Herkese merhaba.
ilk kez şahit olduğum bir durumu arz edeyim.Bu konuda bilgisi olanların yorumlarını alırsam memnun olurum.Bir kovanım kendisi ana arı değiştirdi,iyi cins olduğu için müdahale etmedim.Yeni çıkan anaarı bir kaç gün sonra çok güzel bir şekilde irileşti ve günlük atmaya başladı.Fakat ne zaman kontrol etsem hep günlük görüyordum,kovanda tek bir larva oluşmadı,özellikle bekledim bakalım nasıl bir sonuç ortaya çıkacak diye.Bir kaç yöntem denedim,belki larva besleyecek genç işci yoktur diye yavru çırptım olmadı,başka kovandan kapalı yavru verdim olmadı,bu kovandan bir çerçeve çıkarıp başka kovana verdim,başka kovandanda günlüklü çerçeve bu sorunlu kovana verdim.Bu kovana verdiğim günlükler beslendi larva oldular,fakat başka kovana verdiğim günlükler kurudu kaldı.Yaklaşık 45 gün böyle devam etti,baktım sezonu bitireceğiz,anaarıyı öldürmek zorunda kaldım.
1-Ana arı dölsüz yumurta atmış olsaydı dahi günlükler beslenirdi erkek olurdular.
2-Ana arı sorunlu olduğu halde neden arılar herhangi bir müdahalede bulunmadılar.
bir kaç soru daha bu durumdan çıkarılır.Bu konuda abilerim'den yorumlar bekliyorum,sağlıkla kalın.