bu yıl 6-9 yöntemi uygulamayı düşünüyorum. Hasat öncesi üçerli dörderli bölme yaparsam kuluçkalık 3-4 çerçeveye düşer. Meslek itibariyle de hasat sonu işler yetismeyebilir. Hasat öncesi 2. Maddede bahsettiğim şekilde bölmeleri birer çerçeve yapsam hasata 1-2 hafta kala yavaş yavaş eski kovandan birer çerçevelik bölmeye destek verip eski kovanı tuketsem nasıl olur acaba. Bu yöntemde herhangi bir olumsuzluk olur mu sizce?
Kazim bey bende bu sezon 6 -9 sistemi uygulayacam, gecen sezon analari 4 cerveye hapis etmistim ortalama 3 - 3,5 kg bal almistim, fazla bölmeden dolayi arilarim kata çıkamamıştı. Bu yil kata çıktıkları için 6 -9 sistemini uygulayacam, hatta 3 -4 cercevelik bölmeler güzel yumurta atimi olduğu için onlar 5 çerçeveye ulaştılar, onlardan 2 ful pupali 2 çerçeve balcılara takviye yapmaya başladım, bizim burda ana bal akımına 3 - 4 hafta kaldı, bu bölmeler ana üretmek içindi, bu bolmelerdeki anayla değiştirmek istediğim anayi birlestirdigimde çok rahat kışı atlatabilmesi işime geliyor.
Başta bu sekilde bir uygulama yapabilirseniz hasat sonrasında çokta zamanınızı almazdı.
Bahsettiğiniz yöntemde mantıklı, yiyici yavru tabakası erimiş olur, geçen sezon 4 çerçeveye hapis ettiğim kolonilerde ana bal akımı esnasinda 1 er çerçeve arısız full yavrulu olacak şekilde bolmelere takviye yapmıştım, 11 koloninin 2 sinde anayi kesmişlerdi öyle tahmin ediyorum yavru sahası daraldığı için anayi kestiklerini düşünüyorum, erken ana kaybı olduğu içinmi bilemiyorum bal birikimi bu 2 kolonilerde daha az olmuştu.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi