Gönderen Konu: Düzce'de hobi amaçlı arıcılık.  (Okunma sayısı 2120 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cuneyt...ariligi

• İşçi Arı
  • Yer: Hatay/ Antakya
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Düzce'de hobi amaçlı arıcılık.
« Yanıtla #15 : Aralık 23, 2022, 11:54:44 »
Anksiyete/okb teşhisi yaklaşık 20 yıl önce psikiyatri doktoru tarafından konuldu. İlaç içiyorum ama ilaç tam iyileştirmiyor sadece hafifletiyor. Bu hastalığın tam tedavisi yok gibi bir şey. Ben çok hasta değilim ama hayat kalitemi etkiliyor. Bunu da bir imtihan olarak görüyorum. Kendimi dinlediğim zamanlar hastalığım artıyor. Kendime uğraş bulduğumda daha iyi oluyorum. Arıcılığa başlarsam kendimi pek dinlemem ve arıları düşünürüm. Hayatıma bir heyecen ve renk gelir diye umut ediyorum. Hafta sonları evde boş durmak bana sıkıcı geliyor. Hiç olmassa monotonluktan kurtulmuş olurum.
Benim gibi kendini arılara fazla kaptırırsan bu seferde uykunu kaçırır. Ancak arılığa girip bir kat bakınca rahatlarsın

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı kemal atag

• Boş Petek
  • Yer: Düzce
  • Kovan Sayısı: yok
  • Rakım: 146
« Yanıtla #16 : Aralık 23, 2022, 13:52:56 »
Sağolun Hakan Bey, benim kullandığım ilaç düşük doz. Hastalığım hafif seyrettiği için arıcılık yapmamın  beni olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Bişeyler ürettiğim zaman çok mutlu oluyorum. Eskiden bahçem vardı sebze yetiştiriyordum. Şimdi bahçem falan yok ama arılarım olacak inşallah. Bahara kadar arı, kovan vb. için para biriktireceğim. Tahmini 7500 TL. ayırabilirim. Bu paraya da 2 kovan (katlı). 2 koloni arı, kıyafet vb. alabilirim. Siz kaç kovanla başlamıştınız?

Çevrimdışı Hakan Düz

• Günlük Yumurta
  • *
  • Yer: Bursa
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 8
« Yanıtla #17 : Aralık 23, 2022, 14:07:06 »
Sağolun Hakan Bey, benim kullandığım ilaç düşük doz. Hastalığım hafif seyrettiği için arıcılık yapmamın  beni olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Bişeyler ürettiğim zaman çok mutlu oluyorum. Eskiden bahçem vardı sebze yetiştiriyordum. Şimdi bahçem falan yok ama arılarım olacak inşallah. Bahara kadar arı, kovan vb. için para biriktireceğim. Tahmini 7500 TL. ayırabilirim. Bu paraya da 2 kovan (katlı). 2 koloni arı, kıyafet vb. alabilirim. Siz kaç kovanla başlamıştınız?

Ben 2 kovanla başladım. Sonra 3-4 derken şu an 10+1 kovan, 2 tane yavru yetiştirme kutusu var. İlk kovan hariç hepsi kendi kendini ödedi. Amatör olduğum ve yerim çok iyi olmadığından sınırlı miktarda bal sağımı yaptım hep. Yakın çevrem temiz bal olduğundan benden bal satın aldı. Ben de o paralarla arı çiftliğimi genişlettim. Aslında amacım en fazla 4 kovanım olmasaydı  :)

Şanslıyım, iyi bir ustam var başımda. Şanslıyım, burayı keşfettim, buradaki ustaların paylaştıklarını hep okudum.

Çevrimdışı Acemiarici4806

• İşçi Arı
  • Yer: Burdur Merkez
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 44
  • Rakım: 750
« Yanıtla #18 : Aralık 24, 2022, 01:14:00 »
Anksiyete/okb teşhisi yaklaşık 20 yıl önce psikiyatri doktoru tarafından konuldu. İlaç içiyorum ama ilaç tam iyileştirmiyor sadece hafifletiyor. Bu hastalığın tam tedavisi yok gibi bir şey. Ben çok hasta değilim ama hayat kalitemi etkiliyor. Bunu da bir imtihan olarak görüyorum. Kendimi dinlediğim zamanlar hastalığım artıyor. Kendime uğraş bulduğumda daha iyi oluyorum. Arıcılığa başlarsam kendimi pek dinlemem ve arıları düşünürüm. Hayatıma bir heyecen ve renk gelir diye umut ediyorum. Hafta sonları evde boş durmak bana sıkıcı geliyor. Hiç olmassa monotonluktan kurtulmuş olurum.
Tamam şimdi netleşti.Sizde kronik depresyon ve eşlik eden anksiyete olduğuna göre,sizinde bunun bilincinde olduğunuza göre uğraş terapisi iyi gelecektir.Zaten anksiyete tedavisinde de bu uygulanan yöntemlerden biridir.Kendinizi dinlediğiniz bir işiniz olmayan boş zamanlarda sizin stres kaynağınız olan sorunları düşünüyorsunuz yada istemsiz aklınıza geliyor.Aricilikla uğraşmak size iyi gelecektir.Kış boyu teorik bilgiler edinin baharda koloni edinirsiniz.Ari alırken sakin ve saldırgan olmayan bir kovan seçmeye çalışın arkadaş kazığı yemeyin derim.iyi olur sizin için umarım..selamlar.

