Gönderen Konu: Izgarali kovanda ana memesi  (Okunma sayısı 1811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Pusat

• Boş Petek
  • Yer: Samsun
  • Kovan Sayısı: 2
Izgarali kovanda ana memesi
« : Haziran 14, 2021, 20:57:33 »
Selamlar, 14 gun once kovana izgara attım, 4 gun sonra gittim ana memesi kestim 1 hafta sonra tekrar gittim yine ana memesi ketim gunlük yumurtayı gectim bu ari neyi bulup da meme atmis bilgisi olan yardimci olursa cok sevinirim

Çevrimdışı Mustafa Melemez

• Larva
  • **
  • Yer: Ayaş
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 16
Ynt: Izgarali kovanda ana memesi
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2021, 12:16:26 »
Daha önce burada deneyim sahibi arkadaşlardan arıların yumurta taşıdıklarını duymuştum... kendim de bu yönde izlenimler elde ettim. arılar, ana arının denetiminin olmadığı noktalara yumurta taşıyorlar....

kovan sayınızı bilmiyorum ancak, tecrübe açısından kovanlarınızdan birinden ana arı ızgarasını alın... üst katı 8 çıta yapın ve ortaya çıkan boşluğu 8 çıta arasında eşit dağıtmaya çalışın.. mesafe açılınca ana arının yumurta atmadığı bilgisi paylaşılmıştı... Ana arı, iki çıta arasındaki boşluğun çok olduğu yerlere yumurta atmayabilir ancak denetim yapmayacağı anlamına gelmez... hem ana arı ızgarası hem arıcı hem de arılar için çalışılmasını zorlaştıran bir etken...
Yeni bir şey öğrenilmiyor ise hayat boş...

Çevrimdışı Sebahattin Demirci

• İşçi Arı
  • Yer: Samsun
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Izgarali kovanda ana memesi
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2021, 15:12:22 »

üst katı 8 çıta yapın ve ortaya çıkan boşluğu 8 çıta arasında eşit dağıtmaya çalışın.. mesafe açılınca ana arının yumurta atmadığı bilgisi paylaşılmıştı... Ana arı, iki çıta arasındaki boşluğun çok olduğu yerlere yumurta atmayabilir

Katta ortada tek çerçeve bile olsa ana gidip yumurta atıyor. Izgara şart, fakat kata, çıkmaya yakın kapalıları koyarsanız meme yapma durumu olmaz. Açık larva hele günlüklü çerçeve koyarsanız meme temizleme olayı kaçınılmaz.
bir gözsüz akrep ve ayaksız bir yılan gibi haşerata mağlûp olan insana bir küçük kurttan ipeği giydiren ve zehirli bir böcekten balı yediren, onun iktidarı değil