Gönderen Konu: İnvert şurup tarifi ve yapımı  (Okunma sayısı 604 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa Şahin

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 233
  • Yer: İzmir
    Yaş: 39
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
İnvert şurup tarifi ve yapımı
« : Nisan 20, 2019, 10:35:37 »
Arkadaşlar merhaba

Arıcılıkğın en başında gelen konulardan biriside besleme

Özellik çogu kişi hafta sonu arıcısı yani benim gibi hobi arıcısı

Onun için bazı yapılacak işleri önceden hazırlamamız gerekiyor

Ve bu besleme işi profesyonel olarak arıcılık yapanlar içinde geçerli bana göre

26 Ekim 2018 de yaptığım invert şurub hala yarım damacana duruyor bozulma yok şuana kadar
Bu gün 20 Nisan 2019 ilk yapıgım inverti yapalı hayli zaman geçti ve testi geçti

Piyasada satılan invertler bize pahalı geliyor ve arıcı bence bu konuda kendine yetmeli

ŞİMDİ İNVERT  ŞURUP MALZELERİ

1. İnvertaz emzimi
2. Toz şeker
3. Temiz içilebilir klorsuz su
4. Temiz hijyenik kap veya kova

YAPIMI
1.kğ toz şekere 1cc yani 1gr invertaz enzimi kullanacaksınız
bunu daha iyi ölmeç için eczaneden enjektör alabilirsiniz 5 cc lik enjektör olursa daha iyi olur
1. Kğ toz şekere 700 ml su ilave ediyoruz fazlası olursa invertin bozulma hızını artırır
Ama 700ml aşağı su miktarı konuşmasında sakınca yok

Suyun ısısı şekeri eriyecek kardar olsun yeterli 70 derece olsa yeterli

(SAKIN HA  SAKIN AMAN ŞEKERİ SUYLA KAYNATMIYORUZ ) en önemli olay bu

Şekeri suyla kaynatırsak hmf oranı artar

Bu yaptıgımız da hmf olayından uzak

Ama suyu kaynatıp suyun kaynaması durunca şekere ilave edilebilir

Aşağıda invert yapıgım bir video var
İlerde daha iyi video çeker paylaşırım kolay gelsin


https://youtu.be/1vjN-NpvDyY





DUB-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimdışı TuranSaracoglu

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 176
  • Yer: Bayburt
    Yaş: 37
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 30
Ynt: İnvert şurup tarifi ve yapımı
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2019, 15:14:40 »
Bazı sitelerde yer alan krem tartar veya sitrik asit ile kaynatilarak yapılan invert şuruplar için geçerli olan sakıncalar bu tarif için de geçerli mi acaba? Bahsi geçen invertaz enzimi doğal bir şey mi?
Arıları yaratıp, onlara bal yapmalarını ve türlü türlü şeyler öğreten Allah'tan başka hiç birşey ve hiçbir kimse kendisine ibadet edilmeye ve kendisine yalvarılıp dua edilmeye layık değildir. Yalnızca O'na yalvarıp O'ndan isteriz. Nebîlere, velîlere, kabirlere vs YALVARMAYIZ.

Çevrimdışı Mustafa Şahin

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 233
  • Yer: İzmir
    Yaş: 39
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
Ynt: İnvert şurup tarifi ve yapımı
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2019, 17:19:31 »
Bazı sitelerde yer alan krem tartar veya sitrik asit ile kaynatilarak yapılan invert şuruplar için geçerli olan sakıncalar bu tarif için de geçerli mi acaba? Bahsi geçen invertaz enzimi doğal bir şey mi?
https://magaza.hammaddeler.com/Tito-NT91-Invertaz-Enzimi-1-kg,PR-25220.html

DUB-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimdışı yasinyusufyaman

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1964
  • Yer: ISPARTA-GÖLBAŞI KÖYÜ
    Yaş: 30
    • BLOĞUM
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 15
  • Rakım: 800
Ynt: İnvert şurup tarifi ve yapımı
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2019, 10:27:54 »
Eline sağlık abi teşekkür ederiz bilgiler için.
Bal arısının hilkati, kudret-i İlâhiyeye isnat edilmezse, nihayetsiz müşkilât olur.

Çevrimdışı Mustafa Şahin

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 233
  • Yer: İzmir
    Yaş: 39
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
Ynt: İnvert şurup tarifi ve yapımı
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2019, 15:02:45 »
Eline sağlık abi teşekkür ederiz bilgiler için.
Foruma bir katkımız olduysa ne mutlu

DUB-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi