Gönderen Konu: Kasım ayında petek gözlerinde yavru ölümleri  (Okunma sayısı 3511 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rocketmann

• Boş Petek
  • Yer: Adana
  • Kovan Sayısı: 4
Kasım ayında petek gözlerinde yavru ölümleri
« : Kasım 18, 2020, 22:54:24 »
Öğrenci olmam sebebiyle arıları son zamanlarda hatta en önemli zamanlarında ihmal ettim. 4 kovan var ve iki gün önce kontrol ettiğimde petek gözlerindeki kapalı yavrular delikliydi ve bazı yavrular çıkarken ölmüş bazısı ise kafası kopuk bir şekilde petek gözünde duruyrdu. Ve kovanın dibinde 10 tane felan arı ölüsü vardı. Varroadan olduğunu sanıyorum. İlaçlamayı yaptım ama sizce arı kışı atlatabilir mi? Yaklaşık 3 çitalık bir kovan bu sıkıntıyı yaşayan. Her akşamüstü biraz şerbetle besleyeyim diyorum ama köyede gidemeyeceğim virüsden dolayı malesef(malum 20 yaş altı yeni genelge uygulanacak.)
Durum buydu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı cuneyt...ariligi

• İşçi Arı
  • Yer: Hatay/ Antakya
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Kasım ayında petek gözlerinde yavru ölümleri
« Yanıtla #1 : Kasım 19, 2020, 09:52:31 »
Öğrenci olmam sebebiyle arıları son zamanlarda hatta en önemli zamanlarında ihmal ettim. 4 kovan var ve iki gün önce kontrol ettiğimde petek gözlerindeki kapalı yavrular delikliydi ve bazı yavrular çıkarken ölmüş bazısı ise kafası kopuk bir şekilde petek gözünde duruyrdu. Ve kovanın dibinde 10 tane felan arı ölüsü vardı. Varroadan olduğunu sanıyorum. İlaçlamayı yaptım ama sizce arı kışı atlatabilir mi? Yaklaşık 3 çitalık bir kovan bu sıkıntıyı yaşayan. Her akşamüstü biraz şerbetle besleyeyim diyorum ama köyede gidemeyeceğim virüsden dolayı malesef(malum 20 yaş altı yeni genelge uygulanacak.)
Durum buydu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bunu kurtarman çok zor, çok yoğun varrova darbesi yemiş, kadro yoğunluğu nedir bilmiyorum fakat diğer 3 kolonine hemen ilaçlama yap, buna bu kadar zarar verdilerse onlardada bayağı hasar vardır. Stok yok ari varrovadan ölmese açlıktan ölecek. Varrova için ne uyguladin bilmiyorum fakat en az 3 - 4 hafta sağlam bir varrova mücadelesi ister diğer kolonilerinde...

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Rocketmann

• Boş Petek
Kasım ayında petek gözlerinde yavru ölümleri
« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2020, 09:55:03 »
Diğer iki kolonide buna yakın. Arı nüfusları hiç iyi değil. 4 koloniden sadece bir tanesinin nüfusu güzel. İlaçlamayı yaptım ama gidip birde besleme yapıp kendine getirebilir miyim diye düşünmekteyim. Çok teşekkür ederim cevap için. Peki sizce güçsüz 3 arıyı birleştirsem kurtulma ihtimali olur mu?

Çevrimdışı Numan Yıldıran

• Ana Arı
  • Yer: BİGA
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 120
« Yanıtla #3 : Kasım 19, 2020, 10:44:16 »
Çok ihmal etmişiniz, geçmiş olsun.

İkinci aşamada muhtemelen yavru çürüklüğü olacak.

Hani 1-2 çerçeve sağlam arı varlığı olsa iyicene sıkıştırıp besleme yaparak bir umut toparlayabilir ama gördüğüm kadarı ile bayağı düşmüşler.
https://www.facebook.com/numan.yildiran

Arı kahrını çekmeyen balın kadrini ne bilir.

