Tekrar merhaba,
Maalesef satıcı, havalar iyice ısınmadan kovan kapağı açamayacağını, dolayısıyla arıyı teslim edemeyeceğini söylüyor. Ancak bir kovanı, 1 Nisan günü, kovanı açmadan ısrarla aldım. Acemi gözüyle ve sadece üstten bakışla durumunu bildiğim 8 çerçeve dolduran bir kovanı yaylaya götürüp bıraktım. Dört gün sonra hava açtığı için yağmursuz zamana denk getirip 1.5/1 500 ml. kadar şerbet hazırladım. İçine yarım çay kaşığı vitamin ekleyip yaylaya gittim. Bu arada kayıtlı arıcı olmadığım için Cumartesi günü kaçak gitmek zorunda kaldım. Yolda kontrol vardı ama durdurmadılar.
Oraya gittiğimde, arılar 50 metreden geçen herkese kudurmuş gibi saldırıyordu. Nasıl yapacaksın göreyim diye maskesiz gelen arıcı amcayı kovana yaklaşmadan 6 yerinden soktular. Kovanda yavru var ama bir damla bal yoktu. Oldukça da rutubetliydi. Şerbeti verdikten 1 saat sonra kedi gibi oldular. Açlıktan delirmişler. Şerbeti buzluk poşeti ile çıtaların üstüne verdim. Çok kurcalamadan kapattım. Salı günü yağmur görünmediği için tekrar gidip kovan değişimi ve kontrol yapacağım. Çünkü satıcı kovanını istiyor. Günlük yumurta görürsem bölme de yapmak aklımdan geçiyor. Satıcı ikişer çerçeve olarak dörde böl dedi ama benim aklıma yatmadı. Üç çerçeve günlük yumurtalı çerçeve olacak mı bakalım, onu bile bilmiyoruz.
Bir kovan arı ile de olsa aranıza katıldım. Herkese hayırlı sezonlar dilerim.