Merhaba.
Havalar çok soğuk gidiyor, geçen gün hava ısındı ve baslaticiya yaptığım transferleri ertesi gün kontrol ettiğimde ( ertesi gün yine düşmüştü ) kabul oranının çok düşük olduğunu gördüm. Sebebini havaların soğuk olmasına bağladım. Sezonda geldi artık bir şekilde transferleri yapmamız lazım ki arı bölümüne yetişebilsin. Bu soğuk havalarda transfer yapımı konusunda dikkat edilecek hususlar nelerdir siz değerli forum.uyelerinden görüş istemekteyim.. ( baslaticim çok sıkı, transfer esnasında da elektrikli soba yaktim çadirda )
Kazım bey daha erken degilmi transfer için. Ben Hatay dayim ilk erkek arıları dün kontrolde gezinirken gördüm kolonilerin bir kısmında. Bir kolonide 2 hafta önce erkek doğumları başlamıştı oda istisna arıligimin geneli için.
Ben genel olarak erkekler doğmaya başladıktan 2 - 3 hafta kadar sonra ilk tranferleri yapmaya başlıyorum.
Buda Mart 21- 25 gibi oluyordu.
Fakat bu sezon mevsim geriden geldiği için Mart son günlerinde yada Nisan başı gibi başlayacam ilk transfere.
İlk transferlerde tutan meme genelde az olur,
Benim de ilktransferde yarıdan az tutuyor,
Ben genel de her sezon 3 parti transfer yapıyorum 3 - 4 hafta arayla olacak şekilde.
Yüksek ihtimal hava sıcaklığından olabilir, plastik çanak kullanıyorsanız buna tam arı kokusu sinmemeside etken olabilir, özellikle nemin etkiside azımsanmayacak kadar önemli. Genelde güneşli günlerde yapıyordum transferleri hemen yapıp zaman kaybetmeden koloniye geri veriyordum yarı yarıya, yada az daha fazla tutardı bir gün yağışlı bir güne denk geldi neredeyse tamamı tutmuştu, bunuda küçük larvalarin daha çabuk kurumasına bağlıyorum.
Küçük ariligi olan biri olarak benim tecrübem bu yönde...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi