Arkadaşlar Burada önemli olan o teli ısıtmaya gerekli olan şey Voltajdan ziyade amperdir.
(Akünün kaşılayabileceği akım, Yani telin üzerinden akan akım teli ısıtır)
Kaynak makinaları 3-5volt civarı ama 150 amperdir (Şaseyle penseyi aynı anda tutar ve vücdünuz nemliyse karıncalanma hissedersiniz, akımı yüksek olduğunda)
Televizyonların içindeki yüksek voltaj 25 000 volttur ama akımı düşüktür çarpılınca öldürmez, tansiyonu olanlara kalp hastalarına kötü sonuç verebilir. genç insanın vücut direnci hafıf şok ile atlatır.
Arabanın aküsü 12v 45 veya 60 amperdir.
Diyelimki arabanızın aküsü 12v 60 amper.
bü akü akımı 45 amperden daha güçlü olduğu için teli daha çabuk ısıtır (Tel kalınlığına göre değişir)
Diyelim ki, çerçevedeki telin sadece yarısını 1 saniyede ısıttınız. Tamamını 1.5 -2 saniyede ısıtır.
12v 45A (Amper) aküde geçen akım düşük olduğu için bu süre biraz daha uzar
yukarıdaki ısınma zamanlarını yaklaşık 1.5 - 2 ye katlayın
12v 30A aküde bu süre dahada uzar.
Kısacası amper azaldıkca teli ısıtmak için beklenen süre uzar ve teli ve peteği kesme riski azalır
Alacağınız adaptörün 12 v 15-20A den aşağı o telleri ıstacağını sanmıyorum. çünki ben denemedim
Yeni çıkan elektronik adaptörler hem küçük hafif hem güçlü onun için ağır trafolu adaptörler gereksiz.
Teknik bilgisi ve yeterliliği olmayan arkadaşlara tavsiyem riske girmemeleridir.Kısaca Akü daha tehlikesiz dir. kullanılan teller ince olduğundan en fazla teli koparır. kızgın olduğu için mumu kesme ve elleri yakma tehlikesi olur, DİKKAT!!!!
Akü ile İstediğin yerde, açık havada, kovanlıkta mumlama yapılması daha hoştur..bir de türkü tutturusan değme keyfine

inşallah faydalı olmuştur...
sevgilerimle