Furkan Bukadar tüketiciye üreticide gerekiyor doğru yoldasın vazgeçme , küçük baş düsünmiyormusun üremesi çoğalması hızlı oluyor , büyük baş Jersey inekleri hem daha küçük ve süt verimi de yüksek, başarılar dilerim.
Sağolasın abi. Ben jerseyi çok severim, beslemek isterim. Jersey daha ufak bir ırk, sütü simmentale göre biraz az, süt yağı daha yüksek, az tüketir az dışkılar, meraya da daha uygun. Sadece erkeği para etmiyor diye beslenmiyor. Sonuçta ben hayvanın rahmini kullanacağım. Simmental tohumu atıp daha etli ve daha renkli yavrular elde edebilirdim. Ancak bulması zor. Çevremde jersey melezi üreten 1 kişi vardı, o da tüm sürüyü satılığa çıkarttı. Düzenimi bu sene kurabilmiş olsaydım almak isterdim.
Küçükbaşı düşündüm. Hatta küçükbaşı beslemek bana daha keyifli geliyor. 2 sebeple vazgeçtim. İlki sürü oluşturma maliyeti. Eğer çoban filan tutulmadan kişi kendisi bakacak ise en az 30 koyun ile başlamak lazım. Bu da ırka bağlı olarak 45-120 bin TL arasında bir para tutuyor. İkinci ve asıl sebep de tek başıma, hastalığı var, düğünü var, cenazesi var, meraya götürmekte sıkıntılar yaşayabilirim. İnekte ise köyün çobanı olduğu için sabahtan akşama kadar bana zaman kalıyor. Kardeşimin de biraz merakı var. İş bulmak da zorlaştı. Üniversiteyi bitirip iş bulamazsa o zaman ineği bırakır, koyuna geçiş yaparım

.
SM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi