Gönderen Konu: Arı Sütü Çalıştayı  (Okunma sayısı 6646 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22803
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 50
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Arı Sütü Çalıştayı
« : Haziran 12, 2012, 21:34:08 »
Bugün daha önceden hep istekli olduğumuz ama bir türlü gerçekleştirmekte zaman ayıramadığımız arı sütü çalıştayını gerçekleştirdik.

Gerçekten harika denilebilecek katkılar aldık kendi adımıza...

Ustalara saygı duyulması gerektiğini bir kez daha anladık...

Yer: İkizce Köyü / Karacabey / Bursa

Arıcılar: Sebahattin Yılmaz ve saygıdeğer eşi

Üretim: Sadece arı sütü...

Fotoğraflar bol miktarda mevcut.

Yükleyeceğiz ama soru - cevap konuları gerçekten çok fazla olacağından bu konuyu kilitleyip, yeni bir konu ile görüş - eleştiri - soru - cevap olayını halledeceğiz.

Sadece tek foto benden şimdilik...

http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı Kenan GİŞAN

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3007
  • Yer: Bursa - Yalova
    Yaş: 54
    • http://kenangisan.blogspot.com/
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 40
  • Rakım: 400
Ynt: Arı Sütü Çalıştayı
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2012, 22:25:48 »
Sabahattin abi arı sütü üretiminde çok temiz çalışıyor.

Arı sütünün alındığı ve kurtçukların aktarıldığı konteynıra üç defa girdim üçünde de ayaklarıma galoş giymek zorunda kaldım.






Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22803
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 50
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Ynt: Arı Sütü Çalıştayı
« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2012, 22:50:05 »
http://www.halilbilen.com/

Web sitesi ana sayfada yayın yapmaya çalıştım...

Ben çok etkilendim, etkilenilmeyecek gibi değil...
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22803
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 50
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Ynt: Arı Sütü Çalıştayı
« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2012, 23:10:56 »
Ve kısa yorumlarla gün özeti...



Konteyner ve içerisi giriş mutlaka galoşla...



Hasat telaşesi...



Hasat edilenler kurtçuk aktarımını bekliyor.



Kurtçuklar ise tavuklara. :D



Tığ ile bu kadar seri kurtçuk alınır.



Damla damla birikiyor.



Kızılcık çubuklarla hasat...



Hayranlıkla izlenmeyecek gibi değil.



Başarının sırrı konteyner içerisinde çalışanlarda aslında.



Arılığı yönetmek ise başka bir hayranlık konusu...




http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22803
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 50
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Ynt: Arı Sütü Çalıştayı
« Yanıtla #4 : Haziran 12, 2012, 23:17:16 »


Hasat sonu kurtçuk aktarımı için rahleler devrede.



İlk önce bal - arı sütü karışımından 1 damla...



Sonra ise o usta ellerden seri aktarımlar.



Profesyonelliğe ulaşmışlar gerçekten... Bizler hız konusunda tam kaplumbağa onların yanında...



Usta'nın günlük hasılatı frigoda soğuk zincire giriyor.



Aktarımlar hızlanıyor.



1 posta bitince hemen Usta alıyor kucağına...



Götürüp veriyor yerlerine...



İşler 12:30 gibi bitiyor ama sohbet biter mi hiç?
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı Kenan GİŞAN

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3007
  • Yer: Bursa - Yalova
    Yaş: 54
    • http://kenangisan.blogspot.com/
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 40
  • Rakım: 400
Ynt: Arı Sütü Çalıştayı
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2012, 18:27:08 »
Ben de bazı ayrıntılara dikkat çekeyim.


Arılıkta tüm katlı kovanların katlarında girişler ve aralarında ana arı ızgarası var.


Kovandaki çerçevelere dikkat çekmek isterim, hepsi numaralı. Çerçeveler o kadar çok gidip geliyor ki.

Bir de çerçevelerdeki peteklerin üstlerine bakın, beyazlaşmış. Sabahattin abi, bu ballar bana zarar diyor. :) Niye zarar olduğunu da söyledi.


Arılıkta öyle bir sistem kurulmuş ki, hangi kovandan, hangi gün, hangi çerçeve alınacak biliniyor ve sadece o çerçeve alınıyor, diğerlerine bakılmıyor.


Koloni kayıt sistemi geleneksel.




Bazı arkadaşlar ana arı gözlerine sıkılan bal ve arı sütü karışımının oranını merak etmişler. :)
 

Hijyen kurallarına uyum dikkat çekiyordu.


Sabahattin abi, üzerinde maske,ayağında çizme, elinde eldivenle çalışıyor.

Ben yanıma baş maskesi almıştım, arılığa girerken Sabahattin abi uyardı.

Masken yok mu?

Var ya...

O olmaz...

Ustanın dediğini yapmasak olmaz.

Maskeyi giydim.

Daha sonra Halil'ede aynı uyarı yapıldı, baş maskesiyle olmaz diye...

Halil'in arılıktan arabaya doğru koşuşunun fotoğrafını çekemedim, ona yanıyorum. :)

Daha sonra eldivenler dahi giyildi ki ben bir elimden 6 veya 7 iğne yedim.

Yani arılar o derece sakindi.

Abi niye karniyolla çalışmıyorsun, çok iyi de süt veriyormuş dedik ama Selahattin abi hiç itibar etmedi.

Arının hırçınlığı ırkıyla fazla alakalı değil aslında, kovanlar o kadar çok açılıp kurcalanıyor ki hangi arı olsa huzursuz olur.

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22803
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 50
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Ynt: Arı Sütü Çalıştayı
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2012, 23:16:29 »
Karniyolcular, sütü ana arının memesinden sağılıyor zannediyordur.
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.