Kızları yola çıkarttım.Forumdan timur gümüşlü abimiz sağolsun çok yardımcı oldu..Ardahandan gelen 10 kovan arı toplasan 4 kovan yapmazdı biraz toparladım ama arılar zayıf,memlekete gidince babamın arılardan destekleme yapıp kışa hazırlarım.17 kovan dolu toplam 51 kovanla ve biraz ev eşyasıyla yola revan olduk hayırlısıyla tam bir mitsubishi kamyonluk yüküm varmış yükleme işi bitince farkettim

) Arıları yola hazırlarken kovanları güzelce temizledim,ev yapımı elma sirkesiyle dezenfekte edip güneşte bir gün kuruttum,sonra kovan içinde ateş yakıp mümkün olduğunca kovanları dezenfekte yaptım,sonrasında ahşap dolgu macunuyla kovanların deliğini çatlağını govuğunu tıkadım.Uçuş tahtalarını komple değiştirip plastik uçuş tahtası montajladım,kovan diplerindeki havalandırma deliklerinin eskiyen aliminyum sinek tellerini yeniledim.Son olarakda bu gün yola çıkmadan önce tüm arı kovanların son çıta kulaklarına çivi çakıp kovan örtü bezi yerine hırdavatçilarda satılan plastik sinek telinden zımbaladım ve örtü bezi çuvalları çıta alanını örtecek şekilde yarım katlayıp timur abiyle birlikte yükledik.Son anda ışığımız telefon şarjı bittiği için söndü ama işimizi halletmiştik.Kalan yükleme işini telefon ışığıyla hallettik.Size şuanda kırıkkale ankara yolundan yazıyorum,şimdilik arılı kovanlarda bir sorun görünmüyor.Son bir aydır epey bir araştırma yaptım çok fazla nakliyatçiyla görüştüm 7- ila 17 bin arasında fiyatlar teklif ettiler,fiyatı uygun olan araca benim eşyam sığmadı,anlaştığım biri vazgeçti başka biri kaza yaptı,bu süreçte akrabalarımın gerçek yüzünü de görmüş oldum.Velhasılı nakliyat fiyatları uçmuş durumda ve bir takım nakliyatçılarda yakıtı doları bahane edip fırsatçılık yapmakta.Bu yüzden uzun mesefa arı taşımak ev eşyası taşımak için ortalama 9 10 bin vermek zorunda kalınıyor,ben mitsubishi küçük kamyona 9250 liraya anlaştım gideceğim mesafe 960 km..