Bala-ANKARA
    Yaş: 52
  • salihayaz@06hotmail.com
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 1
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #508 : Temmuz 11, 2018, 11:02:27 »
Hakan bey alkolsüz olmazmı?

Çevrimdışı hhkaraoglu

  • Günlük Yumurta
  • *
  • İleti: 27
  • Yer: kırıkkale
    Yaş: 50
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Kovan Sayısı: 1
Ynt: Hakan Kayhan Arılığı
« Yanıtla #509 : Temmuz 11, 2018, 11:38:17 »
Vişne zamanı gecmeden yapilacaklar

Önce likör sonra konsantre visne suyu yapacağım

Likörü anlatayim digeri daha sonra..



Vişne likörü yapımında iki ekol var.

1. Ekol güneşte 1 hafta sonra karanlık odada bekletmek
2.Ekol tüm malzemeleri koyup direk karanlık odada bekletmek.
Ben her iki ekolü de deneyeceğim . hangisinde daha iyi lezzete ulaşırsam bundan sonraki yıllarda o yoldan devam edeceğim. bu haftasonu kurulumu yaptım.

intenette  çeşitli tarifler mevcut . kimisinin şekeri kimisinin alkol oranı farklı. Alkol oran hesabını yaparak ideal ölçülerde ayarlayabilirsiniz. Araştırmalarıma göre likör %20 ila %30 oranında olması gerekiyormuş. bende %25-30 bandında olacak şekilde kurulumlar yaptım. çok sert gelirse su ile seyreltmek mümkün...

Tarifler geliyor...


1. ekol

VİŞNE LİKÖRÜ MALZEMELER

2 kg vişne
750 gr şeker
70 cl’lik yüzde 96 oranlı saf alkol
1 litre su
Tarçın, karanfil, muskat, kakule


Hazırlanışı: Sapları biraz kesilen vişne ve şeker birlikte bir hafta güneşte bekletilecek. Bir haftanın sonunda bu usareye üç-dört tarçın çubuğu, yedi-sekiz karanfil, bir o kadar kakule ve bir muskat eklenecek. Bunlara su ve alkol de ilave edip, bu sefer güneşten uzak, bir dolap içinde beklemeye bırakacaksınız. Üç ayın sonunda muhteşem rengi ve kokusuyla vişne likörünüz içime hazır hale gelmiş olacak.

bu tarifte alkol oranı yaklaşık 25-30 bandında oluyor 


2. Ekol


1 kilo vişne

1 kilo şeker

1 litre %96 lık alkol

3 litre su


isteğe göre tarçın karanfil ve diğer baharatlardan koyabilirsiniz çok koymayın koku baskın olmasın


ben iki tarifde de sadece tarçın ve karanfil koydum . tüm malzemeleri kavanoca koyup direk karanlık bir dolaba koyuyoruz 3 ay bekliyoruz

bu tarifte alkol oranı yaklaşık %20 bandında oluyor.




şeker ve alkol oranları her iki tariftede sonradan ilaveler ile ayarlanabilir.


malum %18 üzerinde mayalar çalışamıyor bozulma kolay kolay olmaz. ama yinede nihai ürünü dolapta bekletmek iyidir :)


ilave sorusu olan olursa alabilirim....


Bal şarabında mükemmel bir sonuca ulaştım umarım bunda da başarıya ulaşırız :)











Hakan Bey Bu Tarif İthalatı Durdurabilir