Kıymetli üstatlarım acil bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 6 çıtalı kovanımı bu hafta kontrol ettiğimde ana arının nerdeyse hiç yumurta atmadığını gördüm birkaç tane görebildim sadece. Kapalı yavrusu da avuç içi kadar anca gördüm. Polne var bal da var takviye de veriyorum etrafta çok eşek arısı var bundan olabilir mi ne önerirsiniz. Yanındaki 5 çıtalı kovanımda yumurta azalma olsa da atmaya devam ediyor çok bir sıkıntı görünmüyor. NE yapmamı önerirsiniz...
Kişlamaya geçmiş kolonilerde yavruyu durdurma yada azaltma normaldir soguk oldugunu düşünerek Ankara için söylüyorum. Eğer çekebiliyorsa stoklarida tamsa azar azar beslemeye devam et...
Benim bölgemde olsa bu durum anada problem var derim, çünkü bizde sonbahar yavrusunun pik yakma dönemi bu günler...
En sağlıklı bilgi alabileceğin yer yani kıyaslama yapabileceğin çevrendeki arıcılar...
Bu arada eşek arısı baskısı uçuş yapmalarına egel olacak kadar fazlaysa buda yavru düşüşüne sebep oluyor, bende bu yıl bu duruma şahit oldum sürekli mücadeleyle eşek arısı popülasyonunu düşürerek az çok normale donderdim gidişatı.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi