merhabalar arıcı dostlarım,üstatlarım,kardeşlerim bana saf ırk kafkas arısı lazım nereden alabilirim ısparta çevresi yada güvenilir biyer söylersenız beni mutlu eedersiniz pes etmedim arıları kaybettim ama devam edicem inşallah 
Merhaba Sayın vali bey
Öncelikle giriş isminizi "vali" yerine gerçek isminizi yazarsanız birbirimize hitap etmemiz daha kolaylaşacak.
Saf kafkas arıya gelince. 2 yıl önce saf kafkas ana edindim. Tabi Sn. Halil Bilen'in dediği gibi asıl amaç bölge arısıyla melezleme idi. Birkaç koloni melezledim ve çok başarılı olmasada koloniler yaşıyor

Ancak 2 yıl önce aldığım saf kafkas 1 yaz 1kış geçirdi ve öldü. Geçen yıl tekrar aldım o da bir yaz yaşadı ve sonbaharda erkenden yavruyu kesti mevcut azlığı ve tecrübe eksikliği nedeni ile yağmalandı ve anayı dolayısı ile koloniyi kaybettim

Sonuç olarak safkafkası benim burada yaşatabilmem için birkaç yıl daha tecrübe kazanmam gerekiyor. Yani zor iş.
En iyisi gezginci arıcıların pek gitmediği köylere gidip oralardaki eski , kendi halinde arıcıık yapan birilerinden arı almak. Ama ben 2,5 yıldır öyle birini bulamadım. Çevredekilerin hepside ya muğla ya italyan yada kafkas melezi kullanıyor.
Eğer siz bizim bölgenin arısını bulabilirseniz banada haber verin. Ben bulabilirsem size haber veririm. Önemli olan dışarıdan ana getirtmeyen ve yıllardır kendi kendine yaşayan bir arı olması lazım. Tabi o ilk arıyı nerden aldığı önemli.