Çevrimdışı cuneyt...ariligi

• İşçi Arı
  • Yer: Hatay/ Antakya
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2020, 11:13:53 »
Diğer iki kolonide buna yakın. Arı nüfusları hiç iyi değil. 4 koloniden sadece bir tanesinin nüfusu güzel. İlaçlamayı yaptım ama gidip birde besleme yapıp kendine getirebilir miyim diye düşünmekteyim. Çok teşekkür ederim cevap için. Peki sizce güçsüz 3 arıyı birleştirsem kurtulma ihtimali olur mu?
3 zayıfı birleştir. 1 beslemeyle stok sorununu çözemezsin, stok yaptırmak zaman ister, ve o stoğu yapacak sağlam kadro.
Sağlam koloniden bi tane duvar cercevesi al bu birleştirdigin zayıflara ver, bu stoklu cerceveyle maksimum 3 -4 cerceveye kadar düş, bu 3 koliyi. Yoğunluk çok çok iyi olsun çünkü bu hasarli işçilerin bir çoğu kısa sürede ölecek onu göz önüne al... 
Çok sağlam varrova mücadelesi yap 3 -4 hafta...
Alabildiği kadarda besleme yap...

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Murat AKIN

• Genel Moderator
  • Ana Arı
  • Yer: Tekirdağ
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2020, 21:06:12 »
İlk anda beslemeye cevap veremeyebilir, şerbeti fışkırtma yoluyla kemere veriniz.

Daha sonra az şerbet vererek deneme yapınız.

Eğer bu tarihte verilen şerbeti hiç almıyorsa kıştan çıkması çok zayıftır.

Çevrimdışı Rocketmann

• Boş Petek
« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2020, 08:06:44 »
İlk anda beslemeye cevap veremeyebilir, şerbeti fışkırtma yoluyla kemere veriniz.

Daha sonra az şerbet vererek deneme yapınız.

Eğer bu tarihte verilen şerbeti hiç almıyorsa kıştan çıkması çok zayıftır.
Teşekkür ederim.

Çevrimdışı Rocketmann

• Boş Petek
« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2020, 08:15:28 »
Çok ihmal etmişiniz, geçmiş olsun.

İkinci aşamada muhtemelen yavru çürüklüğü olacak.

Hani 1-2 çerçeve sağlam arı varlığı olsa iyicene sıkıştırıp besleme yaparak bir umut toparlayabilir ama gördüğüm kadarı ile bayağı düşmüşler.
Bir yandan şehirde üniversiteye hazırlık derken pek bakamadım. Şimdide köye gitme sıkıntıları olacak yasaklarla. Sanırım güçsüz arılar ölecek bir tanesi felan sağ çıkar gibi. Herkese teşekkür ederim bilgi paylaşımı ve yorumunuz için.

Çevrimdışı kupadokuzlu

• Boş Petek
  • Yer: istanbul
  • Hayat kısa kuşlar uçuyor
« Yanıtla #8 : Kasım 20, 2020, 11:41:49 »
Geçmiş olsun.
Yeni genelgede arıcılık faaliyetleri için izin var lakin arıcı olduğunu nasıl ispat edersin bilmiyorum. Muhtemelen arıcı belgesi isteyecekler. Bi bakıp araştır bence.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kimse anasının karnında öğrenim görmüyo

Çevrimdışı Rocketmann

• Boş Petek
« Yanıtla #9 : Kasım 20, 2020, 11:45:16 »
Geçmiş olsun.
Yeni genelgede arıcılık faaliyetleri için izin var lakin arıcı olduğunu nasıl ispat edersin bilmiyorum. Muhtemelen arıcı belgesi isteyecekler. Bi bakıp araştır bence.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet arıcı belgesi istiyorlar ama benim yok :(
Bir türlü alamadım. Teşekkür ederim bilgilendirme için...

Çevrimdışı Acemiarici4806

• İşçi Arı
  • Yer: Burdur Merkez
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 44
  • Rakım: 750
« Yanıtla #10 : Kasım 28, 2020, 02:32:45 »
Arıların hepsini tek bir kovana birleştir güçlüyle birlikte.Attıgın resimler gibi olan tüm çerçeveleri kullanım dışı bırak sadece arıları birleştir.Güclü dediğin kovan enazindan birazdaha güçlenmiş olur ona sağlam varoa mücadelesi yap ve besleme yap.Mevsim olarak besleme zamanıda artık geçti gibi ama hayırlısı.