Firmanın NT91 ve NT100 enzimler için göndermiş olduğu uygulama bilgisi.
Tito NT91 İnvertaz EnzimiTito NT91 sakarozu genelde ‘invert şekerler’ olarak tanımlanan Glukoz-fruktoz karışımına 50/50 çeviren bir
preparattır. S.cerevisiae kültüründen üretilir.
Taşıyıcı : Su
Görünüş : Hafif sarımsı sıvı
ÖZELLİKLERİ
Optimum sıcaklık
Yaklaşık 60 °C olup daha düşük ısılarda da aktivitesini korur, fakat reaksiyon zamanı uzar. 65 °C üzerinde
aktivite kaybı başlar ve 70 °C üzerinde aktivitesini hızla kaybeder.
Optimum pH
Tito NT91 pH 2.0-5.5 arasında tamamen aktiftir. Optimum pH 4.5 olup 6 üzeri tavsiye edilmez.
DOZAJ : Kullanım amacına ve şartlarına göre 2.5 - 19 g / kg şurup
KULLANIM
Tito NT91 %70’lik sakaroz şurubunu tamamen hidroliz edebilir. Sadece sakkaroz şurubunun tamamen erimiş
olması gereklidir. Bunun için çözeltiye belirli miktarda enzim katılarak istenilen sıcaklıkta, örneğin 60 °C’de ve
optimum pH’da yeterince beklemek gerekir. Kg. şurup için 5.0-10.0 ml arası Tito NT91, ısıya ve reaksiyon
zamanına bağlı olarak (12-24 saat, 60 °C pH 4.5) %70’lik şeker şurubunu hidroliz etmeye yeterlidir. İlişikte
sunulan grafikler yardımıyla amaca uygun doz ve şartlar tespit edilebilir.
İnvert şurup üretiminde Tito NT91 kullanıldığında asit hidrolizde görülen koyu renk ve H.M.F.
(Hidroksimetilfurfural) oluşmaz.
AKTİVİTE
2000 SU/ml (Sumner ünitesi).
SAKLAMA KOŞULLARI
Serin ve rutubetsiz ortamlarda (yaklaşık 25 °C’de) ve direkt güneş ışığına maruz kalmamak şartıyla saklayınız.
Tito NT100 İnvertaz EnzimiTito NT100 sakarozu genelde ‘invert şekerler’ olarak tanımlanan Glukoz-fruktoz karışımına 50/50 çeviren bir
preparattır. S.cerevisiae kültüründen üretilir.
Taşıyıcı : Su
Görünüş : Hafif sarımsı sıvı
ÖZELLİKLERİ
Optimum sıcaklık
Yaklaşık 60 °C olup daha düşük ısılarda da aktivitesini korur, fakat reaksiyon zamanı uzar. 65 °C üzerinde
aktivite kaybı başlar ve 70 °C üzerinde aktivitesini hızla kaybeder.
Optimum pH
Tito NT100 pH 2.0-5.5 arasında tamamen aktiftir. Optimum pH 4.5 olup 6 üzeri tavsiye edilmez.
DOZAJ : Kullanım amacına ve şartlarına göre 2-15 g / kg şurup
KULLANIM
Tito NT100 %70’lik sakaroz şurubunu tamamen hidroliz edebilir. Sadece sakkaroz şurubunun tamamen erimiş
olması gereklidir. Bunun için çözeltiye belirli miktarda enzim katılarak istenilen sıcaklıkta, örneğin 60 °C’de ve
optimum pH’da yeterince beklemek gerekir. Kg. şurup için 4.0-8.0 ml arası Tito NT100, ısıya ve reaksiyon
zamanına bağlı olarak (12-24 saat, 60 °C pH 4.5) %70’lik şeker şurubunu hidroliz etmeye yeterlidir. İlişikte
sunulan grafikler yardımıyla amaca uygun doz ve şartlar tespit edilebilir.
İnvert şurup üretiminde Tito NT100 kullanıldığında asit hidrolizde görülen koyu renk ve H.M.F.
(Hidroksimetilfurfural) oluşmaz.
AKTİVİTE
2500 SU/ml (Sumner ünitesi).
SAKLAMA KOŞULLARI
Serin ve rutubetsiz ortamlarda (yaklaşık 25 °C’de) ve direkt güneş ışığına maruz kalmamak şartıyla saklayınız.

