Gönderen Konu: YAĞMACILIĞA KARŞI ISLAK HAVLU YÖNTEMİ  (Okunma sayısı 2436 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Pendorya

• Hakan BOZKURT
  • İşçi Arı
  • Yer: Manisa-Alaşehir
  • Vatanını çok seven, işini en iyi yapandır
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 12
  • Rakım: 245
YAĞMACILIĞA KARŞI ISLAK HAVLU YÖNTEMİ
« : Mayıs 22, 2019, 21:57:40 »
YAĞMACILIĞA KARŞI ISLAK HAVLU YÖNTEMİ
http://drbeekeeper.com Web sitesinden tercüme edilmiştir.

Sonbaharın başında, kovan girişini gözlemlediğimde, kovan girişinde kovana ulaşmaya çalışan arılara saldıran büyük eşek arıları ve yağmacı arıları gördüğümde bir şeylerin yanlış olduğunu fark ettim. Bu sorunla başa çıkmak için, sadece bir parça karton ve bir bantla kovan giriş boyutunu küçülterek başladım. Bu kesinlikle yardımcı oldu, ama soyguncu arıları tamamen durduramadı.

Yağmacı arılar hakkında biraz araştırma yaptım ve ilginç bir fikre rastladım - ıslak havlu kullanma!

İşte nasıl çalıştığı ... Ben sadece küçük bir havluyu suya batırdım ve kovanın çatısına bir ucunu koydum, girişten aşağıya sallandı, havlu ve kovanın ön kısmı arasında küçük bir boşluk kaldı.

Şaşırtıcı bir şekilde, neredeyse hemen, yağmacı arılar karıştı ve kovan girişini bulamadılar. Ayrıca, bir gün sonra, kendi arılarımın kovana nasıl girip çıkılacağını belirlediklerini gördüm. Güven verici bir şekilde, bu sırada havlu yerindeyken, yağmacı arılar da yoktu.

Bu zamanda, bahçenin etrafındaki meyve bolluğu nedeniyle, kovanın etrafında dolaşan eşekarıları olduğunu fark ettim. Ancak, benim için sürpriz değildi ve tek bir eşek arısı bile açık yanlardan (havlu ile kovanın önü arasında) kovana girmeye çalışmadı. Bu basit fikrin sadece yağmacılığı önlemek için değil aynı zamanda eşekarısı ile mücadele için de etkili bir strateji olabileceğini düşünüyorum.

Çevrimdışı _ÖZGÜR_

• Pupa
  • Yer: Karacabey / BURSA
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 1,2,3,...
  • Rakım: 15
Ynt: YAĞMACILIĞA KARŞI ISLAK HAVLU YÖNTEMİ
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2019, 09:39:49 »
Hakan bey bu yöntem geçtiğimiz günlerde İSMAİL AKYÜZ'ün videosunu paylaştığı kovan girişine tel germe yöntemine çok benziyor. Orada yağmacı arılar kokuyu aldıkları için giriş deliği önünde bekliyorlardı.
Özgür SARI
5349838900
"Karacabey"

Çevrimdışı Pendorya

• Hakan BOZKURT
  • İşçi Arı
  • Yer: Manisa-Alaşehir
  • Vatanını çok seven, işini en iyi yapandır
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 12
  • Rakım: 245
« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2019, 12:06:57 »
Hakan bey bu yöntem geçtiğimiz günlerde İSMAİL AKYÜZ'ün videosunu paylaştığı kovan girişine tel germe yöntemine çok benziyor. Orada yağmacı arılar kokuyu aldıkları için giriş deliği önünde bekliyorlardı.

Evet konu taze olduğu için, internette görünce benim de bir katkım olsun diye paylaştım.

Çevrimdışı Arı seven

• Pupa
  • Yer: Amasya-Suluova
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 15
  • Rakım: 560
« Yanıtla #3 : Mayıs 23, 2019, 15:12:18 »
Hakan Bey; bu bilgi  çok işimize yarayacak,teşekkür ederim.