Gönderen Konu: NE BALI OLABİLİR ?  (Okunma sayısı 17287 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı meuygun

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 277
  • Yer: antalya
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: NE BALI OLABİLİR ?
« Yanıtla #30 : Şubat 18, 2012, 23:31:23 »
Sayın meuygun:
Sizin teziniz doğru olsaydı eğer:....
Yeni süzdüğünüz baldan bir parça alın buzdolabına koyun
Sonuç:
Dışarıda kalan bal donar buz dolabındaki donmaz.
Sizin arkadaşınızın yaptığı balı sarıp yalıtım sağlamış, bal kabını dış etkilerden korumuş, sürekli ısınıp soğumamış.
Sizin balınızın erken donma nedeni; kısa zaman içinde yani günlük olarak sürekli ısı değişimidir.
Doğrudur Murat hocam ben başımdan geçeni aktardım.''İlle de benim dediğim doğrudur.'' diye bir iddiam yok.Bizim buralarda ısı değişimi ancak kışın yaşanır.Diğer zamanlar fazla ısı değişimi olmaz.Demekki böylece sizden de değerli bir bilgi öğrendik.Teşekkür ederim :)

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22803
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 54
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Ynt: NE BALI OLABİLİR ?
« Yanıtla #31 : Şubat 18, 2012, 23:40:32 »
Bu sıcaklık çizgisi 14 C'dir.

Yani soğuk - sıcak yorumları yaparken ona göre yapalım...
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

[email protected]


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı OSMAN60

  • osman SEYREKOĞLU
  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 298
  • Yer: TOKAT/MERKEZ
    Yaş: 58
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 90
  • Rakım: (600)ila(1400)arasınde değişiyor
Ynt: NE BALI OLABİLİR ?
« Yanıtla #32 : Şubat 18, 2012, 23:52:23 »
abım anlamadığım konu krstalıze olmamış bal gibi lanse olunuyor gösterılen bal krstalıze olmamış bır bal dıye gösterılmıyomu :)

Çevrimdışı Beyyurdlu

  • Boş Petek
  • İleti: 3
  • Yer: Sungurlu Çorum
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Kovan Sayısı: 8
Ynt: NE BALI OLABİLİR ?
« Yanıtla #33 : Eylül 14, 2022, 21:02:02 »
İç anadoluda, Temmuz ayında olan balların bazıları, yedikten sonra genizde acı bir tat bırakıyor idi, geçen sene yoktu bu hangis bitkinin nektarı olabilir dersiniz?

Çevrimiçi Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 12766
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 76
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: NE BALI OLABİLİR ?
« Yanıtla #34 : Eylül 15, 2022, 04:22:02 »
İç anadoluda, Temmuz ayında olan balların bazıları, yedikten sonra genizde acı bir tat bırakıyor idi, geçen sene yoktu bu hangis bitkinin nektarı olabilir dersiniz?

Bölge, bölge bazı yerlerde, bazı yıllarda, çürük elma tadında yedikten sonra ağızda açılık bırakan bal olabiliyor.
Benim düşüncem sığır kuyruğu bitkisinin ana bal akımındaki bal özü yoğunluğu olduğunu düşünüyorum.

Aslında Sungurluda perşembe günü pazarda güzel bal satanlar olurdu.