Gönderen Konu: şurup nasıl hazırlanır  (Okunma sayısı 49603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Şahın Erdoğmuş

  • Günlük Yumurta
  • *
  • İleti: 24
  • Yer: Köln Almanya
    Yaş: 52
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 13
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #60 : Kasım 11, 2012, 15:25:21 »
vallah bu kaynatma isi cok zaman aliyo karsilastirin sekerfiyati +zaman +isitma+ karistirma =  ???

hazir invert seker almak kilo  burda 0,91 €  kapinin önüne kargoyla geliyo   
280 kg almam lazim

sekerlenme yok uzun  ömürlü 
yazim da hatalar varsa kusura bakmayin
Sahin Erdogmus

Çevrimdışı mustafa kemal alkoç

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 5973
  • Yer: istanbul
    Yaş: 55
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: Bir adet teknik kütük kovan, 82 adet dolu 50 adet boş
  • Rakım: 61
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #61 : Kasım 11, 2012, 15:46:53 »


Normal şekerin kilosu ne kadar yuro Şahin?
SADECE VAZGEÇENLER KAYBEDER.

İNSAN ÖZLEMEMELİ.

HAYAT BANA ARICILIK, ARICILIK BANA HAYAT VERDİ.

Arı diye bir derdim var bin dermana değişmem

Çevrimdışı Şahın Erdoğmuş

  • Günlük Yumurta
  • *
  • İleti: 24
  • Yer: Köln Almanya
    Yaş: 52
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 13
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #62 : Kasım 11, 2012, 15:53:33 »

Normal şekerin kilosu ne kadar yuro Şahin?


0,85 €
Sahin Erdogmus

Çevrimdışı mustafa kemal alkoç

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 5973
  • Yer: istanbul
    Yaş: 55
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: Bir adet teknik kütük kovan, 82 adet dolu 50 adet boş
  • Rakım: 61
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #63 : Kasım 11, 2012, 16:33:40 »

0,85 €

 Şahin bir kilo şekere bir litre su katıp az bir balla desteklersen çok ucuza maledersin,arısı çok olanlar bazan tenekeyle alma isteği duyarlar şerbeti,yinede bu bir tembellik işaretidir,çünkü iki katına yakın para ödemek istemeyen başka bir bakışla, arısına iki kat şerbet vermek isteyen kendi şerbetini yapmalıdır derim.
SADECE VAZGEÇENLER KAYBEDER.

İNSAN ÖZLEMEMELİ.

HAYAT BANA ARICILIK, ARICILIK BANA HAYAT VERDİ.

Arı diye bir derdim var bin dermana değişmem

KinDar

  • Ziyaretçi
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #64 : Kasım 11, 2012, 16:49:38 »

Çevrimdışı Ali Doğaner

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2373
  • Yer: Kıbrıs
    Yaş: 43
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #65 : Kasım 11, 2012, 17:18:27 »
sayın doğaner sanırım şekerin tam erimesine fırsat vermeden servis ediyorsunuz!
ben çıtaları begendim maaşallah tertemiz hiç leke yok bunu nasıl başardınız.

Merhaba, bende aslen merzifonluyum  :-\  ince bir detay var çözemediğim, kavanozla verdiğimden az miktardada şekerlense kapak üzerinde sert tabaka oluştuğundan arı şerbeti alamıyor... Oysa bu yöntem gayet kullanışlı  :-X

Arıcılığa, ilkbaharda karakovan olarak aldığım arıların oğullarıyla başladım... Dolayısı ile malzeme yeni olduğundan az zamanda kirlenmedi sanırım :-\ Benim arılarım temiz ve titiz çalışır diyormuşum  8)
Sanırım hayal kurarken malzemeden çalıyoruz,
Çünkü sürekli yıkılıyor...

Çevrimdışı Ahmet DİKMETAŞ

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1025
  • Yer: ERDEMLİ / MERSİN
    Yaş: 49
  • EMEKLİ
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 200
  • Rakım: 50
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #66 : Kasım 11, 2012, 17:21:04 »
gerçekten ucuzmuş.
kanatlı hayvan beslemeye önce tavuktan mı başlasaydım acaba:))

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 12056
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 72
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #67 : Kasım 11, 2012, 20:32:48 »
  bir kilo şekere bir litre su katıp az bir balla desteklersen

Su için fark etmiyor ama bir kilo şeker daha küçük hacım kaplar.

Şerbet yapım oranları ağırlık cinsinden değil. hacim cinsinden olmalı.

