Körükle ilgili güzel paylaşımları görsellerle süsleyelim.
Kendi adıma körüğü kırpılmış kağıtlarla tutuşturup, şu anda mısır koçanı yakıyorum.
Yakında yine söğüt ağacı kurusu operasyonu yaparız.

Körüğü yakarken en önce güzel bir çakmak lazım. Çinli arkadaşlar sağolsunlar bunu yapmışlar. Kayseri'den Fatih Mutlu arkadaşımız 2006 yılında bu fotoyu atmıştı bana...

Bu fotoğrafı dayımın orada çekmiştim ki işi çabuk bitecekse kalın talaş kullanır, genelde de bıraktırmaya uğraşsam da tezek kullanır.

Bu fotoğrafta vadide çekildi... Dağdan arı aldığımız yörük amcanın oradan ardıç talaşı getirmiştik. Belki biraz hurafe durumu gibi ama o dönem bu talaşı kullandığımızda varroamız az idi...

Bu da benim söğüt kaynağım... Zaman zaman buradan kazıyarak alıyoruz kuru bölümleri...

Yine aynı bölgede daha önceleri kesilmiş kavak kökleri... Kavak kurusu da güzel duman veriyor ama çabuk yandığından sıcak duman veriyor.

Keşke böyle temiz kalsalar.

Yine dayımın arılıkta çektiğim körük mezarlığı fotoğrafı...
Körüklerin çabuk eskimesine biraz da bizler sebep oluyoruz.
Eğer körük yanacak ve başka işler yapacaksak mutlaka kapağını emniyetle açmalıyız.
Kapalı bırakılan ve uzun süre yanan körük kapağı sıkışır ve açmaya kalktığımızda hele soğudu ise mutlaka koparırız bir yerleri...
İş bitimi de mutlaka emniyetle boşaltıp, yine hafif bir kazıma yapmak gerekir.
Körük fiyatları uygun sayılır ama sonuçta milli serveti heba etmemek lazım.