ANA ARI > Ana Arı Verme Yöntemleri
KAFESLE KOLONİYE VERİLEN ANA ARI
erdal70:
Kafeste koloniye verilen çifleşmiş ana arı verilişten kaç ğün sonra kovan açılarak kontrol yapılır.Ana arı veren kişi 7 ğün açma kovanı dedi bu kadar bekleyecekmiyim yoksa 2 veya 3 ğün sonra kontroledecekmiyim
Halil BİLEN:
Zamanla bu sürenin ne kadar olması gerektiğini tecrübe edeceksiniz.
En önemli unsur, ana arının kafesten ne zaman salınacağı ya da koloninin ne zaman kontrol edileceği değildir.
Ana arının verildiği arı topluluğu çok ama çok önemlidir.
Bizler çiftleştirme kutularına tüpte ana veririz, çıkartmadılarsa gece, ertesi gün biz salarız...
3-5 çerçeve arası yavrulu bölünmüş kolonilere de yine tüpte veririz, ertesi gün kontrol ederiz.
Büyük ihtimal çıkartmışlardır ve ana arının çerçevedeki hareketlerine bakarız.
Yalancılamış, yalancılama sürecinde olan ve 5 çerçeve üzeri kolonilere kolay kolay ana arı vermeyiz.
Sanırım bir fikir oluşturmuştur.
erdal70:
teşekür ederim halil bey anladım kolonilerde yalancılama yok.o zaman yarın ikindi saat 15 ğibi kontrol edeyim ve çıkmadı ise serbest bırakayım 2 ğün oluyor dogrumu
Halil BİLEN:
Çerçeve üzerine salarken uçmaması konusuna dikkat edin.
Ayrıca çerçevede gezmeye başladığında arılar tarafından besleniyorsa, ilgi gösteriliyorsa sessizce kapatın, olsun bitsin.
Eğer sıkıştırılıyorsa, tekrar kafese.
AbdulCELİL:
Ana arıyı kendiniz serbest bırakırsanız arıların üzerine ve ana arıya şerbet püskürtmek de kabullenme işini kolaylaştırıyor , ben tecrübe ettim.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git