Yazdığınız çerçeve ölçüleri standart değil.
Standart kavramı ülkenin bayrağı gibi, resmidir ve tektir.
Bir ülkede şehire veya ustaya göre standart olmaz , anlamı da kalmaz.
Resme bakınca çerçeve kulağının uzun olduğunu düşünüyorum.
Çerçeve kulağı 16 mm dir, yarısı çerçeve ile kovan yan yüzü arasındaki boşluk için diğer yarısı askı yeri içindir ve uçta 2 mm boşlukta kulağın kovana az yapışması içindir ki kolay çalışmayı sağlar.
Janter aletini kullanmıyorum o yüzden vereceğim yanlış veya eksik bir öneriyle yanlış sonuca varmanızı istemem, yeri geldikçe küçük uyarılar yaparım.
Kumpas genellile ağaç işleyenler ölçü ve markalama aleti değildir.
Yazdığınız "woodworking scribe gauge"in türkçe adı "nişangeç" tir.
Kumpas bana sıkıntı vermiyor, bende de bir kaçtane var, yeri geldikçe kullanıyorum.
Ayrıntılara bakmak meslek alışkanlığı.
Yazılı kağıtlarını en ince noktasına kadar incelerdim.
Yazılı kağıdı okurken başladımı bitirmeden bırakmak yok, ertesi güne kalırsa davranış değişikliği olur ölçme dengesi bozulabilir.
Formik asit uygulama kablarınız güzelmiş güle güle kullanınız.
Ok. Teşekkürler.
Benim için standart, ilgili tipteki kovanı icat edenin asıl ölçüleridir maalesef hocam.
Ayrıntılara bakmak güzeldir, tarif ettiğiniz gibi, doğrular ise ufak ayrıntılarda gizlidir genelde.
Kumpas hernekadar dediğiniz gibi de olsa, çok güzel ve yararlı bir nişangeçtir(güzel bir isim, fax makinesini belgegeçer ismi ile tanımlarcasına)
Kulak konusunda fotoğraf sizi yanıltmış olabilir.
Formik asit uygulaması hk. yorum yapmadınız, ben kısaca yapacaklarım hk. bahsedeyim yine de.
Uygulamaya düşündüğüm 60% Fa(formik asit)
Günlük doz: 10-15ml, 14gün süre ile toplamda ~180ml
Bal sağımı ile başlamam gereken uygulamaya, malum sebepler nedeni ile gecikmem dolayısıyla, muhtemelen önümüzdeki hafta ancak uygulama yapabileceğim(hernekadar uygun görmesemde bayvarol şeritleri uygulaması 4.haftasındadır).
Bu süre zarfında bölgemde sıcaklıklar 27/13 mertebesinde seyredecek olup, toplamda 4hafta aralıklar ile 2+1 uygulama yapılacaktır.
Gecikmemeden dolayı, sıcaklıklara bağlı olarak 1+1 de olabilir(oksalik asit ile ilave uygulama düşünülebilir).
Son uygulama 85% Fa ile 10-15C dış sıcaklıklar arasında, önceki 2(1) uygulama ise 10-15C üstünde ki sıcaklıklarda uygulanmasına gayret edilecektir.
Varroğa hedefli faaliyet, özellikle nisan sonu temmuz başı arasında, erkek gözü 3/4 yarım ballık çerçevesi ile de uygulanmıştır.
Asıl hedefim, kimyasalsız olarak varroa ile mücadele etmek olacaktır.
Bu kapsamda timol, pire otu, portakal kabuğu ve defne yaprağı benzeri destek uygulamaları da gerçekleştirilmiş, önümüzdeki sezonda ise geliştirilerek devam ettirileceklerdir.
Fa kaplarındaki gecikmeye benzer şekilde, ana arı gözaltı kafeslerimin imalatını da geciktiğim için, ilkbaharda muhtemel ihtiyacım olacak yedek ana ve uzun ömürlü kışlayacak arılar uygulaması da birsonraki sezona ertelenmiştir.
Bal sağımı sonrası hernekadar analiz ettiremesemde, bir kovanım(azgın) 17,5 diğer kovanım(sakin) 18.5 su oranı ile toplamda 37kg civarında bal sağımı yapılmıştır. Elde edilen balın tamamı, yakın çevreme ikram edilmiştir.

http://cloud.tapatalk.com/s/5b95b48612d2b/Video_20180910005623689_by_videoshow.mp4...send from my device with using Tapatalk Pro