Bu hafta hava şartlarının iyi olmamasına rağmen 8 gündür hiç bakmadığım ve 1 hafta daha uğrayamacağım içim tüm hava muhalefetine rağmen kovanlarımı inceledim. tüm kovanlarımı 10 çıtaya tamamladım. 2 tanesi 9 çıta idi birer ham petek ilave ettim. 1 tanesinde ise 8 çıta vardı, o kovanada 2 ve 9 a olmak üzere 2 tane ham petek attım.
10 gün önce kat attığım peteğim vardı. Kat atarken Şerbetliğin üzerinden tarafından değilde diğer köşeden peteklerimi dizmeye başlamıştım ve arılarla tanışmama vesile olan arkadaşımın beni uyarması üzerine( takıldığımda telefonla arıyorum uzakta) peteklerin yerini değiştirdim. Kat atarken kenarlara 2 ham petek ortayada ballı polenli 2 petek koymuştum. Toplamda 4 petekli bir kat oluşmuştu. Üst kattaki ve alt kattaki Ham peteklerim kabartılmış ancak herhangi bir yumurtlama olmamıştı.
Daha önceden 10 çıtaya tamamlanan kovanıma ise kat attım. kat atarken yukarıda ki sistemi uyguladım. Alt kattan ballı polenli 2 çıtayı yukarıya çekip kenarlarına ham petek attım Alt katta ise 2 ve 9 a ham petek koyup petekleri ona göre sıkıştırdım.
Kat atarken toplamda 4 ham petek kullanıyorum( Yeni başladığım için kabarmış peteğim yok). Kuluçkalığıb dolduğu taraftan kata devam ediyorum. Resim kısmına kat atma mantığını çizmeye çalışacağım. İnceleyip olumlu olumsuz fikir verirseniz çok memnun olurum.
Haftaya aynı sisteme göre diğer 3 kovana kat atacağım. Yöntemde hata var mıdır? Ne önerirsiniz?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi