Hepinize çok teşekkür ederim sağolun.
Bu akşam arılarımı taşıdım. Fakat arıları geçici yerlerinden almak için gittiğimde uçma tahtasının önünde arıların kümelendiğini gördüm.
İki katlı olan kovanın uçma tahtasında 35-40 arı, tek katlı olan kovanda da 20-25 arı vardı. Bunun anlamı nedir?
Burada hava 2 gündür hafif yağışlı. Almaya gittiğim an itibariyle yağış yoktu.
Arıların kapılarını kapadım, arabaya yükleyerek dikkatli bir şekilde yeni yerlerine getirdim. Eski yerlerine kaçmasınlar diye de uçma tahtasının üzerine biraz çam yapraklarından engel koydum bir anda çıkmasınlar diye fakat uçuş deliğini açtığımda oldukça fazla sayıda arı dışarı doğru bir hareketlenme yaşadı. Dışarıya doğru hücum ettiler diyebilirim ama tabi ne kadarı çıktı onu bilmiyorum. Hava oldukça karanlıktı bu arada.
Aklıma bin türlü şey geliyor. Acaba çok mu sıkıştılar, (biliyorsunuz her iki kovan için de böyle bir durum vardı) yolculuk yapmaktan mı böyle oldu? Oğul mu veriyor kovanlar vs.
Murat hoca da en az bir gün elleme kovana taşıdıktan sonra demişti fakat içeride neler oluyor arılar ne alemde sürekli bir merak halindeyim. Hava durumu yarın da yağışlı görünüyor, Çarşamba daha iyi sanırım çarşamba bakacağım.
Fakat akşam gittiğimde uçma tahtasındaki arı yoğunluğu ve yeni yerlerine getirdiğimdeki dışarı yönlü hücumları beni biraz korkuttu. Bu konuda özel yorum rica ediyorum.
Yeni yerlerini yarın size fotoğraf çekeceğim. Malesef bir eğim söz konusu değil, uçuş tahtasının yönü de doğuya (çok hafif de güneye) bakıyor. Nispeten korunaklı bir yer kuzeyden çok rüzgar almayacaktır. Sabah güneş doğar doğmaz güneşi alacak, öğlen güneşinde de gölgede kalabilecek (%65-70) şekilde bir ayarlama yaptım.
Yorumlarınızı merak ediyorum