Kıymetli arıcı arkadaşlar,
Haftasonu ufaktan kontrol edeyim diye baktığımda iki kovandan az olanı (4-5 çıtalı) tamamen sönmüş arılarını ölmüş olarak buldum.
Emin olamadığım şey arıların stokları fazlasıyla yeterli az kısmını tüketebilmişler, son mesajımda da ifade ettiğim gibi yeni yavru atımı çok çok azdı stoklar fazla olmasına rağmen, yeni yavru atımının çok az olması mevcut nüfusun hızla azalması sebebiyle az sayıda kalan arının ısınamaması kovanın sönmesine sebep oldu kanaatindeyim, yavru atımı hususunun da çıtalarda polen hayli azdı acaba polen olmadığı için mi yeni yavru atımı yok denecek kadar azdı diye düşünüyorum. İzlediğim videolarda kış döneminde hiç bu kadar az yavru atımı olan kovana rastlamadım. Diğer arının nüfusu da azalmış hayli. O da zor atlatır kışı gibi. Birleştirme işine bölme için yaptığım uğraşlar heba olur diye girmemiştim malesef daha kötü oldu sonu.
900 kovanı olan tecrübeli bir arıcıya arıların resimlerini gösterdiğimde belfast arısına benziyor demişti. Arı cinsi de bu konuda etkili olmuş olabilir mi? Ankara 1000-1200 rakım için kafkas mı yoksa kafkas-karniyol mu daha iyidir? Tecrübe ve önerileriniz nelerdir?