0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arıcı arkADAŞLAR 5 KOVAN ARIM VAR 2.YILIM.Arımın birinde ana memesi vardı henüz kapanmamış ama içinde günlük yumurtayı gördüğüme eminim,2 gün sonra gittim memedeki günlük yumurta yok olmuş!!!Ayrıca meme olduğu gibi açıık durmakta.Acaba böyle bi,şey needen olur.Anası sağlıklı ve yumurta atımı iyi.
arkadaşlart sağolun sorun yok demişsiniz de öğrenmek istiyorum acaba bu dediğim olaya siz de şahit oldunuz mu bunu arı niçin yapoar ki
Şahit oldum.Forumdaki arkadaşlar ben uzun yazınca okumakta sıkılıyorlar. O yüzden uzatmak istemedim. 4-5 çeşit nedeni olabilir. Ama hepsi de geçici nedenler. Kovan içi faaliyetler esnasında olan nedenlerden kaynaklanıyor. İstiyorsanız yazayım.
Sedat bey, arılarınızın ırkı ve anaların yaşı nedir? çerçeve sayıları, bal ve polen durumu, tarlacı ve bakıcı arı mevcudu nedir kovanda? Merada çiçeklenme durumu, nektar ve polen durumu yeterli mi?
ırkı için kafkas dedi veren:)analar 2 yaşında yok.biri 14 çerçevede biri 10 çerçevede arısı var.polen günlerdir gayet iyi geliyor ama bal ya bikaç gündür başladı yada başlayacakmış yyani bal durumu iyi değil.kovandaki tarlacı ve bakıcı durumunu nasıl anlarım onu bilmiyorum? :)nektar da hazirandan önce burda arı yukarıya bal yapmaya başlamaz