Arkadaşlar kulandığımız aletlerin önce bize sağladığı faydayı sorgulamalıyız.
Resimde görünen alet iyi tasarlanmış sözde modern ama bana göre testereli sır bıçağından daha hantal bir alet.
İlle de buharlı sır alma aparatı yapıp kullanacağım diyorsanız çok basit ama sürekli kontrol edildiğinde tehlikesizce kullanılacak bir tarif yapayım.
Eski veya yeni bir düdüklü tencereyi bu işe ayırırsanız işin zorunu başarmışsınızdır.

Düdüklü tencerenin kapağı üzerine delik delip 3/8'' hortum bağlanabilecek bir boru kaynattırın.
Hortumun bir ucunu bu boruya takıp kelepçe ile sıkın.
Hortumun diğer ucunu sır alma aparatının girişine bağlayıp kelepçe ile sıkıştırın.
Aparatın buhar dolaştıktan sonra çıkışına başka bir hortum bağlayıp boşta duran içi su dolu bir şişe veya bidon içersine daldırıp bırakın.
Kullanım süresine bağlı olarak düdüklü tencerede ki su seviyesini ara sıra kontrol edin.
Su biterse ne olur derseniz sadece tencere zarar görür, çıkışı kapalı olmadığı müddetçe iç basınç yükselmeyeceği için tehlikesizce kullanabilirsiniz.
Daha da kontrollu çalışayım derseniz düdüklü tencereye belli bir basınca dayanacak, cam veya sıcaklıktan etkilenmeyecek şeffaf hortumdan su seviye göstergesi ilave edebilirsiniz.
Yaptığınız buhar üretecini bir tüp veya elektrikli ısıtıcı üzerine koymanız gerektiğini ayrıca söylemeye lüzum yok sanırım.