Gönderen Konu: Yalancı ana bütün gözlere iki veya daha fazla yumurta mı bırakır?  (Okunma sayısı 20420 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı EMARİCİ

• Boş Petek
  • Yer: BALIKESİR/ Gönen
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 11
Kapanmış ana arı memeleriyle bölme yaptığım 2 kovanda da çıkan ana arılar sınırlı bir bölgede gözlere  1,2,3, hatta 4-5 yumurta atıyorlar.
Bir müddet sonra kapanan gözler erkek arı değil,işçi arı gözü şeklinde kapanıyor. Arılar gözlerdeki fazla yumurtaları çıkartıp tek yumurta mı bırakıyorlar? Bu konuyu çözemedim.

Çevrimdışı Mümün Kula

• Ana Arı
  • Yer: kırklareli/lüleburgaz
    • teknik arıcılık bilgi paylaşım forumu
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 13 koloni
Kapanmış ana arı memeleriyle bölme yaptığım 2 kovanda da çıkan ana arılar sınırlı bir bölgede gözlere  1,2,3, hatta 4-5 yumurta atıyorlar.
Bir müddet sonra kapanan gözler erkek arı değil,işçi arı gözü şeklinde kapanıyor. Arılar gözlerdeki fazla yumurtaları çıkartıp tek yumurta mı bırakıyorlar? Bu konuyu çözemedim.

Bazen yeni analar ilk zamanlar birden fazla yumurta atabilir.
Zamanla rotayı tutturur merak etme.

Çevrimdışı EMARİCİ

• Boş Petek
Yeni anaların ilk günlerde gözlere birden fazla yumurta bıraktığını biliyorum. Bu durumda işçi arılar fazla olan yumurtaları dışarı mı atıyorlar? Merakım bu yönde.

Çevrimdışı Mümün Kula

• Ana Arı
  • Yer: kırklareli/lüleburgaz
    • teknik arıcılık bilgi paylaşım forumu
  • Kovan Sayısı: 13 koloni
Yeni anaların ilk günlerde gözlere birden fazla yumurta bıraktığını biliyorum. Bu durumda işçi arılar fazla olan yumurtaları dışarı mı atıyorlar? Merakım bu yönde.

Evet.
Temizlerler.
Boş gözlere taşıyorlardir.

Çevrimdışı EMARİCİ

• Boş Petek
Teşekkür ederim Mümün Bey.

Çevrimdışı EMARİCİ

• Boş Petek
Bazen yeni analar ilk zamanlar birden fazla yumurta atabilir.
Zamanla rotayı tutturur merak etme.
Yukarıda bahsettiğim ana, mayıs ayından beri Eylül oldu hala bazı gözlere birden fazla yumurta atıyor.Ana hala rotayı tutturamadı. Bazı gözlerde ölmüş larvalar olmaya başladı.Ananın davranışını gözlemlerken sezon geçti hala bir sonuç elde edemedim.bakalım kovan kışı nasıl çıkaracak?Başına böyle bir durum gelen var mı?

Çevrimdışı _ÖZGÜR_

• Pupa
  • Yer: Karacabey / BURSA
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Kovan Sayısı: 1,2,3,...
  • Rakım: 15
O ana vadesini çoktan doldurmuş. Keşke haziran ayında icabına baksaydınız. Şu durumda zayıf bir kovan ile birleştirin derim.
Özgür SARI
5349838900
"Karacabey"

Çevrimdışı Mustafa Melemez

• Larva
  • **
  • Yer: Ayaş
  • Kovan Sayısı: 16
Geçen sene bir kovanım var idi 3 çerçeve..... yağma olmasın diye ayrı bir yere aldım. hususi baktım... mevsim sonbahar olmasına rağmen bulunduğu yer sebebiyle her yerde bol bol polen kaynağı vardı. Ancak bu koloni bir türlü 3 çerçeveyi geçemedi.. kışa 3 çerçeve girdi.. kıştan 3 çerçeve çıktı... mayıs ayında halen 3 çerçeveydi... sonra haziran temmuz derken ben direk Kraliçeyi ibreti alem için sallandırdım. başka türlü olmayacağı açıktı. sonrasında yeni kraliçe çıktı ve şimdi gayet güzel yumurta atıyor.. boşa beslemişim o kadar zaman... bahara yeni kraliçe ile giren kovanların çoğalma hızı yıl boyu çok iyi oluyor... şu sıralar vakit geç olabilir ancak fırsat bulduğunuz anda kraliçeyi değiştirin derim...
Yeni bir şey öğrenilmiyor ise hayat boş...