ANA ARI > Ana Arı Verme Yöntemleri
Ana kabullenmede sıkıntı
soydan turk:
Hayirli ramazanlar 2 citalik bir bolme yaptim 1 gun anasiz beklettim 2 . gun hazir anayi kafeste citalarin uzerine biraktim 3 gun kafeste bekledikten sonra kovanda meme kontrolu yapip ( cok guzel iki adet ana memesi yapmislar) ana memelerini bozarak ana yi saldim ilk 3 dakka sikinti yoktu kovan kapagini kapattim diger bolme yaptigim 2 citalik ayni sekilde hazir ana verdigim kovanima gectim cok ciliz meme yapmis 2 . kovanim kabartmamis bile ana yusugunu dogru durust ana yi saldim hemen kabul ettiler hic en ufak bir hirilti bile olmadi arilarda sakin sakin gezdi kovani kapattim o sirada ilk ana verdigim kovanda cok hirilti sesi geliyordu birde baktim ilk verdigim ana ilk kovanin ucus deliginden uctu. saskinlik vede uzuntu icinde ilk anayi verdigim kovan kapagini actim bakayim noldu diye bakinirken pirr diye kacan yeni ana tekrar kovana girdi saskin saskin bakarken arilar ile bizim ana birden alt ust yumak oldular ben koruk verinceye. vede mudahale edinceye kadar kadar hazir ananin apoletini soktuler vede ana arinin on ayagi zarar gordu hemen kafese 3 isci ari ile alip yine citalarin ustune koydum 1 saat sonra baktigimda kafesin etrafi ari dolmus vede ana arinin zedelenen ayagi iyilesmis ti ? Suan o sekilde duruyor sizin degerli fikirlerinize ihtiyacim var nasil bir yol izlemeliyim acaba ? SAYGILAR
arimin cinsi de aldigim ana da "KARNİYOL"
Murat AKIN:
Size de iyi ramazanlar.
2 ÇERÇEVELİK arıya kabul ettirirken SİKİNTİ olmuş ama noktalı harflere dikkat edip yazarsanız sıkıntı olmayacağını zannediyorum.
Bu telefon yazılımları ve yabancı klavyeler dilimize uyum sorunu çıkarıyor,
soydan turk:
--- Alıntı yapılan: Murat AKIN - Mayıs 30, 2019, 23:31:53 ---2 ÇERÇEVELİK arıya kabul ettirirken SİKİNTİ olmuş ama noktalı harflere dikkat edip yazarsanız sıkıntı olmayacağını zannediyorum.
Bu telefon yazılımları ve yabancı klavyeler dilimize uyum sorunu çıkarıyor,
--- Alıntı sonu ---
Size de iyi ramazanlar. Özür dilerim Murat Hocam hiç farketmedim Hemen düzeltiyorum Saygılar
ekinözü:
Tüm arıcı dostlarımızın kadir gecesi ve Cuma'sı mübarek olsun.
Aytaç ERTAN:
3 ve dört çerceveli bolmelere tolam 11 adet ana ari verdim. 1 adet kafkas ana ariyi kestiler.onunda icinde nasil olduysa genc ana vardi. Ya biz farketmedik yada boyasi dustu anlayamadik. Analari verme seklime gelince 6 adetini 2 gun anasiz birakip anayi verdikten bir gun sonra direk saldim sikinti yok. Diger beş tanesine bolme yapar yapmaz analari kafesle verip 1 gun sonra saldim. Cok sukur problem olmadi. Çok degiskeni olabilecek bir durum. Bence bir gun daha bekleyin eger meme yapmazlarsa yeniden salin. Eger yine keserlerse anayi kabul eden diger kovana 1 er cerceve olacak sekilde birkac gunde birlestirin gitsin. Saygilar
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git