Çevrimdışı zkeskin

• İşçi Arı
  • Yer: Sakarya/Pamukova
  • Sakarya-Pamukova
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Kovan Sayısı: 40
  • Rakım: 80
« Yanıtla #19 : Aralık 25, 2022, 16:02:57 »
Hayırlı olur inşallah. Arıcılığa 7-8 yıl önce başladım hobi olarak. Arıcılıkla ilgili bütün bilgilerimi bu siteden öğrendim neredeyse. Bu sitedeki üstadlara bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum. O yüzden tavsiyem, bu sitedeki bölümleri dikkatle okuyun derim. Binlerce sayfa bilgi var burada.
Acı duyabiliyorsan canlısın, başkasının acısını da duyabiliyorsan insansın.

Çevrimdışı kemal atag

• Boş Petek
« Yanıtla #20 : Aralık 26, 2022, 11:14:27 »
Hepinize teşekkür ederim yazılarıma değer verip cevaplarınızı esirgemediğiniz için. Baharın gelmesini heyecanla bekliyorum. İnşallah ömrüm olursa ve bir aksilik çıkmazsa Bismillah deyip başlayacağım (2 yada 3 kovanla). Sabit arıcılık yapacağım için sizce kovan başı 10 kg bal alabilir miyim? Polen de toplamak istiyorum. Ortalama Kovan başı kaç kg polen alınır? Balın ve polenin bu sene fiyatı nedir?

Çevrimdışı kemal atag

• Boş Petek
« Yanıtla #21 : Aralık 26, 2022, 11:33:12 »
Hobi amaçlı yaptığım için bal ve polen fiyatı çok önemli değil ama ilk sene arılara yaptığım masrafı (kovan, arı, kıyafet, körük vb. çıkartabilir miyim diye sordum bu soruyu.

Çevrimdışı Murat AKIN

• Genel Moderator
  • Ana Arı
  • Yer: Tekirdağ
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
« Yanıtla #22 : Aralık 26, 2022, 12:09:38 »
Arılardan alacağın ürünlerin toplamı alacağın veya iyi bakımla ana bal akımına sokmana bağlıdır.

Arıcılık yaptığınız bölgeye uygun besleme yapmalısınız.

Varrao ilaçlamasını düşüneceksiniz.

Zamanlamayı iyi yaparsanız ürün almayacak diye bir durum olmaz.

Çevrimdışı Bilal Solo

• Boş Petek
  • Yer: Kars
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 18
  • Rakım: 1800-2300
« Yanıtla #23 : Aralık 26, 2022, 16:50:50 »
Hepinize teşekkür ederim yazılarıma değer verip cevaplarınızı esirgemediğiniz için. Baharın gelmesini heyecanla bekliyorum. İnşallah ömrüm olursa ve bir aksilik çıkmazsa Bismillah deyip başlayacağım (2 yada 3 kovanla). Sabit arıcılık yapacağım için sizce kovan başı 10 kg bal alabilir miyim? Polen de toplamak istiyorum. Ortalama Kovan başı kaç kg polen alınır? Balın ve polenin bu sene fiyatı nedir?
İlk sene acemilik olabilir istediğiniz rakama çıkamayabilirsiniz ancak sonraki senelerde mevsim şartları uygun olursa iyi bir koloni yönetimi ile 10kg'ın çok daha üzerine çıkabilirsiniz.

Çevrimdışı Acemiarici4806

• İşçi Arı
  • Yer: Burdur Merkez
  • Kovan Sayısı: 44
  • Rakım: 750
« Yanıtla #24 : Aralık 26, 2022, 19:41:06 »
Sabit arıcılık için düzcenin merkezi ve çevresi flora olarak nasıldır bilmiyorum ama fransa da bir türk paris şehrinde apartman çatısında arıcılık yapıp iyi bal hasat ediyordu.Düzcenin ormanlık yeşillik çayırlık olarak paristen aşağı biyer olduğunu sanmıyorum.Muhtemelen orada orman bitkileri ağırlıklı bal oluyordur ihlamur,kestane,akasya,kocayemiş kızıl çamlarda basra böceği varsa çam balı vb ballı orman ağaçları vardır tahminimce.Birde şehirdeki park ve bahçelerde ki yol kenarlarındaki bitkilerde bal veren cinsler vardır.Eğer şehrin tarım arazilerine yakın biyerindeyseniz ovada ekilen ayçiçeği kanola korunga yonca fiğ gibi tarım bitkilerinden bal gelir ve ayrıca mısır tarlalarından güzel polen gelir.Sabit arıcılık hem avantajlı hemde dezavantajlı olabilir.Bölgedeki arıcılarla konuşup bal veriminin nasıl olduğunu anlayabilirsiniz.Siz şimdilik teorik bilgiye odaklanıp bir yandan da bölge arıcılarından bilgi toplayın.iyi olacak umarım

Çevrimdışı kemal atag

• Boş Petek
« Yanıtla #25 : Aralık 27, 2022, 09:39:22 »
Hepinize teşekkür ederim.