1/1 şerbet yapmak için bir ölçü şekere bir ölçü su konulur.

Çevrimdışı bestofwesd

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1615
  • Yer: Bursa / Kurtul Köyü
    Yaş: 44
  • HAKAN KAYHAN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #68 : Nisan 15, 2016, 10:27:34 »
Merhaba,

şurupta 1 e 1 ölçünün mantığı nedir ?

bu aylarda teşvik için mesala 2 birim suya 1 birim şeker ile şurup hazırlanırsa ne gibi sakıncası olur ?

sonbaharda 1 birim suya 2 birim şekeri stok için anlıyorum , ama baharda neden 1e 1 ?


teşekkürler

sorgulamayan insan cahildir sorgulatmayan ise zalim

Çevrimdışı Mehmet Güngör

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 418
  • Yer: Kayseri
    Yaş: 40
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 30
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #69 : Nisan 15, 2016, 11:04:12 »
Merhaba,

şurupta 1 e 1 ölçünün mantığı nedir ?

bu aylarda teşvik için mesala 2 birim suya 1 birim şeker ile şurup hazırlanırsa ne gibi sakıncası olur ?

sonbaharda 1 birim suya 2 birim şekeri stok için anlıyorum , ama baharda neden 1e 1 ?


teşekkürler

https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=12635.0

Çevrimdışı Yusuf Güloğlu

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 375
  • Yer: adana - ceyhan
    Yaş: 60
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 22
  • Rakım: 25
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #70 : Nisan 15, 2016, 11:04:32 »
Merhaba,

şurupta 1 e 1 ölçünün mantığı nedir ?

bu aylarda teşvik için mesala 2 birim suya 1 birim şeker ile şurup hazırlanırsa ne gibi sakıncası olur ?

sonbaharda 1 birim suya 2 birim şekeri stok için anlıyorum , ama baharda neden 1e 1 ?


teşekkürler
Dışardan gelen nektarın kıvamına yakın olduğu için diye hatırlıyorum. Koyu verilirse (2/1) stok yapacaklar. ( Ana bal akımı dönemindeki kıvam bu civarda)
Bu sıralar gelen nektarın kıvamına yakın olursa dışardan gelen nektara takviye olarak kovan içinde tüketilecek
Her düşüşte bir öğreniş; Ne düşüş biter ne öğreniş

Çevrimdışı bestofwesd

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1615
  • Yer: Bursa / Kurtul Köyü
    Yaş: 44
  • HAKAN KAYHAN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #71 : Nisan 15, 2016, 11:05:52 »
Dışardan gelen nektarın kıvamına yakın olduğu için diye hatırlıyorum. Koyu verilirse (2/1) stok yapacaklar. ( Ana bal akımı dönemindeki kıvam bu civarda)
Bu sıralar gelen nektarın kıvamına yakın olursa dışardan gelen nektara takviye olarak kovan içinde tüketilecek
Teşekkürler Yusuf bey peki 2 birim su 1 birim sekerin herhangi bir sakincasi varmidir?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sorgulamayan insan cahildir sorgulatmayan ise zalim

Çevrimdışı Yusuf Güloğlu

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 375
  • Yer: adana - ceyhan
    Yaş: 60
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 22
  • Rakım: 25
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #72 : Nisan 15, 2016, 11:10:28 »
Çok su ihtiva ettiği için arılara ekstradan su uçurma işlemi yüklemiş olursunuz. Kovanda oluşan nem de cabası.
Her düşüşte bir öğreniş; Ne düşüş biter ne öğreniş

Çevrimdışı H.Kaya

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 282
  • Yer: BOZÜYÜK
    Yaş: 47
  • Hüseyin KAYA
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 73
  • Rakım: 1000 m.
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #73 : Nisan 15, 2016, 11:25:30 »
2/1 verdiniz diye mutlaka stoklanacak diye bir kaide yok. İhtiyaç varsa tüketilir, yoksa stoklanır. 2/1 yada 1/1 vermede amaç, arının yapmak istediği şey konusunda işini kolaylaştırmaktır.

tural55

  • Ziyaretçi
Ynt: şurup nasıl hazırlanır
« Yanıtla #74 : Nisan 15, 2016, 12:22:36 »
2/1 fazla miktarda verildiğinde stok yapılır,

1/1 az az her gün veya iki günde bir verilmeliki, arının pskoloji bozulmasın,herşey yolunda zannetsin.

ritimli beslemeninde mantığı bu bence.