Gönderen Konu: Ana Arı Verme  (Okunma sayısı 11030 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kazım fakir

• Pupa
  • Yer: Mersin-Mut-Karacaoğlan Köyü
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Kovan Sayısı: 5
  • Rakım: 1100
Ynt: Ana Arı Verme
« Yanıtla #30 : Mayıs 03, 2020, 14:45:10 »
Bölmelerim anaları kabul etmiş. Fakat arılar yavruya tam basamıyor sanki. Bölmenin birinde kapalı gözler içine çökük gibi. Bir çöp yardımıyla baktım içinde beyaz pupa evresinde yavrular var arı şeklini almaya başlamış. Ama canlı değil gibi. Yavruya bastırınca ipliksi bir sünme filan yok. Şimdi benim birkaç sorum olacak:
1) Yavru çürüklüğü arı kapalı yavrulara tam basmayınca arılar üşüyüp ölünce de olur mu?
2) Eğer yavru çürüklüğü başlangıcıysa kovanı kurtarmak için ne kadar zamanım var?/kurtarabilir miyim?(1 hafta oldu böleli)
3) Diğer kovanlardan yavru takviyesi yapsam bu yavru çürüklüğü başlangıcından şüphelendigim ölmüş pupa evresindeki yavruları arılar sökebilir mi?
4) Ne yapmamı önerirsiniz?
"Rabbin bal arısına şöyle vahyetti: 'Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları çardaklardan kendine göz göz ev edin." Nahl 68

Çevrimdışı Mümün Kula

• Ana Arı
  • Yer: kırklareli/lüleburgaz
    • teknik arıcılık bilgi paylaşım forumu
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 13 koloni
« Yanıtla #31 : Mayıs 03, 2020, 16:07:05 »
Görmeden yorum zor.

Foto çek koy.

Ona göre yorumlanır.

Bir de kovanda arının basmadiği cerceveleri al.

Ilık ılık serbet yap besle.

Çevrimdışı kazım fakir

• Pupa
  • Yer: Mersin-Mut-Karacaoğlan Köyü
  • Kovan Sayısı: 5
  • Rakım: 1100
« Yanıtla #32 : Mayıs 03, 2020, 20:29:10 »
Görmeden yorum zor.

Foto çek koy.

Ona göre yorumlanır.

Bir de kovanda arının basmadiği cerceveleri al.

Ilık ılık serbet yap besle.
fazla çerçeve yok zaten mümün abi. 2 çerçeveli bölmeler.  1 ballı 1 yavrulu. Merak ettiğim Yavru sayısı az olunca arı tam basmazsa Yavru çürüklüğü olur mu? Araştırdım, bir bakteri sebebiyle olur diyor hastalık açıklamasında Yavru üşümesinden bahsedilmiyor.
"Rabbin bal arısına şöyle vahyetti: 'Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları çardaklardan kendine göz göz ev edin." Nahl 68

Çevrimdışı Emrah Kütükçü

• Ana Arı
  • Yer: bilecik
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 29
  • Rakım: 900-1100
« Yanıtla #33 : Mayıs 03, 2020, 20:58:34 »
Mümin abinin dediği gibi foto koyarsanız daha iyi cevaplar bulabilirsiniz .

Aynı yerde bölme yaptıysanız tarlacilar geri dönüp mevcutlar azaldığı için çerçevelerin merkezlerindeki yavrularda değilde dışari kisimdaki yavrularda sıkıntı olabiliyor.

Bölme tahtası koyup,ilave arı silkeleyip besleme yaptığınızda sıkıntı ortadan kalkacaktır bence.

Çürüklük olsa koku ve uzama olur...

Venus Z20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı cuneyt...ariligi

• İşçi Arı
  • Yer: Hatay/ Antakya
« Yanıtla #34 : Mayıs 03, 2020, 23:19:30 »
fazla çerçeve yok zaten mümün abi. 2 çerçeveli bölmeler.  1 ballı 1 yavrulu. Merak ettiğim Yavru sayısı az olunca arı tam basmazsa Yavru çürüklüğü olur mu? Araştırdım, bir bakteri sebebiyle olur diyor hastalık açıklamasında Yavru üşümesinden bahsedilmiyor.
Kazım bey aynı arilik içinde bölme yapiyorsan, ben şu şekilde yapıyorum 2 yavrulu çerçeveli arılarıyla bölmeyi yapıyorum 2 çerçeve de arı  silkeliyorum,  birde balli duvar cercesi koyuyorum. 3 cercevelik okkalı  bolme oluyor. Dönen tarlacilar sonrasında kalan ari yetiyor yavrulari sarmaya, bu arada mutlaka balli bir duvar cercesi olsun,  çünkü 2 _ 3 gün besleme yapmayın yağma olmaması için, balli duvar cercevesi yeter stoklari için...

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi