geçmiş olsun çevrede arıcı olması gerçekten sıkıntı. İnsanlarla uzlaşmak çok zor. Siz ne derseniz inadına tersini yapacaklardır. O petekleri ortaya atın da arılar yesin deseydiniz muhtemelen yakarak imha ederdi. İnsanlara bir şey söylediğinizde bunu çoğunlukla kötü niyetli algılayıp "haa bu kesin benim zararıma bir şey söylüyor" diye kafasında kurarak tersini yapabiliyor. Bu sene varroa çok fazla ve adi yavru çürüklüğünden ben de birkaç koloni kaybettim. Bu arada yavru çürüklüğü olan çerçeveyi analiz de ettirebilirsiniz. Bir sefer bizim arkadaş Amerikan yavru çürüklüğü zannetmişti hatta bir koloniyi kilitleyip yaktı sonra ben peteği alıp tahlile gönderdim adi yavru çürüklüğü çıktı. Gözle ayırt etmek zor. Tekrar geçmiş olsun umarım bahara tertemiz güçlü çıkar kolonileriniz
Çok teşekkür ederim. Hasetlik var ne yazık ki.
Bu sene yağmadan, varroadan veya başka sebeplerle koloni kaybı çok yaşandı. Komşumun da en güçlü kolonileri söndü. Diğer arı sahiplerinde de kayıp fazla. Dün başka bir arı sahibi ile konuştum, 6 koloniden 5'i yağmalanıp ölmüş. Bende şuan bir kayıp yok çok şükür.
Varroayı biraz hafife aldım herhalde. Böyle zorlu sezonlarda varroa hasarı net görülebiliyor. Sadece erkek peteği kesmiştim ilkbaharda. Organik asitlerden kullanım riskinden dolayı çekiniyordum ama en etkilisi onlar. Önümüzdeki sene kullanacağım.
Yavru çürüklüğü devam ederse analize göndereceğim. Devam etmeyecek gibi duruyor. Çünkü petekleri değiştirince çalışmaları bile değişti. İnşallah devam etmez. Tekrar teşekkür ederim, sağolun.
SM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi