Gönderen Konu: Arı satışı;  (Okunma sayısı 1044 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat AKIN

• Genel Moderator
  • Ana Arı
  • Yer: Tekirdağ
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Arı satışı;
« : Aralık 12, 2021, 21:17:22 »
Bu günlerde olmaması gerektiği kadar satılık arı ilanları başlamış:

Yalnızca satılık olan arı var.
Ne kovan ölçüsü, ne çerçeve ölçüsü var. çünkü çok değişik çerçeve ölçüleri var, aldığınız sizin kovana uyacak mı belli değil.
Şimdi parasını alıp nisan da verilecekmiş.
Bazılarında çerçeve başı fiyat verilmiş. bazılarında teslim edilirken fiyat belli olacakmış.
Ana arının yaşı belli değil.
Kaç çerçevede yavru var. hiç belli değil.

Eskiden TKV erken baharda satış listesi yayınlardı:
Kovan satış standardı şöyleydi: 10 çerçeve kovan 5  çerçeve arılı 4 yavrulu yazardı.

Arılı kovan alırken bütün özellikler konuşulmalı, hatta varrao ilaçlaması ne zaman yapıldığı ve hangi ilaç kullanıldığı da konuşulmalı.

Çevrimdışı Emrah Kütükçü

• Ana Arı
  • Yer: bilecik
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 29
  • Rakım: 900-1100
Ynt: Arı satışı;
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2021, 02:14:57 »
Arıcılığa ilk başladığımız yıllar bi sene 2 diğer sene ise 7,8 koloni aldık ve kapak bile açmamıştık.

Çevremizdeki arı alan arıcılarımızın çoğu belkide bu şekilde kapak açmadan alıyorlar.                                                         

Dışarıdan 6 çerçeve arı 5 çerçevesi yavrulu diye satılan arılar geldiğinde yeni yapılmış bir bölmeye birkaç kabarmış petek gerisi ham petek koyulup toplasan 3 çerçeve arı olmadığını da gördük maalesef.

Bu yüzden tanıdık ve güvenilir insanlardan gerekli kontroller yapılarak  arı alınmalıdır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı yasinyusufyaman

• Ana Arı
  • Yer: ISPARTA-GÖLBAŞI KÖYÜ
    • BLOĞUM
  • Kovan Sayısı: 15
  • Rakım: 800
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2021, 10:24:39 »
İlk defa arıcılık yapın biri kapak açsa çerçeve çeksede birşey anlamaz.
Satan kişinin vicdanına kalmış.
Arıya bakarken veya yavrulu yavrusuz mu diye alırken illa ki başında bilen birinin yardımını almak lazım.
Bal arısının hilkati, kudret-i İlâhiyeye isnat edilmezse, nihayetsiz müşkilât olur.

Çevrimdışı Emrah Kütükçü

• Ana Arı
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2021, 18:31:54 »
Aynen kardeşim yeni başalayanlar için hüsran olabilir sağlıklı ve sağlam koloniler le arıcılığa başlamamak bu yüzden mutlaka gerçekten bilen insanlar ile dediğin gibi beraber gidilip bakılmalı.

Yeni bir hevesle arıclığa başlayanlar ilk yıllarda şevki kırılırsa arıcılık yapmaktan vazgeçebilirler maalesef.

Çevrimdışı cuneyt...ariligi

• İşçi Arı
  • Yer: Hatay/ Antakya
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2021, 22:23:17 »
Aynen kardeşim yeni başalayanlar için hüsran olabilir sağlıklı ve sağlam koloniler le arıcılığa başlamamak bu yüzden mutlaka gerçekten bilen insanlar ile dediğin gibi beraber gidilip bakılmalı.

Yeni bir hevesle arıclığa başlayanlar ilk yıllarda şevki kırılırsa arıcılık yapmaktan vazgeçebilirler maalesef.

Emrah bey ben 2 defa kendime 2 defada başka arkadaşa arı aldım farkli aricilardan maalesef dediniz gibi, üzerinde çok oynama yapıyorlar, benim gördüğüm arıyı gevşek çalıştırarak yavru sahasını geniş alana yayiyorlar, yavru vede arı çerçevelerde var fakat hem yavru oranı düşük hemde arı yoğunluğu düşük kalıyor. Tabi buna görede fiyat çekiyorlar...
Alırken benim dikkat ettigim fiyatı abartılmamış olanlarla alış veriş yaptım, belki bunla karşılaşmam bundan kaynaklıdır.
Geçen sezon biri 70 istiyordu biri 100
Benim kanaatim sıkı bir arıya 100 vermek daha karlı fakat bunu kaç kişi anlayabiliyor o da var.

Abi bu sezon ilkbaharda  biri 100 dese diğeri 120 dese kaç kişi 120 isteyene bakar ki sence.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Emrah Kütükçü

• Ana Arı
« Yanıtla #5 : Aralık 28, 2021, 04:47:50 »
Emrah bey ben 2 defa kendime 2 defada başka arkadaşa arı aldım farkli aricilardan maalesef dediniz gibi, üzerinde çok oynama yapıyorlar, benim gördüğüm arıyı gevşek çalıştırarak yavru sahasını geniş alana yayiyorlar, yavru vede arı çerçevelerde var fakat hem yavru oranı düşük hemde arı yoğunluğu düşük kalıyor. Tabi buna görede fiyat çekiyorlar...
Alırken benim dikkat ettigim fiyatı abartılmamış olanlarla alış veriş yaptım, belki bunla karşılaşmam bundan kaynaklıdır.
Geçen sezon biri 70 istiyordu biri 100
Benim kanaatim sıkı bir arıya 100 vermek daha karlı fakat bunu kaç kişi anlayabiliyor o da var.

Abi bu sezon ilkbaharda  biri 100 dese diğeri 120 dese kaç kişi 120 isteyene bakar ki sence.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Baskın olan 4 çerçeve arı o şekilde satılan 7 8 çerçeve arıyı bozar bence.

Çok sıcak olan bölgelerde arının gevşek çalışması sıkıntı yaratmayabilir belki ama bizim bölgemiz gibi gece sıcaklıklarının düşük olduğu bölgelerde bu şekilde olan arılar yavru sökmeye ve cürüklük yapmaya başlıyor.

Kendi çevremde Akdeniz tarafından alınan arılarda bunu gördüm ve bi kaç arıdan kaynaklanan hastalıkla komple kovanlar kapatıldı.

Arı alınırken her zaman kendi bölgemizdeki arılar alınıp diri ve sağlam mevcudu olan arılar ile çalışılmalı.

70 liradan 7 çerçeve gevsek yavrumuz ve yiyeceksiz arıya 500 lira vermektense 4 çerçeve sağlam stokları ve yavrusu olan arıya 400 lira hatta 500 lira vermek bile daha mantıklı bence…